Autor Tema: MS i mediji  (Pročitano 96295 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: MS i mediji
« Odgovor #15 poslato: Jun 10, 2008, 08:04:57 posle podne »
Na gornjem linku imate i anketu Znate li sta je MULTIPLESKLEROZA?

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #16 poslato: Jun 12, 2008, 05:23:09 posle podne »
Urednik emisije mi je  obećao večeras direktno uključenje u emisiju pa ćemo viditi hoće li održati obećanje

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #17 poslato: Jun 12, 2008, 10:56:26 posle podne »
Na žalost, taj kanal nemam. :(

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #18 poslato: Jun 12, 2008, 11:27:53 posle podne »
Emisija je bila dobra tajala je skoro dva ipo sata,uključili su me bili uživo u program

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #19 poslato: Jun 12, 2008, 11:36:51 posle podne »
Hajde neku kratku reportažicu. :)

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #20 poslato: Jun 13, 2008, 12:25:35 pre podne »
Joj još sam pod utiskom emisije učestovala su 3 doktora jedan pacijent i jedan fizijatar.Gledaoci su mogli slati poruke mejlom sms ili direktno pozivom u emisiju.Gledanost je bila velika probijena je velika barijera oko ms u Bih i ovo je veliki iskorak.Obećali su mi poslati snimak emisije ako mi ga pošalju proslijediću ti ga

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #21 poslato: Jun 13, 2008, 12:35:26 pre podne »
To bi bilo sjajno. :) O čemu se sve pričalo?

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #22 poslato: Jun 13, 2008, 12:44:44 pre podne »
Osvemu pomalo recimo u RS Betaferon prima 20 pacijenata a u federalnom dijelu 30.Spominjana je i Banja Trepča bila je i jedna zastupnica u parlamentu i ima nagovještaja da bi od septembra moglo biti plaćeno liječenje u banji.Pričano je i o enkoternu da je završena tek druga faza ispitivanja i da je rađeno na malom broju pacijenata.Učestovao je i predsjednik udruženja MS iz Nevesinja a koji mislim javlja se i ovdje na forumu.O problemima kako su pacijenti ostavljeni sami sebi i porodici o korumpiranosti zdravstva i doktora o tome kako je teško refundirati troškove i sl

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #23 poslato: Jun 13, 2008, 12:52:12 pre podne »
Urednik emisije je obećao u maju da će TV PINK sponzor jedne velike emisije i skupa o ms,trebalo bi da učestvuju svi zainteresovani iz regije i Evrope.Urednik je inače super lik dobro je informisan o MS čak je konsultovao neke doktore iz Njemačke i koliko sam ja shvatio neka udruženja iz Danske.Nisam ni ja mogao odgledati sve jer sam pola sata bio u sobi na telefonu zbog mikrofonije čekajući da me uključe u program.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #24 poslato: Jun 13, 2008, 12:53:43 pre podne »
50 osoba prima betaferon??? Zna li se koliko obolelih ima u Bosni?

Nevesinje, tako mu i nik ide. Nisam ga video mesecima, na forumu.

Nisam ni ja mogao odgledati sve jer sam pola sata bio u sobi na telefonu zbog mikrofonije čekajući da me uključe u program.
Ako ti pošalju snimak, problema nema.  :D

Dopuna: dolazi Nevesinje ali ne piše ništa.  Sada sam proverio.  ;D

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #25 poslato: Jun 13, 2008, 01:23:05 pre podne »
Nevesinje je super lik veliki borac za oboljele od MS U RS da ima više takvih gdje bi nam bio kraj.Ne libi se izaći pred kamere i reći šta misli izuzetno je aktivan u borbi za prava oboljelih. Većina oboljelih se kriju i kao da se plaše da javno govore.

Van mreže Sijedi

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Jun 13, 2008, 03:48:28 posle podne »
Da malo pomognem, pošto je Gliša bio dio emisije online.
Moji utisci:
Mnogo ljekara, jedan pacijent.
Ljekari se zdrobiše objašnjavajući koliko se oni zalažu za dobrobit MS pacijenata. Međutim bilo je dosta i negativnih SMS komentara na račun ljekara.
Meni je gorak okus u ustima ostavilo poentiranje jednog od njih na temu Enkortena (dr. Sinanović iz UKC Tuzla), koji je rekao da mu je Enkorten nepoznat i da se Enkorten mora prvo da dokaže u svijetu da bi bio prihvaćen u BiH ???????
Zato i imamo ovakvo stanje kakvo je, tj. da neznamo na čemu smo. Da su ljekari zbilja onakvi kako su sebe sinoć pokušavali prikazati u emisiji, udružili bi se i u barem četiri veća centra u BiH (Sarajevo, Tuzla, Mostar, Banjaluka), proveli zajednička ili nezavisna istraživanja vezana za Enkorten, i mi pacijenti bismo imali sigurnije pokazatelje.
Ovako ove iz Sarajeva kažu da su rezultati više nego dobri, a ovaj iz Tuzle dobije ospice kada mu se pomene bilo šta drugo osim Betaferona.

Da malo ispravim Glišu. U Federaciji BiH je na Betaferonu 40 pacijenata, a u RS do sada 20, a skoro je povećano na 30.
U RS rade na tome da se subvencionira liječenje u Banji Trepča (od septembra), a mi U FBiH ne možemo čak izabrati banju u našem bližem okruženju, nego idi tamo gdje te upute.

Dosta je bilo kritika i u emisiji i u SMS komentarima na rad neurologije u Trebinju i odnosu prema tamošnjim bolesnicima.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #27 poslato: Jun 13, 2008, 05:36:00 posle podne »
Skler u roku 7 dana ću dobiti kompleten snimak emisije na DVD i odmah ti ga šaljem

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #28 poslato: Jun 13, 2008, 05:54:06 posle podne »
@Sijedi
Za Tuzlu sam čitao već, negde. Mislim na taj stav oko Enkortena. Meni je neshvatljivo da neko kaže da mu je Enkorten nepoznat a stručnjak je u svojoj profesiji. Iskreno, mene bi bilo sramota da kažem tako nešto, još na TV-u.

Citat
i da se Enkorten mora prvo da dokaže u svijetu da bi bio prihvaćen u BiH

Koje je rešenje po njegovom mišljenju? Šta treba raditi?  ::)

@Gliša
Glišo, zahvaljujem. :)

Van mreže Sijedi

• Član
  • **
« Odgovor #29 poslato: Jun 13, 2008, 06:02:05 posle podne »
Koje je rešenje po njegovom mišljenju? Šta treba raditi?  ::)

Pa vjerovatno da ta mala BH kompanija pronađe negdje koji milion eura i plati istraživačke studije u najeminentnijim svjetskim neurološkim klinikama.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.