Autor Tema: Prof. Dake's presentation on CCSVI  (Pročitano 17995 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Prof. Dake's presentation on CCSVI
« poslato: Mart 15, 2010, 11:15:44 posle podne »

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **

Van mreže busybee

• Član
  • **
Odg: Prof. Dake's presentation on CCSVI
« Odgovor #2 poslato: Maj 15, 2010, 10:27:45 pre podne »
Iako engleski solidno poznajem, a strucna terminologija iz ovog teksta mi je vise nepoznata nego poznata, ono sto sam ja shvatila iscitavajuci ga je da je poenta:

a) da je Dr Dake napravio "ozbiljnu" studiju sa najboljim namerama :m3: i da rezultati njegove studije dokazuju da perspektiva endovaskularnog tretmana CCSVI nije optimisticna, samim tim sto, po njemu, ni uzrocima ni simptomima ne moze da se pohvata ni glava ni rep,jer nisu u pitanju samo azigos i jugularne vene, vec sad ima i vena u jetri, i u sinusima, da je sve toliko komplikovano, slojevito, neisptano, nedokazano, rizicno, neefikasno, itd. te da ne vredi stavljati ni stent niti raditi balon dilataciju!? Recimo da je dr Dake govorio istinu...

b) ... u sta ja sumnjam! Meni se pre svega cini da se radi o klasicnoj propagandi gde jedan neurolog u sprezi sa farma-mafijom je dobio zadatak, mozda i lepo placen, da onako na "naucnoj" osnovi dokaze da se MS ili CCSVI ne moze tretirati na nacin na koji to predlaze dr Zamboni iz svih gore navedenih razloga, iz cega logicno proizilazi da je najbolje nastaviti sa kortikosteroidima, imunomodulatorima, bla, bla :n15:.

Sta sad, da li mi sa ove strane vec treba da se alarmiramo na uzbunu i preduzmemo kontra-akciju? Sto se mene tice bolje da sto manje znam za gluposti koje se rade sa one strane bare i da u miru sacekam svoj red za Nis :n8:.

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #3 poslato: Maj 15, 2010, 11:56:15 pre podne »
Mislim da nam jedino ostaje da na miru sacekamo svoj red za Nis i da navijamo da radovi kojekakvih dakea ne uticu na to (uz izvinjenje da nisam strucan da ocenjujem njegove radove, oslanjam se samo na intuiciju), a to sto kazes za kontraakciju, po meni to ima smisla jedino da se na ovim prostorima pojavi imenom i prezimenom neki dake koji pokusava da ospori bez cvrstih argumenata to sto ovi ljudi u Nisu rade.

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Maj 15, 2010, 01:29:08 posle podne »
 :n10:Jao, ja kad procitam ovako nesto ja bih odmah da se bijem! Jeste, ne treba da talasamo, mozda bas onda izazovemo reakciju druge strane.

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #5 poslato: Maj 15, 2010, 03:34:31 posle podne »
ja kad procitam ovako nesto ja bih odmah da se bijem!

:D hehe, busybee, posto si ovo napisala posle mog odgovora, reci mi molim te, jel' te moj post inspirise na  :n10: ili dakeova "studija"?
Ako je ovo prvo - ja biram plavu tasnicu (  ;) ), a ako je ovo drugo - ti si super, u meni budi mnogo nize nagone...

:n1:

Van mreže wanja

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Maj 15, 2010, 03:40:24 posle podne »
ljudi,pa toliko je ocigledno i logicno sta se zbiva,da ga ne treba ni pominjati...,nego da li je neko zvanicno cuo ili nacuo,da sa intervencijama kod nas ponovo krecu 1.juna????????

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Maj 15, 2010, 06:54:46 posle podne »
 :)hah, ha, ha, ja kad mi se bije ne biram s kim cu! Salim se, mislila sam na studiju dr Dake-a, ozbiljno me zabrinulo to sto on pise - kad neko u startu nesto hoce da ospori onda on bira samo negativne dokaze. Tako on govori o mogucim stenozama na venama koje dr Zamboni nikad nije pomenuo, a te koje je on, dodatno, otkrio su takve da im je nemoguce prici, bilo stentom, bilo balonom: vena u jetri, vena koja je blokirana sa delom kosti, vena koja totalno nedostaje, vena povezana sa sinusima koja je u glavi, sta sve ne. Dr Zamboni nikad nije rekao ni da je endovaskularna metoda svemoguca, to bi znacilo da je sujetan, nije ni ovako negativan, on je oprezan i rekao se u tom pravcu treba dalje ispitivati. A sta sad ovi Amerikanci hoce, mogu misliti, zato necu vise nista da citam na tu temu jer se samo nerviram.

Wanja, ja nisam nista zvanicno cula, samo sam citala o tome od ljudi sa foruma. Bilo bi super kad bi tim u nisu imao nekog PR-a koji bi nas barem jednom mesecno obavestavao o statusu studije.

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Maj 15, 2010, 06:58:34 posle podne »
...........jednom mesecno ](*,).............mislila sam bar jednom nedeljno i ne mora PR nego neka osoba za kontakt.

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #9 poslato: Maj 15, 2010, 07:04:54 posle podne »
ma, valjda ce i to biti jednom, nadam se sto pre...

Van mreže wanja

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Maj 15, 2010, 07:07:13 posle podne »
busybee,potpuno se slazem sa tobom :ye1:!

Van mreže wanja

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Maj 15, 2010, 07:10:28 posle podne »
Nesli druze,imas li ti info. za nastavak dilatacija sada od Juna meseca...?Nesto kao da su usporili sa pocetkom studije,bas mi nije jasno! :m1: :n21:

Van mreže wanja

• Član
  • **
« Odgovor #12 poslato: Maj 15, 2010, 07:23:18 posle podne »
a da,Nesli bio sam na sajtu klinickog centra Nis ali nista detaljnije nisam nasao,kao da je link zabagovao :m4: :a18:...sve me vrti u krug

Van mreže Sisko

• Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Maj 16, 2010, 12:55:28 pre podne »
OK Time out! ovde se radi za neki nesporazum, ne znam zasto mislite da dr. Dake osporava teoriju Zambonija, njegova prezentacija bas je u prilog CCSVI-a. Nije to press konferencija za novinare nego naucna prezentacija namjenena za lekarskih krugova... uostalom dr. Dake nije neurolog nego radiolog, “chief of  Interventional Radiology at Stanford” jedan od prvih (ako ne i prvi posle Zambonijev tim) sto su poceli raditi na ovoj teoriji i tretman kod pacijenta obolelih od MS, mnogo ranije nego sto CCSVI je dobio mediumski publicitet kad je CTV objavila storiju u novembru 2009. za ovo mozete procitati na thisisms forumu, ne znam dal je ovde dozvoljivo stavljati linkove iz drugih foruma…

Pratim ovaj forum u zadnje vreme jel je i meni jako stalo o svemu sto se desava o ovoj metodi jer kao i vi, i ja sam sa MS-om i to vec 12 godina..al moramo znati ko su prijatelji a ko oponenti u ovaj proces, jel tako? a dr. Dake sigurno ne zasluzuje biti stavljen na crnoj listi. Bas ovih dana prosla je 1 godina od prvog tretmana pacijenta zbog CCSVI u Stanfordu predvodjeni dr. Dake-u, rezultati su odlicne. Isto tako on radi i na dizajn/modifikaciju postojecih stentova kao bi bili kompatibilniji za ovoj namjeni jer  FDA jos nije odobrila venske stentove.
 Jedino mi je zao sto nema vise lekara kao dr. Dake koji otvoreno razmisljaju i koji su spremni da pomogne pacijenata pa i da bi to znacilo ugrozavanje njihov polozaj i ugled.
Nadamse da necu biti pogresno shvacen, ima razloga za mnogo ljudi/lekari da se suprostave na ovaj veliki preokret o razumevanju MS-e kao i njeni uzrok, jer ce to stvoriti ogromni gubitak farmaceutske industrije, kao i propadanje zivotnih radova nekih neurologa “specijalizovani” o ovoj bolesti sto su na to ugradili karijeru i ugled… da,govorim o one koji naplacuju basnoslovne sume za !@$#%$ pregled sto prakticno uopste ne pomaze pacijentu. Moramo nastavimo se boriti ali i podrzavati one koji daju svoji doprinos da se ovo gura kao bi bilo sto prije prihvaceno kao potvrdjeni tretman a i kraj ove opake bolesti.

Pozdravljam svima, zelim vam sve najbolje i mnogo srece posebno onim pionirima koji vode ovu revoluciju.. i pacijente i lekare

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Maj 16, 2010, 09:43:12 pre podne »
pa iako je dr Dake dodao jos koju problematicnu venu to opet ide u prilog tezi da je ms vaskularna bolest

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.