IT > Softver

Programi za obradu i manipulaciju dig. fotografija i grafikom

(1/2) > >>

Sklerozica:
FastStone Image Viewer



Dobar programčić za pregled i editovanje slika. Mene je "dobio" jer čita RAW format mog foto aparata, što ni jedan komercijalni ne može bez prethodnih konverzija.
Naravno, Free for Home Users

http://www.faststone.org/

BsAs:
 Paint.NET besplatan program za obradu slika

Open source na C# sa potpunim pristupom izvornom kodu. Ovo sam danas nasla na netu i mislim da odlicno resenje za one sto automatski instaliraju PS. Ima skoro sve alatke kao i PS samo sto je jednostavniji i mnogo manji; ima i layere.

http://www.getpaint.net/

Nesli:
FastPictureViewer 1.2.144.0

FastPictureViewer je namenjen profesionalnim fotografima, a radi se o minimalističkom programu za prikaz slika (u 32-bitnoj i 64-bitnoj verziji) projektovanom tako da ubrza prethodni prikaz i ocenjivanje digitalnih slika. Omogućuje kompletno upravljanje ICC bojama uz podršku za profilisane monitore, trenutno zumiranje, funkcije za kopiranje, premeštanje i brisanje, ocenjivanje pomoću standarda Adobe XMP i Microsoft Photo koji su savršeni za pregled i ocenjivanje velikog broja slika.

Aplikacija prikazuje podatke o snimku (brzinu okidanja, f-stop, ISO, kompenzaciju ekspozicije) i RGB histogram u plutajućim prozorima, a ima i ugrađen modul za pokretanje programa, i sve to u preglednom korisničkom interfejsu. Softver podržava brz prethodni prikaz izvornih (RAW) formata slika kao što su Nikonov NEF, Canonov CR2, Panasonicov RW2, OLympusov ORF i Adobeov DNG pomoću izvornih li dekodera slike nezavisnih autora. Podržani su i standardni formati slika kao što su TIFF/MTIFF, JPEG, HD Photo, PNG, GIF, BMP i ICO.

Glavne karakteristike:
- Vidik podrška (runs kao standardni korisnik sa UAC omogućen).
- Unicode podrška, obrađuje slike i Savijač Imenjak u bilo kojem jeziku.
- Kolor management neka te vidjeti svoje Adobe RGB ili RGB ProPhoto slike s vjernije boje.
- Podrška za prilagođene profile target da odgovara boji kalibriran monitor.
- Vrlo precizno linearnim R, G, B histogram uz dodatnu kompresiju i po kanalu normalizacije.
- EXIF pucanje prikaz podataka s brzinom zatvarača, f-stop, ISO brzina, kompenzacije ekspozicije i više.
- Instant flip na sljedeću sliku koristeći ili tastaturu, miša ili tockic miša.
- Jednostavno pretraživanje desetaka hiljada (da!) Slika u isto vrijeme, čak iu duboko ugniježđeni pod-savijač hijerarhije.
- Instant prebacivanje između fit-to-prozor i 100% način pogleda iz jednog pritiska na tipku, s dodatnom visokokvalitetne slike rescaling.
- Adobe XMP prikolicom slika pisanje (trgovina posjetitelja, naljepnice, hitnosti postavke u Adobe XMP metapodataka-compliant formatu).
- Embedded metapodataka pisac za JPEG / TIFF / HD Fotografija / JPEG XR-datoteka (Adobe XMP rating / označavanja i Windows Vista rating).
- Miš "klik-and-hold 'trenutačan 100% zoom i podesivu trenutačno 50% -6.400% desni klik povećalo.
- Bešavne višestrukog pregledavanja podmape, u jednom kontinuiranom slijedu (jednostavno pregledajte cijeli disk ili CD / DVD u jednom).
- Drag & drop podršku, kap savijač ili skup datoteka na FastPictureViewer za brzo ih pogledali.
- Jedan klik ili jednom pritiska pozadinu primjerak "čuvara" za unaprijed mapu, bez prekidanja toka gledanja.
- Plug'n'play integraciju s dodatnom automatsko pregledavanje umetnute medija ili digitalnog fotoaparata: pregledavanje slika ravno isključivanje fotoaparata.
- Shell integracija s "Otvori s FastPictureViewer ..." kontekstu izbornika za lokalne mape i pogone.
- Podržava pridruživanja datoteka iz Windows Explorera ("Otvori s ...") se povezati npr. JPEG slike sa FastPictureViewer.exe
- Instant automatsko otkrivanje nove slike dodano nigdje na mapi stabla, dok pregledavate (real-time "hot folder" koncept).
- Multi-monitor svijesti i veliki monitor podrška, sa full-screen modu bez ruba kiosk dostupne pritiskom na tipku F11

Publisher: www.fastpictureviewer.com
File Size: 8.5 MB
Price: $39.90
License: Free Trial Software


jos screenshotova

Nesli:
FastStone Image Viewer


--- Citat: Sklerozica  Januar 16, 2008, 08:02:52 posle podne ---Dobar programčić za pregled i editovanje slika. Mene je "dobio" jer čita RAW format mog foto aparata, što ni jedan komercijalni ne može bez prethodnih konverzija.
Naravno, Free for Home Users
http://www.faststone.org/

--- Kraj citata ---

Meni je ovaj program osnovni "pregledac".
U medjuvremenu su dogurali do ver. 4.2 (April 29, 2010)

Kao editor ima standardne i jos neke nove funkcije:

   

Od novina, pored poboljsane podrske za win 7, tu su:

[o]Sada je moguće pretvoriti slike u PDF datoteke(!)
[o]Veci br. skinova
[o]Dodat "Search and Replace" u Batch Rename
[o]Dodat "Renaming Preview" u Batch Rename
[o]Dodat shortcuts za favorite folders
[o]i jos dosta novih funkcija (klik)[/li][/list]



Lili123:
I ja imam inastaliran FastStone Image Viewer... Od pre mesec i po dana... zadovoljna sam s obzirom kako malo znam o svemu tome... Imam i onaj bezvezni Windows Media Player...  :m2:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju