Autor Tema: Centar za arhitektonsku podrsku OSI  (Pročitano 4540 puta)

Van mreže jelena czap

  • Novi član
  • *
  • Poruke: 3
Centar za arhitektonsku podrsku OSI
« poslato: Jul 24, 2009, 05:06:13 posle podne »
Dragi prijatelji,
mi smo novoformirano udruzenje Centar za arhitektonsku podrsku osobama sa invaliditetom, sastavljeni od mladih arhitekata, defektologa i psihologa. Udruzili smo se u nameri da da svoje znanje, iskustvo i entuzjazam ujedinimo u cilju zajedničkog rada na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom, prvenstveno kroz podizanje svesti o potrebi stvaranja  životne sredine pristupačne svima, edukaciju i rad na uklanjanju prostornih barijera.

Trenutno smo u fazi pripreme realizacije Arhitektonskog savetovališta za osobe sa invaliditetom, kao mesta gde bi svi zainteresovani mogli da dobiju stručnu pomoć pri planiranju i izvođenju radova pri prilagođavanju javnih i stambenih prostora i prilaza potrebama OSI.

Za sada smo jos u pregovorima sa mogucim saradnicima i finansijerima, ali bih volela da ovo bude pocetak upoznavanja, onoga sto je vama potrebno i onoga u cemu vam mi mozemo pomoci. U ovoj pocetnoj fazi rada zelimo prikupiti podatke i kontakte, da bismo napravili plan daljeg rada. Mozete nam pisati o prostornim uslovima u kojima zivite i radite i intervencijama koje su vam potrebne. Ja cu vas obavestavati o nasim daljim koracima i akcijama, a sve vase sugestije su dobrodosle.

Sa nadom da zajedno mozemo napraviti znacajan korak u stvaranju sredine po meri coveka,
srdacan pozdrav,
Jelena


 :a2:

Hendi-društvo

Centar za arhitektonsku podrsku OSI
« poslato: Jul 24, 2009, 05:06:13 posle podne »

Van mreže jelena czap

  • Novi član
  • *
  • Poruke: 3
Odg: Centar za arhitektonsku podrsku OSI
« Odgovor #1 poslato: Novembar 26, 2009, 07:53:17 posle podne »
Zelim samo da vas obavestim da i pored svog naseg entuzjazma i angazovanosti i dalje nismo dobili nikakvu finansijsku podrsku za neki od projekata. Mnogo buke, a kada se pojavimo sa konkretnim predlogom - muk...
Bez obzira na to, nasa kancelarija je Ustanickoj 64, volontiramo, i ako nekome mozemo pomoci u adaptaciji svog zivotnog prostora, u vidu saveta, povezivanja sa izvodjacima i distributerima i sl, javite se!
Pozdrav svim forumasima

Van mreže Sklerozica

  • Administrator
  • *****
  • Poruke: 110034
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Centar za arhitektonsku podrsku OSI
« Odgovor #2 poslato: Novembar 29, 2009, 01:44:30 posle podne »
Država nema para. Bankrot.

U vezi ponuđene pomoći u vidu saveta za adaptacije, da li bi mogli da date mišljenje po ovom pitanju: http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,2603.0.html

Ako je moguće, zamolio bih vas da se ponuđeno rešenje predstavi baš preko foruma jer će možda biti još zaintersovanih. Naravno, ako bude nekih detalja koji ipak nisu za javnost (cene, izvođač radova ...) nećemo zameriti. :)

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.