Autor Tema: IT recnik  (Pročitano 5122 puta)

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
IT recnik
« poslato: Januar 09, 2011, 02:46:47 posle podne »
airplane mode ‒ raspoloženje kad se neko odseče od sveta time što se ne loguje na Facebook niti uključuje mobilni. Uglavnom se javlja posle raskida ili teške radne nedelje.

Amazonukkah ‒ kad Božić traje osam dana, koliko je potrebno da stignu pokloni poručeni u poslednjem trenutku preko sajta Amazon kako bi se iskoristili novogodišnji popusti. Pokloni stižu u malim količinama tokom perioda od osam dana, što podseća na Hanuku.

bomb dot com ‒ način da se izrazi divljenje

book google ‒ kad morate da potražite neki podatak u knjizi kao u stara vremena

Caps Lock Voice ‒ kad pribrana osoba mora da povisi glas

cyberchondriac ‒ neko ko na medicinskim sajtovima traga za bolestima od kojih veruje da boluje

Dweet ‒ tvitovanje u pijanom stanju

DWT ‒ skraćenica od Driving While Texting, vožnje motornog vozila dok se istovremeno kuca poruka na mobilnom telefonu

Face base ‒ trenutak u vezi kad fotografije zaljubljenog para počnu da se pojavljuju na Facebook profilu ili se postavi status „u vezi“

Facebook Alzheimer’s ‒ stanje kad dobijete zahtev za prijateljstvo od nekog za koga uopšte niste sigurni odakle ga poznajete, a najgore je što imate zajedničke prijatelje s posla ili iz škole. Pišete jedno drugom
na zidu, iako nemate pojma o kome je reč.

go primitive ‒ umesto da mejlom ili porukom ispričate dugu priču, predložite da se čujete telefonom radi direktnijeg načina komuniciranja

Internet Coma ‒ kad sedite na kauču s nogama ispruženim na stočiću i laptopom u krilu, a nekoliko sati kasnije zateknete sebe utrnulih nogu i s glavom u jastuku, nesvesni svog okruženja

jfgi ‒ skraćenica za Just Fucking Google It, odnosno odgovor na veoma glupo pitanje

mistext ‒ SMS najčešće pogrdnog sadržaja koji je greškom poslat osobi o kojoj pišete umesto onoj kome je namenjen

Nearsighted Date ‒ za razliku od izraza blind date, kad nemate predstavu kako izgleda osoba s kojom se nalazite, ovo je sastanak s nekim čiju ste fotografiju videli na nekoj društvenoj mreži. Često može izazvati razočaranje ako fotografija ne odgovara stvarnosti.

Obsessive Computer Disorder ‒ želja da neprestano budete online kako biste se zabavljali

post block syndrome ‒ slično spisateljskoj blokadi, ovaj izraz se odnosi na stanje kad ne možete da smislite ništa pametno što biste objavili na nekoj društvenoj mreži

text-end ‒ kad vozač udari zadnji deo vozila ispred sebe zato što mu je pažnja bila odvraćena pisanjem poruka

Vaguebooking ‒ namerno maglovit Facebook status koji će podstaći prijatelje da komentarišu i postavljaju pitanja

youtube moment ‒ trenutak ili događaj u kojem poželite da imate kameru pri ruci

izvor: pcpress

Hendi-društvo

IT recnik
« poslato: Januar 09, 2011, 02:46:47 posle podne »

Van mreže angely

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • ***ja imam problem za svako resenje***
Odg: IT recnik
« Odgovor #1 poslato: Januar 09, 2011, 11:00:59 posle podne »
Nesli hvala ti na recniku   :ye:

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #2 poslato: Januar 31, 2011, 04:38:36 posle podne »
poblize objasnjen pojam IDIOTI,  a nema veze sa dostojevskim vec sa nekom tkz. organizacijom zvanom Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

Verovali ili ne, u vreme kada svet stremi ulasku u informaciono društvo, novi plan predviđa ukidanje predmeta Informatika za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola

Verovatno ste malo čuli o tome da je u Srbiji u toku izrada novog predloga nastavnog plana za gimnazije. Ovaj novi plan razrađuje komisija koju je imenovao Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Verovali ili ne, u vreme kada svet stremi ulasku u informaciono društvo, novi plan predviđa ukidanje predmeta Informatika za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola?!

Ovim povodom, a na inicijativu profesora informatike iz više gradova Srbije, Društvo za informatiku Srbije i Udruženje informatičkih delatnosti Privredne komore Srbije, organizovali su okrugli sto u prostorijama PKS u Beogradu.

Sastanku je prisustvovalo 40 profesora informatike u gimnazijama, profesori univerziteta, predstavnici Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Ministarstva za prosvetu, Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, Udruženja informatičke delatnosti i Društva za informatiku Srbije i više predstavnika stručne javnosti.

Na osnovu stavova koji su izneti na ovom sastanku, izgleda da je komisija Zavoda za unapređenje obrazovanja prilično usamljena u svojoj ideji za ukidanje informatike za srednjoškolce treće i četvrte godine i da će se ovim povodom u narednom periodu još lomiti koplja.

izvor i celokupna vest: interfejs

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #3 poslato: Januar 31, 2011, 07:31:44 posle podne »
neverovatno ..gde mi zivimo?! :o ](*,)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Januar 31, 2011, 07:38:42 posle podne »
Možda su i u pravu.
Šta će im informatika koju predaju bivši profesori opštetehničkog obrazovanja, koji se manje razumeju u računare od đaka.
A možda nije u redu što diskutujem, a ne znam o čemu se uči u predmetu informatka, ali poznajući naše školstvo, mogu misliti koje gluposti uči.
Dakle, ako ne znaju šta bi trebali da uče, bolje da se igraju nego da vreme gube na gluposti. I ovako ih je previše.

Nisam član radikalne stranke iako tako zvučim

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #5 poslato: Januar 31, 2011, 07:41:32 posle podne »
Pa,mozda si i ti u pravu,Mako  :m3:

Van mreže Nesli

• Moderator
Odg: Re: IT recnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 31, 2011, 08:11:54 posle podne »
Nije tako, da je tako, trebalo bi celo skolstvo ukinuti, a treba ga samo, valjda menjati. Iako stoji da ima totalnih tuka medju nastavnim kadrom iz inf. Svedok sam tome-kod mog sina su bila oba extrema.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #7 poslato: Januar 31, 2011, 08:40:48 posle podne »
Možda su i u pravu.

Нису, никако.
Ако нешто не ваља што треба деци за будућност, ваљда је логично да се то што не ваља - поправи. Укидање није решење. Бар не, ако гледамо наше дугорочне интересе.

Несли, дедер дај опис појма на Вукајлију.  :n30:

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #8 poslato: Januar 31, 2011, 08:52:03 posle podne »
Da znas! Cim sednem za komp, sada sam na mob. ;-)

Van mreže angely

• Član
  • **
« Odgovor #9 poslato: Januar 31, 2011, 10:40:18 posle podne »
u sustini ja sam iz informatike ucila programiranje sad od toga ne bih znala da iskoristim nish' jer prof.je znala da koristi komp al nije znala nama da objasni za sta nam to treba...elem vecina djaka se dobro snalazi na internetu al osnove Microsoft programa ne poznaje,to sto deca vise na facebooku nema veze sa informatikom

Na mreži raca

• Moderator
« Odgovor #10 poslato: Januar 31, 2011, 10:57:56 posle podne »
Pa i sada uče programiranje na časovima informatike, što se i podrazumeva.

Van mreže angely

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Januar 31, 2011, 11:00:37 posle podne »
znam da uce nego kazem da vecina prof nije znala da prenese znanje a jos manje ucenika je bilo spremno da to primi,neki nisu cak ni osnove nekih laksih programa savladali

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.