Asja je negde lepo napisala o tom pravu na izbor. 
Ne znam koji je problem, ali ne volim da čačkam mečku. 
U odluci izbora, važne su i informacije sa relevantnih mjesta i institucija.
Jedna od takvih je i:
Multiple sclerosis international federation.U svojoj najnovijoj objavi od 3. kolovoza 2007 (prije 4 dana),data su mišljenja o interferonu beta u tretmanu MS-a. Kao što ćete vidjeti na ovim adresama koje šaljem, rezultati su prema studijama i mišljenjima uglednih autoriteta
razočaravajući. Čak neovisno kada je tretman počeo (u ranoj fazi ili kasnije). Teza da je "usporeno" napredovanje bolesti za 40% (ako se sa terapijom krene u ranoj fazi),blago rečeno je neobjektivna
web adrese su:
www.msif.org/en/global_ms_network/ms_news/disappointing_re.htmlili odatle dalje:
www.mssociety.org.uk/news_events/news/research/beta_risk.htmlKljučni zaključak je sljedeći:
"This paper concludes that early initiation of treatment with beta interferon prevents the development of disability after a three year follow up of a Betaferon trial, however the actual differences between those people treated early and those for whom treatment was delayed are very small.
Što bi trebalo značiti:
Zaključak ovog objavljenog rada je da uvodjenje ranog tretmana sa beta interferonom sprječava razvoj onesposobljenja nakon tri godine studije. Medjutim, stvarne razlike izmedju pacijenata koji su primali beta interferon u ranom stadiju i pacijenata koji su beta interferon počeli dobijati naknadno su veoma male.
----------------------------------------
To bi značilo da je rezultat isti, neovisno KADA počinjemo terapiju interferonom beta (ako rezultata ima-"usporavanja" napretka bolesti).
Ovdje ima blago nijansiranih različitih mišljenja ali u okvirima iste studije.
Evo sklerozice, iako sam u letu (1 dan u rodnom gradu) ovo sam posla da to podjelite sa ostalima na forumima na kojima pišete, jer već ujutro putujem. Po prvi put idem priko bare bez pumpica. Lipi pozdravi !