Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja  (Pročitano 1259389 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja
« Odgovor #2970 poslato: Maj 17, 2012, 06:49:18 posle podne »
Hvala ti Daso puno......Molila bih da mi neko kaze da li sem redovne terapije pijete neke cajeve ili slicno. Ja sam juce jedva  hodala, otisla sam u apoteku i kupila gel  GAVEZ za masazu misica, svaki dan pijem samo NIMULID I LEXILIUM na svoju ruku, a drugarica mi rece da pijem neke tablete relaxin. Sta vi pijte, cime se masirate da vratite moc u nogama ....MOLIM VAS CEKAM ODGOVOR.....

i ja sam na lexiliumu, a noge jacam hodanjem i vezbanjem. Pozd.

Hendi-društvo

« Odgovor #2970 poslato: Maj 17, 2012, 06:49:18 posle podne »

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #2971 poslato: Maj 17, 2012, 09:46:33 posle podne »
Da li je zbog promene vremena ili je u najavi relaps,ali teško podižem nogu na bajs,a još teže kad silazim.To traje već par dana (ne računam farmerke)a  to mi se ne sviđa uopšte jer mi je to uvek bio prvi pokazatelj pogoršanja.Nadam se da je to ipak zbog ove nagle promene vremena. :m1:

ja tako vec duze vreme ulazim u kola  :sad:
a kako vozim  :m1: valjda mehanicki  :m2:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #2972 poslato: Maj 17, 2012, 10:10:46 posle podne »
Ja nisam tako.Ili vozim ili ne vozim taj bajs.

Van mreže curica

• Član
  • **
« Odgovor #2973 poslato: Maj 17, 2012, 10:52:02 posle podne »
Od juce mi se koci lijeva ruka i pocinje da mi trne lijeva strana glave i potiljka, sve se tjesim i ja da je od vremena :(, jer u suprotnom psihicki necu vise moci izdrzati sve ovo.....Na to sve jako me boli lijeva strana tijela tacnije, zeludac , mali vise iznad zeludca i udara u ledja, NE ZNAM MZASTO SADA TO????OD CEGA.....Ima li kraja ovim mukama :n4:

Van mreže Kiza78

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: G35
  • Grad: Beograd
« Odgovor #2974 poslato: Maj 19, 2012, 12:00:17 posle podne »
Danas mi je mnogo bolje netrne mi vilica,i bolje mi je u nogama mada još uvek imam trnuckanje i bolove...sve u svemu ja sam srećan pa reko ajde da podelim sa svima !! :n16: :n16: :n13:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #2975 poslato: Maj 19, 2012, 12:02:55 posle podne »
 :cheers: :ye: :ye1:Kizo

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #2976 poslato: Maj 19, 2012, 01:19:14 posle podne »
sad se stvarno bojim napada,trnjenje lica proslo i ruke ,jedem normalno osjecam ukuse ,ali sad imam osjecaj da sam obula patike(patiku) samo na lijevu nogu a spava mi se nenormalno puno  :(

Van mreže curica

• Član
  • **
« Odgovor #2977 poslato: Maj 19, 2012, 01:47:21 posle podne »
Danas mi je mnogo bolje netrne mi vilica,i bolje mi je u nogama mada još uvek imam trnuckanje i bolove...sve u svemu ja sam srećan pa reko ajde da podelim sa svima !! :n16: :n16: :n13:
Drago mi je Kiza zbog tebe, samo neka tako ostane.......pozz

Van mreže sasasm

• Član
  • **
« Odgovor #2978 poslato: Maj 22, 2012, 11:36:18 pre podne »
Molim ya pomoc i savet,prosle godine u isto vreme kod supruge pojave se duple slike,yaglavi u bolnicu ustanove ms,15 dana lezala,posle sve ok koliko se moze reci,sad tacno u isto vreme utrnuto pola lica usta malo u stranu otisla ali ne mnogo,da li treba da se javlja lekaru ili da priceka malo ili sta vec ne znamo ni sami.............Hvala.........

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #2979 poslato: Maj 22, 2012, 12:23:02 posle podne »
Najbolje je da se javi lekaru. :)
Po ovome što si napisao,ovo je njoj drugo pogoršanje?

Van mreže sasasm

• Član
  • **
« Odgovor #2980 poslato: Maj 23, 2012, 09:32:32 posle podne »
Ena,puno ti hvala,isli smo kod doce samo pronizon i vitamini,kontrola za tri dana,da li je to ok terapija ne znamo,ali se plasimo posto su ovi kod nas lekari mnogo losi,koliko to pogorsanje traje ne znamo ali za sada nista bolje.hvala jos jednom.ako je neko jos imao nesto slibno neka pise.pozdrav
 :n10:

Van mreže Feanor

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #2981 poslato: Maj 24, 2012, 01:53:22 pre podne »
 Kolko se ja razumem...pronizon nije pulsna terapija.. (već obična oralna koju daju neurolozi koji se ne bave MSom). Njoj treba metil-prednizon u standardnoj pulsnoj dozi od 1g u infuziji na 3 ili 5 dana. Najbolje otiđite kod neurologa koji se bavi MSom.

p.s. Mene su u rodnom gradu (pre nego što sam otišao na neurološku kliniku) lečili manitolom (standardna infuzija) "da mi se razbistri u glavi " :D :D Žali bože specijalizacije i tih neurologa ;)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #2982 poslato: Maj 24, 2012, 10:18:56 pre podne »
Nekada se simptomi povuku sami,pa verovatno ,da joj nebi davali visoke doze kortikost(koje su vrlo stetne za organizam) dr pokusaju prvo sa vitaminskom trapijom i manjim dozama

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #2983 poslato: Maj 28, 2012, 12:48:46 posle podne »
ponovo tesko hodam,mozda sam trebala davati bataferon koliko god mi tesko bilo  :n24:

Van mreže gordana

• Član
  • **
  • život je lep-iskoristi ga
  • Dg: G35
« Odgovor #2984 poslato: Maj 28, 2012, 01:41:49 posle podne »
Maki ni valjda sama prestala,ipak mi na žalost našu zavisimo od TIH doktora....

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.