Dg > Multipla Skleroza

Multipla skleroza - Linkovi

<< < (45/45)

Ena:
BOLEST KOJA VOLI LEPO VREME: Multipla skleroza aktivnija tokom proleća i leta

Kako pokazuje najnovije istraživanje, aktivnost multiple skleroze menja se u zavisnosti od godišnjeg doba, pa je mnogo aktivnija u proleće i leto

Naučnici bolnice “Brigham and Women’s Hospital” u Bostonu otkrili su da se aktivnost bolesti često pojačava tokom prolećnih i letnjih meseci. Istraživači su uporedili snimke mozga 44 ljudi i uporedili ih sa podacima o vremenskim prilikama u vreme skeniranja. Učesnici ispitivanja su od 1991. do 1993. u proseku 22 puta bili na snimanju.

- Rezultati pokazuju da su lezije (ulegnuća) na snimcima mozga bile dva do tri puta češće u razdoblju od marta do avgusta u odnosu na druge mesece. Ne samo da je najviše lezija otkriveno u proleće i leto, već se pokazalo da je aktivnost bolesti povezana s višim temperaturama i sunčevim zračenjem – napisao je autor istraživanja Dominik Mejer u članku objavljenom u stručnom časopisu “Neurology”.


Potvrđeno i kod mene.

barbika:
kod mene pocetak leta i kasna jesen  :n14:  :m3:

naca:

--- Citat: Asja  Mart 12, 2009, 11:09:25 pre podne ---http://www.ascro.net/fileadmin/user_upload/2008/number_08-4/chalas_08-4/chalas_08-4.pdf

Procjena oralne higijene kod pacijenata sa multiplom sklerozom

--- Kraj citata ---
nažalost,stanica više nije dostupna,al nadam se da sam našla isto to,na drugom sajtu

http://hrcak.srce.hr/30530

talas:
http://www.skynews.com.au/health/article.aspx?id=806459

novo istrazivanje o mS u Australiji i Novom Zelandu

74:
Evo par linkova da malo osvežim temu:

https://multiplesclerosisnewstoday.com/2017/02/22/apitope-relapsing-ms-therapy-decreases-brain-lesions/

http://www.mirror.co.uk/science/brit-scientist-could-cure-multiple-10572223

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju