IT > Hardver

Hardver vesti

(1/3) > >>

Ena:
Tastatura i kompjuter u jednom 
Sreda, 16. septembar 2009.

Kompanija Asus predstavila je revolucionarnu i zanimljivu tastaturu koja poseduje ekran veličine pet inča koji je osetljiv na dodir.
Tastatura je izuzetno dobro tehnički opremljena, pa tako ima Intel Atom procesor os 1,6 gigaherca, gigabajt DDR2 memorije, ugrađen solid state disk od 16 ili 32 gigabajta, Wi-Fi, HDMI, USB 2.0, Ethernet, audio kompatibilnost...
Sam ekran ima mogućnost prikaza 16bit boja, a rezolucija za sada nije poznata. Primarno korišćenje ovog ekrana trebalo bi da bude kao Info ili Media kontrolni centar.

VIDEO
Izvor: MONDO

homer:
Hardverski ubrzano enkodovanje video materijala. NVidia CUDA i ATI Stream vs Intel I7 i AMD phenom III. Verovali ili ne grafika vodi, 3-5 puta minimum je brza, pogotovu u avc hd i h264 enkodovanju.

Nesli:


Wi-Fi Alliance, grupa koja testira i sertifikuje Wi-Fi proizvode, najavila je u toku jucerasnjeg dana da je pocela sa sertifikovanjem proizvoda koji su najavljeni i demonstrirani na CES 2010, a koji imaju mogucnost uspostavljanja Wi-Fi baziranih konekcija medju proizvodima [da medjusobno komuniciraju putem wi-fi] a istom prilikom je najavljeno da ce ovi proizvodi u buduce nositi oznaku Wi-Fi Certified Wi-Fi Direct.

do sada su Wi-Fi klijenti morali da se povezuju preko centralnog mesta koje nosi naziv pristupna tacka ukoliko su zeleli da povezu medjusobno.
sada Wi-Fi Direct omogucava povezivanje bez pristupne tacke istom brzinom i na isti opseg kao kod infrastrukturnog rezima rada.
znaci, bluetooth ce...




izvor: cnet.com

Nesli:
AMD je prikazao svoju unikatnu kombinacija cpu i gpu na jednom cipu kao "prodor novih mogucnosti u inovativnom dizajnu procesora", sa planom oem sistema koji ce biti dostupni pocetkom 2011.

amd fusion akceleratorske procesorske jedinice (apu-ovi), su izgradjeni od directx 11-sposobne gpu tehnologije i visokoperformansne visejezgarne x86 cpu tehnologije.

intel takodje radi na sl. sistemima ali je u njihovim saopstenjima receno da su to "iznenadjenja za sledecu godinu"...

 ;D hoce li nvidia biti iznenadjena ili kupljena?

Nesli:
Tokom dana posvećenog finansijskim analitičarima (Financial Analyst Day, veoma znacajan godisnji simpozijum na kome se najvecim delom odredjuju smernice novca u it industriji, prim.m.) kompanija AMD je otkrila da će njihov prvi procesor zasnovan na novoj mikroprocesorskoj arhitekturi razvijenoj kodnim pod imenom Bulldozer biti predstavljen tokom drugog kvartala 2011. godine. Ovi procesori pripadaće Zambezi familiji, i prve verzije biće namenjene desktop tržištu najviše klase, što je dočekano kao poprilično iznenađenje, budući da se verovalo da će ova kompanija prvo predstaviti serversku verziju Bulldozera.

Nove procesore proizvodiće GlobalFoundries u kojima AMD i dalje ima određeni vlasnički udeo, u 32nm procesu, a Zambezi će posedovati četiri ili osam Bulldozer jezgara i integrisani memmorijski kontroler DDR3 generacije, ali je i GPU, budući da je ta karakteristika rezervisana za APU-e poput procesora Zacate, Ontario i Llano.



izvor i kompletan text: benchmark, tcmagazine

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju