Autor Tema: Izmešten prvi vratni pršljen i MS  (Pročitano 133128 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Izmešten prvi vratni pršljen i MS
« poslato: Jun 20, 2010, 11:58:45 pre podne »
http://www.blogovanje.com/desetka/komentari.php?id=13

Hendi-društvo

Izmešten prvi vratni pršljen i MS
« poslato: Jun 20, 2010, 11:58:45 pre podne »

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Izmešten prvi vratni pršljen i MS
« Odgovor #1 poslato: Jun 20, 2010, 12:05:13 posle podne »
Faktički sam već ustao kada sam video ovo. Preleteo sam tekst na brzinu al ne videh kako dolazi do tog izmeštanja al što sam video, kičma mi je kao na slici a nije bila takva u mlađem uzrastu. Odoh sada.

P.S. Kako se Zamboni uklapa u ovo?

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #2 poslato: Jun 20, 2010, 12:56:28 posle podne »
Ja ima problem sa prslenima na vratu. Gde je ovde Zamboni?? Bas sam razmisljala da mozda prsleni pritiscu na vene pa ih suzavaju, pisala sam o tome...ovako, laicki. Navraticu se na ovu temu.

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Jun 20, 2010, 02:10:35 posle podne »
Mislim da su razmišljanja u pravcu: ako je atles dilociran ostali pršljenovi kompenzuju iskrivljenje i dolazi do krivljenja vene (i kičme) i smanjene cirkulacije. Tako nešto. Htio sam da uradim to namještanje ali sam dobio savjet od čovjeka koji to radi da ako ću imati nekakvu intervenciju (čemu se iskreno nadam :) ) da za sada to ne diram. U svakom slučaju ću to kasnije uraditi. Evo adresa na kojoj ima malo detaljnije objašnjeno (ne puno  :m1: )

www.atlasprofilax.com

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Jun 20, 2010, 06:43:16 posle podne »
sta ste omadjijani Zambonijem, nije sve u Zamboniju ima nesto i u atlasu :)
moze biti kao sto rece U prvom licu da nepravilni polozaj pritiska arterije, vene ...

o ovom problemu vas obavestavam da se pregledate
mozda pomogne...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #5 poslato: Jun 20, 2010, 07:30:36 posle podne »
Citat
Do izmeštanja Atlasa dolazi usled različitih povreda i trauma, pogotovo u detinjstvu (deca često povređuju glavu i padaju), ali i kasnije, usled udaraca, saobraćajnih udesa ili padova. Često se Atlas pomeri još i prilikom porođaja, ili zbog nepravilnog držanja tela, posebno glave i vrata, ili spavanja na stomaku koje izuzetno opterećuje ovaj deo tela.

Taj sam. Mislim na boldovano. Kao što sam rekao, i kičma mi je savijena u stranu. To su videli zimus kada su mi snimali pluća.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Jun 20, 2010, 08:35:39 posle podne »
Ljudi, gde da odem da mi isprave atlas instrumentom? Dali kod kiroprakticara, ortopeda ili? Ili i ova metoda je kontroverzna pa treba dejstvovati da se cenjeni doktori zauzmu.. Ovo na blogovanju je veoma logicno. Meni za vrat su rekli da nije degeneracija napravila pomestenje prslena, vec je to bio neki udarac ili nagli trzaj glave (sto mi se desilo pre 16 godina, naglo kocenje i ja glavu unazad, nesto mi je puklo). Ko ce ga znati..  ](*,)
Fala Asja za info. Ovo samo nadopunjava Zambonijevu teoriju, t.e. ovo je mozda uzrok suzenja. I moze da pomogne ukoliko posle diletacije netko od pacijenata ima ponovno suzenje, pravac na ispravljanje atlasa.

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Jun 20, 2010, 11:13:05 posle podne »
Koliko znam namještanje se radi isključivo instrumentom. Nema nikakvih naglih pokreta, krckanja, odvrtanja glave itd. :)
Kako su mi objasnili oni koji su već radili namještanje atlasa, to je nekakva vrsta intenzivne masaže gdje se "spravom" tretira dio gdje se on nalazi. Takođe kažu da zna biti bolno, a to zavisi od napetosti vratnih mišića.

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Jun 24, 2010, 04:28:46 posle podne »
Ljudi, ja sam bila na namestanju atlasa. Pre nego sto se odlucite na tako nesto treba da znate dve stvari: meni je to uradio strucnjak koji primenjuje atlas profilaks metodu. Oni tvrde da kada jednom nameste atlas da vise nema potrebe da se namesta. Strucnjaci koji primenjuju ovu metodu iz Hrvatske dolaze u Srbiju jer kod nas jos uvek niko ne radi po toj metodi. Druga osoba koja namesta atlas u Beogradu je dr Petar Dinic, on je neuro-hirurg ,ja mislim ,koji se skolovao u Americi i jos se dodatno specijalizovao za kiropraktiku i za namestanje atlasa. On radi po atlas-ortogonal metodi koja jednim impulsom iz aparata namesta atlas, medjutim on tvrdi da se dalje treba pridrzavati veoma strogih pravila u pogledu drzanja tela, spavanja, itd. da se atlas ne bi vratio u stari polozaj. On ne priznaje atlas profilaks metodu, sta vise smatra je sarlatanstvom (..?!). Ovi, sa druge strane smatraju da je preskolovan i prekrut u svom znanju i posto su se sreli i upoznali tvrde da njemu samom nije namesten atlas kako treba.Sad ti budi pametan? Inace, ja sam jos pre dva meseca zakazala i kod dr Dinica zbog drugih problema sa kicmom, pa cu vam reci utiske, kao i to sta on kaze za stanje mog atlasa sada ( nakon namestanja ). Ono sto ja vidim je da sada mogu glavu da okrenem do krajnjih granica i levo i desno sto je ranije bilo nezamislivo. Takodje imam  i dosta drugih znakova na bolje, medjutim ima i negativnih stvari ( glavodobolja kao migrena ), medjutim receno mi je da i tako nesto mogu da ocekujem. Postoji i treca mogucnost, da migrena ima ili nema veze sa MS-om, kao i sa cinjenicom da sam u poslednje vreme mnogo mozgala ( naprezala mozgic ) oko nekih stvari, kao i ovo ludacko vreme. Ko ce ga znati..

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #9 poslato: Jun 24, 2010, 08:01:28 posle podne »
 A sta je sa MS simptomima? Povlace se, ili?

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Jun 25, 2010, 02:19:00 posle podne »
Ja sam od skoro sa dijagnozom. Nisam imala nekih posebnih simptoma, a ti koje imam mogu da budu povezani sa prikljestenim nervima na vratnim prsljenovima ( lumbalnim, itd. ). I ti koje sam imala sad su u povlacenju nakon sto sam ih tretirala ne kao ms vec kao radikulopatiju i kao karpalni sindrom. Mozes da vidis sve sto sam opisala od simptoma koji su se povukli na Asjinom blogu.

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Mart 11, 2011, 09:02:17 pre podne »
Pitanje dislokacije prsljenova i vratnih vena je itekako povezano. Mi smo se odlucili da pre Nisa odemo kod Dinica na namestanje (Pre nakog vremena je na rendgenu drugim povodom utvrdjeno da postoji stara  povreda vrata).
Logicno mi je da se namestanje kicme i atlasa uradi pre intervencije, jer pretpostavljam da je pojava restenoze minimizirana na taj nacin.

Van mreže MANGO4

• Član
  • **
« Odgovor #12 poslato: Mart 11, 2011, 01:43:07 posle podne »
Da li osobe koje imaju leziju u vratu mogu namještati atlas i da li netko zna tko to radi u Hrvatskoj ?

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #13 poslato: Mart 11, 2011, 04:31:21 posle podne »
Malena,da li se dugo ceka kod dr Dinica?Ja sam zvala proslog leta,bio je na putu,zatim sam odustala (tada sam mislila da cu pre doci do Nisa,sto je,ispostavilo se,bila moja pusta zelja )Sada,kad sam se razocarala i kad mi se Nis cini dalje nego proslog proleca,()kada sam se prijavila),mozda ne bi bilo lose da posetim i Dr Dinica..ionako mi non-stop krcka nesto kad okrenem glavu  :m3:

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Mart 11, 2011, 04:43:24 posle podne »
mango4, namsetanje atlasa u Hrvatskoj radi Vlado Tomljenovic iz Osjeka. Fantastican je i on sam i ceo njegov tim, mnogo dobri ljudi. Oni dodju i u BG povremeno, meni su oni namestili atlas, tj. on licno i prezahvalna sam.

Sjajan je i Dr Dinic, kod njega bih isla na namestanje atlasa, ali posto nisam uspela da zakazem, iskrslo je ovo sa Vladom i ja to obavih kod njega. Medjutim, kod Dinica treba biti uporan. I ako vam kazu da nema termina javite se ponovo za koji dan i pitajte da nema slucajno nesto slobodno.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.