Društvo ovo su najnovije onfo iz Niša,koje imamo zahvaljujući Goxiju i Taurusu.

Pocev od danas KC Nis krece sa intenzivnim radom na pacijentima obolelim od MS-CCSVI-ja ! Utvrdjen je strogi protokol koji ce se primenjivati na svim pacijentima i koji cu kasnije pojasniti. Odredjena je osoba ispred KC Nis koja ce biti zaduzena za prijavljivanje pacijenata i korespodenciju, kao i azuriranje liste. Nju ce moci svako da kontaktira i proveri da li je na listi, na kom broju i kada je planirano da bude primljen.
Podatke te osobe će Goxy dobiti od dr Milića i biće objavljeni.
Ono sto je vazno za pacijente iz Srbije jeste da ce za prijem u KC Nis biti neophodno da od doktora opste prakse nabave uput za stacionarno lecenje (mislim da je to zeleni uput), na kome ce biti naslovljen KC Nis, Klinika za vaskularne bolesti, i nece platiti ni dinar . Na njemu moze stajati i dijagnoza
Sclerosa Multiplex, a sve ostalo zavrsava KC Nis, jer je njima odobrena procedura od strane RZZO Fonda.
Sam protokol izgleda u ovako:
Po pozivu od osobe koju sam vec pomenuo, pacijent dolazi u 8h ujutru u KC Nis. Od 8-9h vrsi dopler snimanje vratnih vena, a od 9-10:30 magnetna rezonanca.Posle toga pacijent ima pregled kod neurologa gde ce popuniti i upitnik sa nekim osnovnim zapazanjima o svome stanju. Vreme izmedju 12 i 15h rezwrvisano je iskljucivo za intervencije. Posle 15h pacijent lezi na odeljenju do 19h , osim ukoliko se ne radi o stentu, kada ga zadrzavaju nekoliko dana na posmatranju. A ukoliko je radjena samo balon diletacija, posle 19h ide kuci.
Pacijenti koji nisu nasi osiguranici, prijavljivace se na isti nacin, jedina razlika je sto ce oni placati intervenciju. Sve ostalo je isto.
Pacijenti koji su do sada slali mejlove doktorima, bice preusmereni automatski na osobu za kontakt, i moci ce da provere na kom su mestu na listi.
PS.Čekamo nove info.