Dg > Ankete

ANKETA: Multipla i plombe

(1/13) > >>

Maka:
Verovatno ste citali za vezu sivih (amalganskih) plombi i MS-a.
Da li je neko pricao sa svojim lekarom ili ima neka pametna saznanja na ovu temu?

Asja:
Kada sam pomeula zubaru pricu o vezi izmedju MS-a i plombi nije znao nista i u cudu me gledao, tako da nisam imala hrabrosti da nastavim dalje da mu jos i objasnjavam da ako bi i uklonla sve plombe to bi trebalo na poseban nacin, ne onako nego sa zastitom da se ne bi udisala ziva prilikom uklanjana plombi (rukavice, maska za nos) da ne bi doslo do jos veceg pogorsanja kasnije ako se ni bi uklonile na propisan nacin.
A posle toga kontrolosati nivo zive u krvi.

Treba naici na lekare koji se usavrsavaju u svom poslu i koji zele da saznaju sve novosti, a to je kod nas tesko jer jos uvek je onaj komunisticki stav: lekar, pacijent i lek, a sve preko toga je teorija zavere, marketing i "umislila nesto".

Peca_Le:
Evo ja dizem dva prsta :).
    Pricao sam sa svojim dentistom povodom amalgamskih plombi. On nema nikakvih saznanja da one lose/dobro uticu na MS. Razgovarao sam i sa svojim neurologom. I njegov odgovor je isti. Takodje sam po raznim forumima i sajtovima "istrazivao" to pitanje. Ljudi sa amalgamskim plombama i sa MS od slucaja do slucaja imaju svoju pricu. Nekima se stanje popravilo posle odstranjivanja plombi, nekima je ostalo isto. Ja licno nemam plombe (nemam ni nekoliko zuba:)) a bolujem od MS. Eto :)
pOz

Maka:
Hajde da nadjemo nekog zubara koji bi zeleo da se malo raspita i ukljuci.
Mozda preko udruzenja, ako neko odavde ima veze sa istim.
Meni se cini da i kod ovih plombi ima necega.

Asja:
Naravno da ima, ipak je to ziva koja je u ustima i stalno se izapira hranom i pljuvackom. kada sam ja jos i rekla zubaru da je mozda celav zato sto stalno udise zivu, on se uozbiljio.
Ali sada se postavlja pitanje sta umesto amalgama jer ni bele plombe nisu bas resenje jer u sebi sadrze aluminijum sto je opet lose, odnosno ne trpe opterecenje kao zivine plombe, zato se bele plombe stavljaju na vidno mesto a amlgami na kutnjake.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju