Maka je u pravu sto se tice pojavljivanja MS - ovaca na TV - u i ostalim medijima. Malo nas je da bi vesti o MS - u zanimale vecinu ljudi. "Budimo realni", za MS i oko nje zanima se uski (tako je bar sada) broj ljudi : pojedini lekari, pacijenti i (eventualno) njihovi bliznji. Drugo, mislim da je u ljudskom bicu nekako formirana odbojnost prema svakoj bolesti, pa i MS.
Obican covek (gledalac, slusaoc, citac novina) pre ce se prepustiti licnom hedonizmu nego li razmisljati o "nekom tamo" bolesniku. Takodje, "prijatnije" je pisati (govoriti) o "nevidljivim" bolestima tipa secer, hipertenzija,... (a vise ih i ima).
O pacijentu sa VMA, kome su presadjene maticne celije znam samo da je neki oficir ili podoficir iz Leskovca. Kontakt sa mnom je odbio. Pokusacu ponovo.
Seringov interferon dobijam i ja. Osim pocetnih nuspojava (opisanih milion puta) stanje mi je ok za sada. Pre dva meseca su mi gledali krvnu sliku - i ona je sasvim ok. (Ja za svaki slucaj na mesec dana proveravam krvnu sliku, i, kako mi prijatelji lekari kazu ona je dobro, cak sta vise, odlicna je.). Interferon NE LECI MS!!! On se pacijentima daje da uspori bolest i da popravi objektivno stanje pacijenta. Ne znam kako je kod drugih - kod mene uspeva za sada.