Autor Tema: da li je neko zainteresovan za plivanje?  (Pročitano 10690 puta)

Van mreže daeneris

• Član
  • **
  • Pol: Žena
da li je neko zainteresovan za plivanje?
« poslato: Avgust 17, 2010, 11:38:18 pre podne »
Cao,

meni plivanje dosta koristi (hodam sa stapom), ali mi je malo frka da idem sama na bazen (klizavo, nezgodno etc), a i volela bih da imam drustvo; tako da 2 stvari/pitanja:
- kako resavate tehnicki guzve na bazenu (neko moze da gurne, da se okliznete i slicno)
- da li je neko zainteresovan za plivanje?

pozdrav daeneris

Hendi-društvo

da li je neko zainteresovan za plivanje?
« poslato: Avgust 17, 2010, 11:38:18 pre podne »

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
Odg: da li je neko zainteresovan za plivanje?
« Odgovor #1 poslato: Avgust 17, 2010, 12:10:16 posle podne »
... ja sam se guzve resio sa dva piva i dva soka :) :):)
Naime, razgovarao sam sa spasiocima i zamolio ih da me pustaju na bazen pola sata pre otvaranja ili da mogo ostati pola sata posle zatvaranja 1. smene (u 14.oo).
p.s. i meni je potrebno nek drustvo za bazen ...ali daljina ...:):):)

Van mreže daeneris

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Avgust 17, 2010, 01:40:18 posle podne »
odlicna strategija  :ye1:

a gde si?

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #3 poslato: Avgust 17, 2010, 01:59:21 posle podne »
ne znam da plivam :n30:,strah je pobijedio mene :n6: a na samo pola sata vožnje od mora ;D

Van mreže daeneris

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Avgust 17, 2010, 02:06:40 posle podne »
imas nekoga da probas da naucis? meni stvarni puno koristi...

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #5 poslato: Avgust 17, 2010, 02:36:45 posle podne »
Ja sam iz LE, a bazen mi je 353 m (merio sam) od kuce. Idem na bazen (imamo samo zatvorene bazene) 2-3 puta nedeljno. Sad malo izbegavam zbog ove sparine (pod krovom zna da bude jako neprijatno i tesko za disanje). Inace, obicno vezbam u bazenu u kome je dubina oko 1,20 m. Koracam kroz vodu, radim neke vezbe koje mi je pokazao fizioterapeut, a ponekad se oslobodim i zaplivam. Nisam neki plivac, ali ne tonem :).

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Avgust 17, 2010, 11:18:59 posle podne »
Ja sam juče išao na bazen. Preplivao (da ne pretjerujem) jedno100 m. Normalno iz 3 puta (odmaranje po pola sata) i zaključio da to prevazilazi moje mogućnosti. Pih.

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #7 poslato: Avgust 18, 2010, 02:10:04 pre podne »
Imala sam priliku ovo leto da odem do bazena, mogu i sada da odem do SPENS-a ili do hotela Park, da odem u Temerin ili Vrdnik, ali strah me je ulaska i izlaska iz bazena...  :sad:
Sve je bilo OK do trenutka kada mi je iz cista mira puklo stopalo, a bila sam bosa, u spavacoj sobi, na parketu sam stajala i samo sam cula zvuk pucanja...   :m1:
Sad imam ogromnu zelju da odem na bazen, kao i jeziv strah od ulaska u isti...!!!  :sad:
Da bar postoje stepenice (klasicne, a ne tipa merdevina) da mogu celim stopalom da se oslonim na stepenik..!!!  :m1:
Strah me je da opet ne pukne koja koscica... Koga zmija ugrize i gustera se plasi...  :n24:
U stvari, nije problem uci...  :m3: uskocila bih ja u bazen...  :n11: ali kako izaci iz njega..?!?  :m1:
Sve u svemu, ne preostaje mi nista drugo nego sanjati plivanje i cekati iduce leto...  :m2:
Verujem da cu stici konacno do mora i neke pescane plaze...  :n13:  ...i slane vode koja bi me podigla i ispunila pozitivnom energijom u saradnji sa suncem Mediterana...  :n14:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Avgust 18, 2010, 09:44:15 pre podne »
ili123 kaze: "  ...i slane vode koja bi me podigla i ispunila pozitivnom energijom u saradnji sa suncem " - ovo je veoma tacno, nista nemoze da zameni more... ja sam se na odmoru iznaplivala, a kako je bilo mnogo soli, lezala sam kao u krevet. :)
Ali, mi ovde imamo dva, tri bazena koji jedva da funkcionisu... Nemam nista protiv da plivam u bazen.. Ja kada plivam nemam nikakve simptome.

Van mreže daeneris

• Član
  • **
« Odgovor #9 poslato: Avgust 18, 2010, 09:53:31 pre podne »
lili: i mene isto strah - to kako da udjem/izadjem...
musoki: ja odavno ne mogu 100m iz cuga  :), ali koliko god - bas mi prijalo sad kad sam bila na letovanju...

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Avgust 18, 2010, 01:43:11 posle podne »

:)
Ma ne mogu da se naviknem da ono što je bilo normalno i što nije pravilo probleme prije samo godinu dana
ove godine spada skoro u naučnu fantastiku.
Ali uopšte ne mislim odustajati. Negdje  mora okrenuti. Nadati se na bolje.  ;D

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #11 poslato: Avgust 18, 2010, 02:30:05 posle podne »
E, pa mili moji....  :)hah mali1 ...sad cu ja da nadjem neku belu kovertu i svaki mesec cu je puniti evricima...  :n8:

A na njoj cu napisati "more i sunce Mediterana... minimum 15 dana!!!"....!!!!  :n13:

A onda... iduce leto... uzivancija!!!!  :n16:

Van mreže enadedic

• Član
  • **
« Odgovor #12 poslato: Avgust 18, 2010, 02:51:13 posle podne »
I ja imam isti problem, bojim se da se ne okliznem. Isla sam redovno na bazen Banjica ali sam napravila pauzu i sad nikako da krenem.
Inace saznala sam u Savezu za sport i rekreaciju invalida Beograda da imamo pravo na besplatan bazen na Banjici ponedeljkom, sedom i petkom od 16-17, a na Kosutnjaku sredom od 12-13 i petkom od 15-16.

Van mreže enadedic

• Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Avgust 18, 2010, 02:53:40 posle podne »
Htedoh da vas pitam da li je neko isao u ovim terminima i da li postoji osoba koja pomaze da ne zaginemo na onim klizavim plocicama?

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
Otvoreni bazeni u Beogradu nisu prilagođeni osobama sa posebnim potrebama
« Odgovor #14 poslato: Avgust 23, 2010, 07:50:53 posle podne »
apropo ove priče o pristupačnosti otvorenim bazenima

Bazeni neprilagođeni osobama sa posebnim potrebama
M. K. | 23. 08. 2010.

Otvoreni bazeni u Beogradu uglavnom nisu prilagođeni osobama sa posebnim potrebama. Većina bazena godinama nije rekonstruisana. Međutim, ni pojedini, koji su u skorije vreme renovirani, nisu prilagođeni njihovim potrebama. Za razliku od otvorenih bazena Ada Ciganlija je sasvim druga priča, jer je u potpunosti prilagođena osobama sa invaliditetom.

Osobe sa posebnim potrebama usluge bazena Sportskog centra „Olimp“ na Zvezdari mogu da koriste samo u pratnji druge osobe.

Ovoreni bazeni sportsko-poslovnog centra „Novi Beograd“ izgrađeni 1979. godine, nalaze se na brdu i nisu prilagođeni osobama sa posebnim potrebama. U toku je sanacija zatvorenog bazena, ali i čitavog sportskog centra koji će biti prilagođen osobama sa posebnim potrebama.

Iz Republičkog zavoda za sport navode da ni otvoreni bazeni na Košutnjaku nisu prilagođeni osobama sa posebnim potrebama, da, zasad, ne postoje uslovi da se naprave prilazi i rampe, ali da se sve više razmišlja o tome.

Za razliku od otvorenih bazena, Ada Ciganlija je u potpunosti prilagođena osobama sa invaliditetom.

ceo tekst : Blic

odavno ne idem na bazene,zato Ada  :ye1:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.