Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 803423 puta)

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Slobodan je SLOBODAN
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #720 poslato: Januar 25, 2010, 10:42:08 pre podne »
Inace u Italiji ima oko 58000 obolelih od MS!

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #721 poslato: Januar 25, 2010, 10:56:08 pre podne »
wow....jos kad bi mi  mogli prepricati ovaj topik jer nemam snage  citati sve ive stranice...naime kod mene je dijagnosticiraan kinking i coiling karotida....mozda je tu kvaka ipak

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #722 poslato: Januar 25, 2010, 01:09:15 posle podne »
Moviefreak ...
Čudi me da na Hr forumu već par dana nema nikakvih komentara. A neki su čak najavili odlazak na konferenciju u Vićencu.
Možda ja ne znam da se ulogujem kako treba?

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #723 poslato: Januar 25, 2010, 01:24:40 posle podne »
Taurus je li ti se javio jos neko sa ovih klinika koje si kontaktirao do sada ili je sve ostalo na cucemo se kao i kod mene. :m3:
Ja se razmisljam da krenem u drugi krug zvanja, jer je  nezgodno da zaborave na nas i na sve ovo sto smo pokrenuli !

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #724 poslato: Januar 25, 2010, 01:51:15 posle podne »
Javio se u subotu neki dr Petrović, radiolog iz KBC Beograd. On reče da je pravo mesto za nas Kamenica, pozdravio je doktora koga sam ja kontaktirao u Kamenici, jer ga zna, i pomenuo je da su oni voljni da od njih preuzmu neke sekvence (???), pa da i oni rade ta snimanja.
U petak pred kraj radnog vremena čuo sam se sa Kamenicom, Imidžing centar, dr Robert Semnic. Pregledao je moje mailove, konsultovao neke kolege, ali rece da mu treba još vremena i da će morati da razgovara sa još kolega.
Ja planiram da večeras zovem (najavljen sam, očekuje moj poziv) jednu mlađu lekarku iz Kamenice i vidim da li ona može da dođe do nekih informacija.
Lično, mislim da ne bi bilo loše kada bi još neko (što više to bolje) kontaktirao Kamenicu i opet skrenuo pažnju na nas. Sada ima još materijala sa ove konferencije u Vićenci.

Uzgred, šta bi sa Ostrogom?

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #725 poslato: Januar 25, 2010, 04:43:44 posle podne »
Zvao sam danas Ostrog ali ta profesorka nije bila tu pa je zovem sutra, ali sam zvao ponovo i Jelenu iz KBC i ona mi rece da si i ti zvao i da ona ceka da joj se taj profesor javi, ona ne zna da je on zvao tebe direktno. Ja sam je ponovo informisao o novim momentima i o velikim listama cekanja u inostranstvu i o konferenciji odrzanoj u Bolonji, pa je ona preuzela na sebe da konsultuje i njihovog interventnog radiologa koji inace ugradjuje stentove na drugim mestima (mislim da rece u karotidu). Eto pa cemo se cuti jos.
Zvacu i ja Kamenicu ali kazi koga prvo da trazim, ne znam kako su nastrojeni, ako ja pocnem izdaleka da objasnjavam da me ne otkace, ipak je to drzavna institucija.
A da, napomenuo sam Jeleni (inace ona je njihova glavna sestra), da pogledaju detaljno i protokol za dopler jer za njega nam jos niko nije nista javio, svi se hvataju samo za MR venografiju, pa kad vide da nemaju dovoljnno jaku masinu, odmah nas preusmere da trazimo dalje. Daj da prvo vidimo za dopler pregled, to makar ima njih milion u Beogradu, da nadjemo nekog ko je voljan da odradi pregled korak po korak , pa kad se utvrdi problem na njemu da jurimo magnet i ko ce to da sanira.

Van mreže Taurus

• Zabranjen

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #727 poslato: Januar 25, 2010, 04:56:25 posle podne »
Italijani oboleli od MS sastavili su pismo koje salju predsedniku Italije Djordju Napolitanu!

Izmedju osnovnih informacija o CCSVI i prof.Zmoboniju apeluju i vape za pomoc pod naslovom "oboleli od MS nemaju vremena da cekaju"

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #728 poslato: Januar 25, 2010, 04:58:35 posle podne »
http://www.facebook.com/note.php?note_id=181018344962&id=139997017782&ref=mf

To  je bas to pismo predsedniku!

Mogli bi i mi da sastavimo neko pismo nasem predsedniku

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #729 poslato: Januar 25, 2010, 05:01:41 posle podne »
to goxy :

Evo:
021/480-5610
 To je broj u Kamenici, radiolozi. Javiće se neko od lekara (ovo je broj lekarske sobe), a možda i baš ovaj sa kojim sam ja kontaktirao. Svaki poziv njima značiće da nas je sve više i više zainteresovanih.

Ovo sam slučajno našao, KBC Bežanijska kosa:

http://www.bkosa.edu.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=138%3Adijagnostiki-imiding-centar&catid=83%3Azajednike-medicinske-slube-&Itemid=192&lang=

Van mreže Stesa

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #730 poslato: Januar 25, 2010, 05:03:35 posle podne »
Pozdrav svima,
Davno nisam bila ovde i srdacno vas pozdravljam. Pre neki dan sam kopkala po net-u i trazila nesto sasvim drugo, kada sam naisla na vec bajatu vest za dr. Zambonija :-[. Ceo svet zna, a ja... I tako sam se upustila u istrazivanje, pa bih pitala dali neko ima informaciju vezanu za "tretman oslobodzenja" (liberation treatment) koja se vec radi u Bugarskoj, - dr Grozdinski - drzavna kardioloska klinika (ne znam oficijalni naziv). Ako je neko kontaktirao - molim pisite.
Ima i cene, a za strane drzavljane navodno se zakazuje od aprila 2010.
http://liberation-treatment.com/treatment-bulgaria

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #731 poslato: Januar 25, 2010, 05:05:58 posle podne »
video zapis sa konvencije
video zapis

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #732 poslato: Januar 25, 2010, 05:10:07 posle podne »
Pozdrav svima,
Davno nisam bila ovde i srdacno vas pozdravljam. Pre neki dan sam kopkala po net-u i trazila nesto sasvim drugo, kada sam naisla na vec bajatu vest za dr. Zambonija :-[. Ceo svet zna, a ja... I tako sam se upustila u istrazivanje, pa bih pitala dali neko ima informaciju vezanu za "tretman oslobodzenja" (liberation treatment) koja se vec radi u Bugarskoj, - dr Grozdinski - drzavna kardioloska klinika (ne znam oficijalni naziv). Ako je neko kontaktirao - molim pisite.
Ima i cene, a za strane drzavljane navodno se zakazuje od aprila 2010.
http://liberation-treatment.com/treatment-bulgaria

Koliko ja znam, ne radi se još, u planu je od Aprila 2010.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #733 poslato: Januar 25, 2010, 08:28:06 posle podne »
Evo jedan interesantan post sa HR foruma:

Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu, ali ne nova s MSom. Samo želim nešto javiti - udruga MS PGŽ Rijeka organizirala je bila odlazak u Vicencu i s njima je išao dr. Sepčić, koji će održati predavanje o CCSVI u Rijeci sredinom veljače. Svi su oduševljeni i mislim da neće na tome stati.

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #734 poslato: Januar 26, 2010, 06:34:11 posle podne »
News from Dr. Zamboni- CCSVI lesions classified as congenital
Received an e-mail from Dr. Zamboni this morning-
http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#/notes.php?id=110796282297

danas na facebooku...
U kratkim crtama ,,sta bi ovo trebalo da znaci :o

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.