Tia, puno ti hvala na odgovoru! A izvinjavam se, što sam bila sigurna, da je forum Hendidrustvo hrvatski?!
Kao što sam javila, zasad najviše informacija - u međunarodnom kontekstu - nalazi se na strani
www.corience.org. Tamo možete vidjeti i različite zemalje i nazive organizacija, koje su uključene u ECDHO. Nažalost sve informacije zasad još su na angleskom ali zato i tražimo variantu, da se upoznajemo s različitim organizacijama, koje bi onda mogle pomoć, da barem najpopularnije teme (popis srćanih mana, rehabilitacija, rezultati pretraživanj...) mogle bi se prevjest u što više jezika. Kao rečeno - moja prostovoljna "domaća zadaća" bila je, da pokušam saznat, koliko - ako uopšte - ima društava / organizacija u ovom smislu na području ex Jugoslavije.
Ali ako mogu ja, da još nekako pomognem u vezi širenja informacija, slobodno me kontaktiraš na moj mail (kojeg upam vidiš kao moderator!).
Inače - u vezi moje ćerke nadam se, da če za 15 godina znati radit stvari koje možda danas još valjaju za znanstvenu fantastiku. Prvu operaciju imala je kada je bila stara dva dana manje od jednog mjeseca, a drugu prošle godine u starosti 15 mjeseci. Nakon druge op. malo smo imali probleme jer joj zastajala voda, ali ipak išli smo kući 14 dana nakon op. Danas beba je super, teško bi netko ugotovio, da joj nešto ne valja, ako ne bi znao. Zasad moram kucati na drvo, ali kao što je bio šok, kad smo saznali (3 dana nakon rođenja), tako sad teško vjerujem, da je - recimo - prošla skoz najgore. Ali ... nečemo hvalit dana prije večere, ne?
Još jedan možda koristan link za one koju trebaju menjati pulmonalni zalistak:
http://www.medtronic.com/intl/melody/index.html