Dg > Mix

Nefrotski sindrom - glomerulonefritis

(1/156) > >>

Bebica:
Imam sina od 6 god koji boluje od nefrotskog sindroma.Bolest mu je ustanovljena kada je imao 3 godine. Inace manifestuje se gubitkom proteina iz krvi putem urina, sto dovodi do stvaranja edema, i jos niza drugih komplikacija.Zgrusavanja krvi, povecanja krvnog pritiska. od terapije dobija pronizon, konstantno vec tri godine, trenutno pije myfortic, a ranije je dobijao cellcept,ciklosporin prograf i endoksan.Par puta je lezao u bolnici i bio toliko lose da je bio i zivotno ugrozen.Inace lecim ga na Institutu za majku i dete kod prof.Bogdanovica. Ako postoje ljudi sa slicnim problemima neka se jave i pisu.

Bebica:
od 16-og aprila nema proteine i dobio je novu terapiju prograf (tacrolimus).Svi rezultati su mu dobri nadam se da ce potrajati, naravno smanjuje se doza pronizona.

Bebica:
Zaboravih da kazem da je lek do sada dobijao preko instituta, ali danas kad sam bila po lek rekli su mi da vise nece moci da ga nabavljaju, i da probamo da ga nabavljamo sami. Inace dobija se na recept ali ne na njegovu dijagnozu bolesti, samo za transplatacije a inace kosta 35.760 dinara :o. Stvarno neznam stacu da radim :m1: :(

barbika:
 :n22:
to je strasnooooo  :sad:

naca:
strašno  :'(

bebo,a da odeš do PIA i njima se požališ i pitaš šta da radiš,ajd i da kupiš,al bar da nešto refundiraju,pa on je dete

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju