Autor Tema: Prva snimanja  (Pročitano 82126 puta)

Van mreže Seka

• Član
  • **
Odg: Prva snimanja
« Odgovor #60 poslato: Februar 18, 2010, 09:14:54 posle podne »
 :o :o :o
koliko dobrih vesti... :)
sve je prekriveno velom tajni... :m1:
ajde da bude nesto dobro kad se obelodani  sys
ja sam sigurna da ce poceti da se radi i ovde,pa cak i istrazivanja Zivadinova ukazuju na vezu MS-a i CCSVI...nema mesta brizi drustvo! ;)

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #61 poslato: Februar 18, 2010, 09:40:46 posle podne »
nisam pesimista
ali
receno je u Kamenici ne mogu da se pregledaju komercijalni
pacijenti
sto bi znacilo samo sa uputom
a kako doci do uputa ,,,,e to je problem....
A zašto ne bi dobili uput ako to bude jedino mesto u Srbiji gde mi možemo da se lečimo?

Van mreže Tosh

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #62 poslato: Februar 18, 2010, 09:43:39 posle podne »
a kako doci do uputa ,,,,e to je problem....
to se reševa valjda kao i sve drugo ovde:
lepa kesa, al' ono neka fensi da se ne vidi sta je unutra
(sadrzaj zavisi da li je doktor ili doktorka)
+ koverta
;D

Van mreže Tosh

• Član
  • **
« Odgovor #63 poslato: Februar 18, 2010, 09:46:09 posle podne »
A zašto ne bi dobili uput ako to bude jedino mesto u Srbiji gde mi možemo da se lečimo?
pa zato što si ni ranisan više ne daje uz pulsnu, moraš sam da kupiš...
tu nisu lekari krivi, oni moraju SVE da pravdaju, svaki komadić materijala, svaki uput, recept sve...
šta se ne odobri "odozgo", plaćaju iz svog džepa, a to im ne pada napamet, naravno...

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #64 poslato: Februar 18, 2010, 10:37:44 posle podne »
Mislim da snimanje nije isto što i ranisan.
Ako daj Bože počnu da rade snimanje, mislim da ćemo dobiti uz participaciju. Moguće da će napraviti neke kriterijume ko bi mogao da ima prednost.

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #65 poslato: Februar 18, 2010, 10:45:15 posle podne »
Napravi mi se kosmar u glavi (ako nesto i ima u njoj)  :m3:
Zna li neko dali moze iz BG.neko da uradi obican magnet u S.Kamenici-bez uputa-da plati?  :m4:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #66 poslato: Februar 18, 2010, 10:45:53 posle podne »
kako rece Zamboni: ne moraju da veruju samo neka krenu sa snimanjima

Van mreže Tosh

• Član
  • **
« Odgovor #67 poslato: Februar 18, 2010, 10:53:36 posle podne »
Ne želim da unosim defetizam, samo da budemo realni šta nas sve čeka od problema...
jer kad počne da se radi na tome (tj, na nama ;D ) , a Bogu hvala izgleda da hoće i to relativno skoro,
čeka nas i administracija i Toma večni... dok izračuna koliki je njegov tal...
a možda i nije tako, ali je to moje viđenje...
sve to može da se prevaziđe i to baš akcijama na kojima smo svi ovde angažovani,
ali ja uvek volim da razmilsim ko može da me čeka u busiji iza sledeće krivine, to je sve...

znači, nastavljamo istim i još jačim tempom  :D

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #68 poslato: Februar 18, 2010, 11:01:02 posle podne »
Ako ti je za utehu,Toma nece biti uskoro tu gde jeste.  :sad:
A da tragedija bude veca-dolazi jos mnoooooogo gori. :o
Ne smem da kazem odakle,ali informacija je milion posto tacna.  :-X  sys

Van mreže Tosh

• Član
  • **
« Odgovor #69 poslato: Februar 18, 2010, 11:25:02 posle podne »
ma ko ih * ...
pa ne očekujem ja da će neko pametan i pošten da bude neki ministar...

oni nek rade svoje, mi ćemo svoje, samo sam hteo da kažem da će biti još borbe usput,
i da treba da budemo spremni i na to, ništa drugo...
a ako ne bude tako, još bolje,  :cheers: iha...

Van mreže leski

• Član
  • **
« Odgovor #70 poslato: Februar 19, 2010, 04:22:11 posle podne »

Van mreže Seka

• Član
  • **
« Odgovor #71 poslato: Februar 19, 2010, 06:34:41 posle podne »
Bojkotuju MS drustvo Kanadi ?!

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #72 poslato: Februar 20, 2010, 01:43:32 posle podne »
Konačno sam dobila odgovor. Poslala sam upit na adresu predstojnika  Zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju jedne centra u ZGB. Dr je prvi puta za to čuo (zato je važno da dođemo u medije). Danas sam dobila od njega mail i termin za pregled jugularnih vena 22.02.2010. Ja sam mu već poslala sve linkove i ono što sam mislila da bi trebao pročitati, a sad trebam Vaš savjet: koji je najbolji link za proceduru na doppleru, da izlistam i nosim sa sobom. Do 22.02. ću vjerojatno dobiti nekoliko novih lezija od uzbuđenjea, ali držite mi fige (palčeve).
evo dijela nalaza mog UZ od jutros:
Uredno kompresibilne obje jugularne vene, podjednakog promjera, u ležećem položaju 12-15mm, a u sjedećem položaju obje vene su značajno manjeg promjera.
Hemodinamika je desno nešto brža nego lijevo i u sjedećem i ležećem položaju. Zbog asimetrične hemodinamike u obje jugularne vene preporučuje se učiniti i MR venografija.
Nakon ovog pregleda potpuno mi je jsano kako nekima ne nađu ništa na UZV, to je dosta komplicirano i ako dr nije stručnjak i ne prati protokol neće naći ništa čudno. Moj dr je imao pred sobom protokol i gledao u njga za vrijeme pregleda, tek u sjedećem položaju došlo je do velike promjene, a u ležećem se vidio samo smanjen protok. Iza 10.03 idem na MR vena sa nekim jako dobrim kontrastom i javljam vam se i dalje.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #73 poslato: Februar 20, 2010, 02:12:12 posle podne »
http://www.youtube.com/user/mackierojo#p/u/4/hqgmru546Mc
njemu je nalaz kao i moj, u ležećem položeju ne, ali u sjedećem DA

Van mreže Tosh

• Član
  • **
« Odgovor #74 poslato: Februar 20, 2010, 10:18:04 posle podne »
evo dijela nalaza mog UZ od jutros:
Uredno kompresibilne obje jugularne vene, podjednakog promjera, u ležećem položaju 12-15mm, a u sjedećem položaju obje vene su značajno manjeg promjera.
Hemodinamika je desno nešto brža nego lijevo i u sjedećem i ležećem položaju. Zbog asimetrične hemodinamike u obje jugularne vene preporučuje se učiniti i MR venografija.
Nakon ovog pregleda potpuno mi je jsano kako nekima ne nađu ništa na UZV, to je dosta komplicirano i ako dr nije stručnjak i ne prati protokol neće naći ništa čudno. Moj dr je imao pred sobom protokol i gledao u njga za vrijeme pregleda, tek u sjedećem položaju došlo je do velike promjene, a u ležećem se vidio samo smanjen protok. Iza 10.03 idem na MR vena sa nekim jako dobrim kontrastom i javljam vam se i dalje.

Ha Even, puno ti hvala  što si ovo podelila sa nama  sys
oprostićeš mi indiskreciju, ali da li ti je nešto više rekao, kao npr šta misli zašto su manje dok sediš? da li ih nešto pritiska, posledica mehanike samog krvotoka? ili se ipak mora sačekati mri?
još jednom se izvinjavam ako sam indiskretan...  :-[

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.