Nekada sam pila kombuhu, pa mi posle dosadilo da je gajim i prestala. Inace iz prilozenog teksta se vidi da je puna vitamina, kiselina, antioksidanata, antibiotika sto sve moze pomoci obolelom organizmu tj. procisti pa omoguciti vitaminima i aminokiselinama da nahrane organizam.
A sto se tice Obrada Tanaskovica nekada davno sam razgovarala sa njim kada mi je prodao neku mast u koju se kleo da ga drzi na nogama. A to je bila nevenova mast posle sam skontala.
I eto on i dalje figurira posle 20 godina i naziva sebe MS fenomenom. Izgleda da ima dobro razradjen markenting.
Ne kazem, moze biti da mu je kombuha pomogla ili ona mast ali ja znam nekolicinu obolelih od MS koji nista ne koriste od lekova, pravilne ishrane ili npr. kombuhe, a na nogama su i zive punim zivotom i ne nazivaju sebe MS fenomenom.To se zove enigma zvana MS.
Sta hocu da kazem: da Obrad i njemu slicni nisu garancija da ce vam biti bolje jer svi smo prica za sebe ali, svaka cast coveku sto se uspesno bori protiv MS ali zvati sebe MS fenomenom, mislim....