IT > Hardver

Hardver vesti

<< < (2/3) > >>

Nesli:
Ne želeći da u startu izgubi jednu novu tržišnu utakmicu, Samsung je indirektno najavio da će podržati novu platformu Google TV. Naime, Jun Bu Kun, direktor odseka za televizore u Samsungu, izjavio je za Bloomberg da je elektronski gigant otvoren za ideju o ugradnji Intelovih procesora u svoje modele. Iako još uvek nema konkretnijih tehničkih detalja o samim proizvodima, Bloomberg očekuje da će Samsung prve "pametne televizore", zasnovane na Google platformi, predstaviti već u januaru, na CES-u. Inače, Samsung na tržištu SAD već sada dosta ulaže u promociju svojih televizora sa pristupom Internetu, pa se Google TV zaisti čini sledećim logičnim korakom.

Prve Google TV uređaje već su predstavili Logitech (set-top-box) i Sony (liniju televizora), kompanije koje su od početka bile uključene u projekat, za koji Google obezbeđuje softversku, a Intel hardversku platformu.

Izvor i kompletan text: mobihobi

Nesli:
PREMA REZULTATIMA STUDIJE KOJA je nedavno sprovedena u Holandiji, zračenje Wi-Fi mreža je štetno po drveće, jer izaziva značajne varijacije u rastu, napukline na kori i isticanje tečnosti iz kore.

Listopadno drveće zapadne Evrope pogođeno je ovim štetnim zračenjem, navodi se u studiji koju je sprovela grupa institucija, uključujući univerzitete u Delftu i Vageningenu. Studiju je naručio grad Alphen aan den Rijn pre pet godina nakon što su zvaničnici pronašli neobjašnjive anomalije kod drveća koje se nisu mogle pripisati ni virusnim ni bakterijskim infekcijama.

Nakon dodatnih testiranja, zaključeno je da se “zaraza” pojavljuje u celoj zapadnoj Evropi. U Holandiji oko 70 procenata drveća u gradskom podrčju ispoljava iste simptome, u poređenju sa samo 10 procenata pre pet godina. Najviše je pogođeno drveće u gusto zasađenim područjima.

izvor i kompletan text: mikrovesti

sta cemo sada, bez wifi-ja ne moze, bez drveca... njemu je i onako mesto u sumi;
uzgred, beogradski platani su tzv. wifi platani i oni su otporni skroz
novosadsko bagrenje i ovako vec nekaznjeno lome vandali
za ostala mesta ne znam...

sa razlogom se sprdam sa ovakvom vesti jer tako nastaju gluposti poput mikrotalasna smrtonosno zraci i slicne "cinjenice" na nivou treceg, cetvrtog, petog i ostalih ociju
medjutim sada mi je to izrazito iritantno jer se takva vest pojavila na mestu na kome su se mogle naci proverene i suvisle inf.

naime, "Povezanost između ispitivanih WiFi zračenja i širok raspon simptoma u odraslih stabala ne može biti eksplicitno postavljena na temelju ove studije."
http://www.wageningenuniversity.nl/NL/

Nesli:
Poslednjih osam dugih nedelja trajalo je Asus 1156 Overklok takmičenje, koje je počelo 20.Septembra, a uspešno se završilo 21. Novembra ove godine.
Mnogi overklokeri širom sveta takmičili su se na nedeljnom nivou, gde su sa velikom željom prema pobedi podizali zastave svojih zemalja u sam vrh tabele. Takmičenje je bilo veoma zabavno i pre svega uspešno jer veliki broj takmičara mogao je da osvoji i bogate nagrade.
Za ovo takmičenje, zadatak učesnika bio je da doguraju do granica maksimuma QPI klok. Prvih deset takmičara bez problema je probilo 5.5GHz, dok je prvi koji je vodio na listi bio korinik pod imenom serpens13 iz Irana, sa konačnim klokom od neverovatnih 5.7845GHz, što je u ovom trenutku ujedno i najbolji rezultat na svetu.

izvor: itsvet

Nesli:
Kao da za Galaxy Tab već ne treba izdvojiti dve prosečne srpske plate, Samsung je predstavio i nešto luskuzniju verziju svog prvog tableta. Ciljajući pre svega na kupce koji traže savršen "gedžetoliki" novogodišnji poklon
Osnovna razlika između luksuzne i obične verzije je u tome što se ova prva prodaje u kompletu sa vrhunskom kožnom futrolom i Bluetooth slušalicom. Dakle, nije toliko luksuzna koliko ste isprva mogli da pomislite. Prodaja počinje 15. decembra, a ponuda važi do 31. januara 2011. godine. Cena luksuznijeg Galaxy Taba iznosi 749evra.  :o

izvor i ceo text: mobihobi

Nesli:
iako je rec o softveru, primerenije je da stoji u hardveru


AMD je juče objavio da su AMD Catalyst grafički drajveri nezavisno verifikovani kao najstabilnije i najpouzdanije iskustvo u industriji, i da uvode intuitivan korisnički interfejs. Novi korisnički interfejs je dostupan za sve AMD Radeon drajvere podržavajući desktop, notbuk i čipset grafička rešenja. Sa podrškom za Windows 7 i Windows Vista operativne sisteme. AMD je sarađivao sa ekspertima za korisnički interfejs iz Infusion-a radi poboljšanja korisničkog iskustva AMD Catalyst Kontrol Centra i razvio je u potpunosti novi Korisnički Interfejs (UI) za sve AMD korisnike.

izvor: itsvet

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju