IT > Hardver

PopcornHour A-110

(1/1)

Nesli:
Kada sam prosle godine trazio PopCornHour A110, prijatelj koji drzi prodaju IT opreme (uzgred, smatram ga izuzetnim poznavaocem iste) me je  :o gledao; ni pojasnjenje da se radi o medija tanku, ispostavilo se, nije bas bilo pojasnjenje...

Procitao sam negodovanje zbog bezobrazno dugackih reklama u toku filmova, pa sam se setio da me je, izmedju ostalog, ovaj uredjaj i toga oslobodio...

Naime, radi se o mreznom uredjaju koji se sa jedne strane usteka (ne mora, moze i wi-fi!) u ruter  (ili modem+ruter) kao jos jedan pc (sto u principu i jeste i radi pod linuxom), a sa druge u TV.

Uredjaj u potpunosti  plug and play i zaista: ustek, ustek i radi!

Evo sta radi ukratko:
[o]Pregled svih audio, video datoteka sa racunara (filmova, slika, muzike) na tv-u (naravno, podrzava sve najpopularnije formate titlova ,takodje i “nasa” slova...)

[o]Pregled svih audio, video datoteka sa USBa koji se nalazi na prednjem panelu – ono, kad vam neko dodje sa flesom ili aparatom i slikama koje hoce da vam pokaze...

[o]Pristup web servisima kao sto su: YouTube, Veoh, Videocast, DLTV, Cranky Geeks, Bliptv, PodfinderUK, Vuze... (kuckanje u polje search pomocu daljinskog je dosta nehumano i sporo...)

[o]Pristup foto portalima: Flickr, Picasa (mnogo zgodnije je ako tamo otvorite svoje naloge dok sedite za compom jer kuckanje pomocu daljinskog...)

[o]Nebrojano mnogo net radio stanica slozenih po god., tipu muzike, izvodjacu...

Ima jos nekih stvari ali su ove najbitnije, sve u svemu dovodi sav multimedijalni sadrzaj sa racunara i neta na TV i udobnost fotelje.


Postoje jos neke funkcije i mogucnosti, npr. moze se veoma lako ubaciti hard disk, a onda dobijamo mogucnost koristenja FTP, Torrent i Usenet klijenata.
To znaci da ga u mrezi  vidimo kao drugi racunar i da bez problema mozemo kopirati fajlove sa njega i na njega.
Takodje njime mozemo skidati torent i usenet fajlove, no, tu je opet problem kucanja u polju search pomocu daljinskog (kao na mobilnom).

Naravno, u potpunosti zamenjuje DVD i BlueRay, dovoljno je samo serovati opticke citace na racunaru.

Uz tv karticu na racunaru kojih danas, zaista ima obilje, i za laptopove i za desktop racunare i malo prostora na hard disku, ako ukucamo da nam snimi zeljeni program, na PopCorn-u ga konforno mozemo odgledati, kada nam odgovara uz preskakanje bezumnih reklama.

Kalifornijska firma Syabas je pokrenula brend Popcorn Hour u 2007. i svi su joj predvidjali brzi krah tog brenda zbog odlicnih proizvoda (u pocetku samo 2 proizvoda) i katastrofalnog imena na osnovu koga je bila zasnovana  i marketinska promocija, no pokazalo se sasvim suprotno...

Na ovom (klik) linku se moze naci izuzetno dobar test ovoga uredjaja i gomila (  :D ) teh. detalja i karakteristika koje ovde nisam naveo...
Navigacija

[0] Indeks poruka

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju