IT > Hardver

Problem s DVD citacem

(1/3) > >>

Roxi:
Hajde neko da mi pomogne ako je moguce.
Imam NEC DVD rezac - od juce mi ne prepoznaje cd-ove! DVD cita bez problema ali cd-ove uopste. Nece ni da pokusa da ga cita.
Ima li mu spasa?

Zlatko:
auuu, jel ne cita ni cdove koje je pre toga citao?

Roxi:
Da,... zadnja akcija koju je uradio sa cd-ovima je kopiranje/rezanje cd-a pre 2-3 dana.
Ne moze biti softverski problem?
Dvd cita bez problema.

Peca_Le:
   Verovatno mu laser slabije radi. Moze biti da je napajanje samog uredjaja oslabelo usled manjih potresa. Proveri kablove za napajanje koji idu od maticne ploce do rezaca ( u stvari, proveri sve kablove).Na kraju, reinstaliraj rezac. Ne verujem da je nesto softverski.
pOz

Sklerozica:
Malo me buni to odjednom. Kada je laser u pitanju, obično počne prvo da probira diskove, t.j. neće svaki da čita. Probaj da otkačih kablove pa ih ponovo zakači a i poslušaj Pecu za reinstalaciju. Posle toga ostaje jedino otvaranje i čišćenje i ubacivanje novijeg firmware-a-ako ima noviji.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju