Autor Tema: VMA  (Pročitano 2465 puta)

Van mreže Asja

  • Multiple Serendipity
  • Član
  • **
  • Poruke: 2913
VMA
« poslato: Novembar 28, 2007, 11:08:31 posle podne »
Са књижицом на ВМА
Идеално је да војне и цивилне болнице буду доступне свима под једнаким условима, каже министар Томица Милосављевић 

Грађани Србије ће од 1. јануара 2008. године моћи са овереном здравственом књижицом да користе услуге лекара Војномедицинске академије у Београду, незванично сазнаје „Политика”. Договором између Министарства здравља и Министарства одбране, који ће морати да одобри Влада Републике Србије, пацијентима би требало да буде омогућено да без икаквих компликација могу да се лече у овој угледној установи и да имају исти третман као војни осигураници. Такође, постоји могућност да ова кућа отвори службу хитног пријема, где би се збрињавали ургентни случајеви.

Професор др Томица Милосављевић, министар здравља, није желео да спекулише о датуму када би овај велики пројекат могао да ступи на снагу, али је ексклузивно за „Политику” потврдио да постоји принципијелна сагласност да ВМА буде обухваћена мрежом установа у здравственом систему Србије и да би то могло да се догоди „у најближем временском року”.

– Трудићемо се да што пре постигнемо договор, али не бих хтео ништа да орочавам. Циљ је да ВМА буде отворена за све грађане, као што су то клиничко-болнички центри или Клинички центар Србије. Али, то ће бити заједнички договор и одлука владе. Први разговори о овом питању имају крајње заједничку сагласност свих надлежних институција. Идеално је да здравствени систем Србије буде свима доступан, да и војне и цивилне болнице буду приступачне под једнаким условима и стандардима – истакао је др Томица Милосављевић.

Министар здравља је нагласио да је важно да ВМА остане добра и врхунска здравствена установа, као и да грађани овде могу да добију све услуге као и у другим болницама, попут збрињавања хитних случајева.

– До сада смо хитно збрињавали цивиле у Националном центру за тровање ВМА, а посебним уговором са Републичким заводом за здравствено осигурање у овој установи су грађанима бесплатно пружане услуге хемодијализе, операције кукова, интервенције на срцу, дијагностика. Ми смо ту да решавамо проблеме грађана и да увек излазимо у сусрет њиховим захтевима – закључио је наш саговорник.
Д. Давидов-Кесар
[објављено: 29.11.2007.] 
http://www.politika.rs/detaljno.php?nid=49250

Hendi-društvo

VMA
« poslato: Novembar 28, 2007, 11:08:31 posle podne »

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.