Dg > Oštećenja sluha

Stepeni ostecenja sluha

(1/1)

urbanalegenda:
Raspitujem se za ostecenja sluha, jer me zanima radi utvrdjivanja stepena invaliditeta.

Iako je clan Sklerozica postavila uopstena pravila, da tako kazem na ovom linku: http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php?topic=49.0, to je suvise uopsteno, jer kako vidim na nekim hrvatskim sajtovima, postoje i kategorije nagluvosti.

Elem, ono sto mene zanima, jeste da su mi na audiometriji koju sam radio prije par godina, rekli da imam 92 posto ostecenja sluha na oba uha.

Moze li neko da mi da malo vise podataka u vezi ove teme?

urbanalegenda:
Nasao sam na ovom sajtu neke odgovore: http://www.glas-govor-sluh.com/sluh.html

naca:
možda ti ovo pomogne
Правилник о утврђивању телесних оштећења
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,1711.0.html
iz pravilnika

--- Citat ---V. Čulo sluha i vestibularni aparat

14. Obostrano teško oštećenje sluha preko 90% po FS 60%
--- Kraj citata ---

a ovde ima stepenovanje oštećenja
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,1721.msg222487.html#msg222487


urbanalegenda:
Naco, hvala puno! :)

Anotia sin Microtia des:
mislim da je od 80% do 100% teska gluvoca, ja imam 84% pa sam se malko' raspitivao...a i trebalo bi  i ja pokrenuti procenu stepena invaliditeta...mada imam status osobe sa invaliditetom,kao i procenu radne sposobnosti I stepen...

Navigacija

[0] Indeks poruka

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju