kad citam o ms-u ,cesta je recenica za oporavak i prihvatanje ove teske i neizlecive bolesti...,najbitnija je podrska porodice,to je jako lijepo napisano,ali ja to nemam,ogranicavam se na djecu koji su jos mali kojima samo kazem mamu boli noga udarila se pa ne mogu da te nosim,i oni su mi jedina podrska ,a stariji ,sto i dalje ne mogu da shvatim su tako daleko,mislim daleko od moje ms,ja sam ta koja ide u poslednje vrijeme na svaka 3 mjeseca na terapiju korticima,koja nekad umire od bolova,koja sve slabije vidi,cuje,da ne pominjem da i meni nekad trebaju pelene kad sam bas lose,i dovoljno sto ja padnem i fizicki a jos vise duhom, pa kod jos pocnu da me kljucaju njihovom filozofijom moje bolesti,da li je to njihova barijera prihvatanja moje bolesti ili sta pojma nemam,ali se onda osjecam bukvalno sama u svojoj muci,i kada se pozalim zasmeta im,ok svako ima svoje muke i prestala sam i da pominjem ista ,isplacem se kad sam sama,poigram se sa djecicom i tako preguram dan na najbolji moguci nacin.raspricah se,moguce zbog moje usamljenosti a znam da mi necete zamjeriti.
pozdrav