Autor Tema: Recepti vaših omiljenih poslastica  (Pročitano 70356 puta)

Van mreže Lena

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Kad kuješ sreću,ne udaraj bližnje po prstim
Recepti vaših omiljenih poslastica
« poslato: Jun 20, 2009, 09:57:34 pre podne »
Hitno mi treba pomoć (sad sam se sjetila  )Moram danas da pravim tortu ali više ne znam šta,moji recepti su mi dosadili, iz časopisa i one koje pronađem na internetu ne usuđujem se da pravim zato što nikada ne budem zadovoljna .Domaćice, podijelite vi samnom svoje recepte one provijerene...možda i od nekih finih slanih kiflica ili...

Hendi-društvo

Recepti vaših omiljenih poslastica
« poslato: Jun 20, 2009, 09:57:34 pre podne »

Van mreže Charliz

• Član
  • **
Odg: Recepti vaših omiljenih poslastica
« Odgovor #1 poslato: Jun 20, 2009, 10:32:18 pre podne »
Ćao Dragana, kad je hića nekako uvek bude malo vremena za sve što treba na brzinu uraditi  :a17:
Meni omiljena torta je Jafa. Ne znam da li si je nekad pravila, ne treba puno vremena jer nema onog zamornog pečenja kora.

Dakle za podlogu ti treba:
2 jaja, 200 gr šećera, 100gr mlevenih oraha, 300 gr mlevenog plazma keksa i 1 dl soka od narandže. Sve se to sjedini i napravi podloga za tortu. Na tu podlogu stavi se jafa keks koji je prethodno bio malo potopljen u soku.

Zatim za krem treba: litar mleka, 3 pudinga od vanile i 200 gr šećera. Sve to sjediniti i skuvati dok ne dobiješ gusti krem. Kad se krem ohladi doda se 200 gr margarina.

Zatim ređati na podlogu torte prvo jednu trećinu fila, pa po želji možeš da staviš iseckanu bananu, zatim staviš drugu trećinu fila - pa opet red iseckanih banana i na kraju treći deo krema. Na kraju naravno, šlag. :D

Možda deluje da se ova torta dugo pravi, ali veruj mi vrlo je jednostavno i ne zahteva previše vremena.  :) ;)

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Jun 20, 2009, 10:47:45 pre podne »
Super! Kupila sam jafu! Ja sam ti fino otišla u prodavnicu i kupila sve ono što ja volim (i jafu naravno) i sada ću da kombinujem nešto, malo ovo-malo onog...sve u svemu i odavdje ću nešto da izvučem
  charliz

Van mreže pjesma

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Jun 20, 2009, 10:50:17 pre podne »
javi kakva je torta

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Jun 20, 2009, 10:59:13 pre podne »
Ne brini...sve vas zovem sutra 

Van mreže Charliz

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Jun 20, 2009, 12:02:28 posle podne »
Obavezno, mora se probati! :)

Van mreže Charliz

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Jun 20, 2009, 12:06:32 posle podne »
I slobodno stavi jafu u dva reda na podlogu torte, što više jafe ,to bolje :cheers:

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Jun 20, 2009, 12:12:38 posle podne »
Imam ideju šta ću da uradim, ali neću još ništa da otkrijem 
samo...trebao bi mi neki malo sočniji fil a da je jednostavan

Van mreže Charliz

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Jun 20, 2009, 12:32:22 posle podne »
Evo jedan jednostavniji fil, pa možda pomogne ;)

Vrlo ukusan fil koji dugo ostaje svež!

Sastojci za više od 10 porcija
150 g putera
150 g šećera
150 g čokolade za kuvanje
1 šolja mleka (mala za crnu kafu)
1 kesica vanilin šećera

Priprema
Sve sastojke staviti u manju šerpu na vatru i mešati dok ne provri. Kada provri skinuti sa vatre i nastaviti sa mešanjem, dok se fil ne ohladi.

:) :D

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #9 poslato: Jun 20, 2009, 12:37:32 posle podne »

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Jun 20, 2009, 07:14:58 posle podne »
Završila sam tortu  nabacala sam svega po malo i ispalo je nešto veliko  osušila sam dvije kore od bijelanaka...jedna mi je bila podloga koju sam prvo premazala eurokremom zatim nanijela red banana pa stavila puding od vanile izređen sa margarinom.Preko toga sam stavila jafu i premazala filom od žumanaca kuvan na pari sa čokoladom...U vruć puding od jagode sam na veće komade izdrobila plazmu i pomiješala sa višnjama i stavila preko jafe, preko toga krosane isječene po dužini i premazala ostatkom pudinga od vanile pa onda drugu koru od bijelanaka koju sam takođe premazala eurokremom i završila sa redom bresaka...i naravno ukrasila šlagom...Mislim da je išlo tim redom...Torta je ogromna i strašno teška  (I NE BILA)...lijepo izgleda još samo da je isječem i 

Van mreže Kaja

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Jun 20, 2009, 11:20:55 posle podne »
mmmm, obozavam slatkise,po svemu sudeci ova torta vam je preukusna...Hajde probajte jos i ovaj sladoled,jeste da stize sa zakasnjenjem jer je zahladnelo pa bas i nije za rashladjivanje ali je stvarno preukusan,ja sam ga danas pravila i vec ga nema...
Umutiti 1/2 litra mleka,200 gr secera i 4 slaga.Ostaviti u zamrzivac 3-4h.
Umutiti 6 belanaca sa 100 gr secera,dodavati zumanca jedno po jedno a onda dodavati kasiku po kasiku slaga koji je odstojao u zamrzivacu.Dodati 2 case kisele pavlake i dalje mutiti srednjom brzinom da se pavlaka dobro sjedini.Podeliti smesu u vise delova i dodati u jednu mleveni lesnik u drugu rendanu cokoladu,u sledecu voce itd.Vratiti u zamrzivac da se jos malo stegne.
PRIJATNO...:)

Van mreže tweety

• Član
  • **
« Odgovor #12 poslato: Jun 22, 2009, 11:09:51 pre podne »
vrlo jednostavna i brza za napraviti, a ukusna:

jagoda torta

I fil
300 gr šlaga umutiti sa (čašom od kiselog mleka) kiselom vodom, dodati 1 kiselu pavlaku (20%mm) i 1 kutiju mlevene plazme (300g).

II fil
300 gr šlaga umutiti sa (čašom od kiselog mleka) kiselom vodom, dodati 1 kiselu pavlaku i 300 gr rendane čokolade sa jagodama (stark ili milka).

III fil
300 gr šlaga umutiti sa (čašom od kiselog mleka) kiselom vodom

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Jun 22, 2009, 05:47:30 posle podne »
Sad sam se sjetila odličnih kiflica koje su jednostavne a preukusne  ;)
nazvat ću ih "BAKINE" jer su...kako se ono kaže...dobre stare i provijerene :D
Ne znam tačno gramažu sastojaka ali iskusne domaćice će ispod ruke zneti da je to-to ;D
U pola šolje mlake vode (za bijelu kafu) staviti dvije male kašičice kvasca i dvije kocke šećera, ostaviti 15-ak minuta da naraste. Pola kg brašna pomiješati sa šoljom (za bijelu kafu) ulja i u to sasuti vodu i kvasac...zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti da odmori 10 minuta-ne više.
Tijesto premijesiti i kidati loptice.Svaku lopticu oklagijom razvući sjeći na kockice (možda oko 4*4 cm),svaku kockicu dodatno na radnoj površini rastanjiti prstima da se dobije potpuno tanko tijesto i filovati sa pekmezom koji je pomiješan sa mljevenim orasima, uviti i poredati u pleh. Peći samo onoliko dok dobiju blagu rumenu boju. Vruće uvaljati u šećer u prahu.
Zaista su preukusne i prosipaju se dok ih jedete. Isprobajte!

Prijatno!  ;)

Van mreže Malena30

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Jun 22, 2009, 07:43:10 posle podne »
Nije torta ali je odlicnoooooo.
Napraviti 2 kesice pudinga od cokolade. Cim se skine s peci, umijesati u to casu od 2 dl mljevenog plazma keksa. Stavite odprilike, samo da ne bude pregusto,obzirom da ce se puding stvrdnuti. . To se sve zajedno fino istrese u tepsiju i ostavi da se malo ohladi. Onda preko toga poredati borovnice ili visnje. Pravila sam i s bananom ali mi se ne svidja jer brzo pocrne. Borovnica je najbolja. Na vrh staviti dva slaga i u fizider. Mljac Mljac. Probajte i javite kakav je..
Hm, kad malo razmislim, mogla bih sad otici da ga napravim...Mmmmm

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.