dragi saborci,
imam jedno malo pitanje i bas biste mi pomogi sa savetom.
meni je glavna manifestacija bila igranje dinjeg kapka, i tek kad je doslo do toga da poigrava 24 sata dnevno, shvatila sam da to nije zbog stresa (kao sto mi je govorila jedna lekarka), vec nesto ozbiljnije. otisla sam pre dve godine na magnetnu, pa kod doktora neshe u dnevnu bolnicu u beogradu i tada su nadjene i lezije na mozgu i trake u likvoru, ali mi nije jos data zvanicna dijagnoza MS.
ono sto mene muci jeste "sta je u mom slucaju relaps?"
znam sva pravila: ako duze od 24h imas kontinuirane smetnje etc etc, ali kod igranja kapka, ja stvarno ne mogu da odredim sta tu spada u relaps.
posednje dve nedelje imam par puta na dan igranje kapka (po par sekundi), onda nista par dana, onda opet igranje na nekoliko sekundi i tako u krug. uopste ne mogu da shvatim da li je ovo zbog promene vremena, umora ili pocetak relapsa, niti kojom metodom to da odredim.
da li ima neko cija je manifestacija igranje kapka, pa mozda moze da mi kaze kako se on/ona orijentise. koliko to igranje treba da traje i kako treba da izgleda da bi se smatralo relapsom? ne zelim da zauzimam mesto u cekaonici, ali kao zelim da budem obazriva i odovorna i da ne ignorisem nesto sto moze biti relaps.
eto toliko. hvala vam.