Dg > Multipla Skleroza

Izveštaj sa neurologije

(1/2) > >>

lutka:
    Kao što sam obećala, izveštavam vas kako je prošla moja prva poseta vezana za studiju na neurologiji. Evo kako sve to izgleda:
   Posle jedne posete, kada mi je izvadjena krv, uradjen EKG i izmeren spasticitet, zamojlena sam da dodjem u 8h ujutro na neurologiju u dr Subotića 6. Dr Irena Dujmović sa još dve mlade i fine doktorke su me primile. Date su mi 2 tablete da ih popijem. Posle sat vremena  ponovo mi je izmeren spasticitet, a nakon dva sata još jednom. Uzimanjem ove doze nije došlo do značajnog poboljšanja, što će reći da sam dobila placebo, ali:
  Započela  sam kutiju u kojoj ima 24 kutijice sa po 2 tablete, za narednih 7 dana po tri puta dnevno. Pošto je ovo ''Dvostruko slepi period studije'', u kojoj ni lekar nija ne znamo da li sam dobila placebo ili ne, moram biti strpljiva jer se doza može pstepeno povećavati. U drugom i trećem delu je ''Otvorena studija'' u kojoj sigurno dobijam lek.
   Studija je sprovedena radi utvrđivanja dugoročnih efekata leka koji se već nalazi na tržištu u Japanu i SAD. Generički naziv mu je tolperizon hidrohlorid i koristi se za simptomatsku terapiju spasticiteta i mišićnog spazma. Moram da pomenem ljubaznost mladih lekarki koje su tu kao ispomoć i ne dobijaju direktno novac od Avigen kompanije koja sprovodi istraživanje.
Moram da vas obavestavam o ovome, jer ako je dobar lek treba to da znate i da ga tražite. Ja ću da ga probam i onda imate informaciju iz prve ruke.
    Pozdrav svima od lutke!

Tia:
Cestitam ti na hrabrosti da eksperimentises! I ja sam imala takve ideje nekada ....
Volela bih da mi objasnis sta znaci "simptomatsku terapiju spasticiteta i mišićnog spazma" posto ja nemam MS pa mi je to malo nepoznato, jedino znam da je misicni spazam grcenje misica :)!
Drzim ti palceve da ti bude bolje!  :cheers:

Sklerozica:
Svaka čast na hrabrosti.

Peca_Le:

--- Citat ---izmeren spasticitet
--- Kraj citata ---
Kako se ovo radi? Da nije rec o EEG - u?

Maca:
Lutkice, želim ti vse dobro. Bodi pogumna še naprej.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju