Autor Tema: Slabovidost kod dece  (Pročitano 10280 puta)

Van mreže Stesa

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Slabovidost kod dece
« poslato: Jun 11, 2009, 03:03:46 posle podne »
Pozdrav svima,
Imam kcerkicu od 8 godina koja vec tri godine ima konstatovanu slabovidost desnog oka,(-8) i kratkovidost levog (-2). Na desnom oku nosi socivo, a  i naocare kod kojih desno staklo je plan - bez dioptrije. I tako funkcioniramo vec dve i po godine. Bili smo na konsultaciji u bolnici Sveti vid i doktor Rudolf Autrata je preporucio operaciju laserom, zato sto navodno za dve-tri godine ce moje sunce izgubiti vid  :(
I? Ja sam laik kod oftalmologije, u velikoj sam dilemi - operacija je vec zakazana, a mene plasi sve. I to sto se laser ne preporucuje kod dece, i zasto se zakazuje operacija na oba oka (slabovido je desno) i sto se zahvat radi u potpunoj anesteziji...
Molim, [pomozite - informacijama. Suma nije problem, zdravlje je na prvom mestu. Kakva je to klinika, meni je sve izgledalo dosta, da tako kazem, komercijalno. Potrazila sam i videla doktorove reference na net-u, ali, jako mi je tesko doneti odluku.
Molim vas, ako raspolazete kakvim bilo informacijama, pisite

Hendi-društvo

Slabovidost kod dece
« poslato: Jun 11, 2009, 03:03:46 posle podne »

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
Odg: Slabovidost kod dece
« Odgovor #1 poslato: Jun 12, 2009, 12:33:06 pre podne »
Pozdrav Stesa!

Ja nemam iskustva sa bolnicom Sveti vid. Pre nekoliko godina sam cula na reklami da skidaju dioptriju i odusevila sam se, zvala da pitam za cenu i tada je na popustu jedno oko bilo 3 000 evra! Ja imam astigmatizam, svere i cilindre, a dioptria mi je oko -2, tako da se sa naocarima provlacim. Operacija je preskupa za moj mali problem .....
Madjutim kada sam pricala ljudima o tome svi su mi govorili da nikako ne idem na tu operaciju, rekli su mi da obratim paznju, lekari koji skidaju laserom nose naocare!!!!! Ja nisam proveravala jer sam odustala od te ideje ali sam jos par puta cula losa iskustva o njima.
E sad, ovo sto sam ja sad ispricala su "kuloarske price" i ne mora da bude tako! Mozda je najbolje da cerkicu odvedes kod jos nekih lekara, kod bar jos 2-3 i da cujes njihovo misljenje! Onda ces biti sigurna sta ti je ciniti!!! Sto kazu - tri puta meri, jedan put seci!
Oprosti sto ti vise nisam mogla pomoci! U svakom slucaju javi molim te sta se desava! Drzim vam palceve ;)!

Van mreže Stesa

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Jun 12, 2009, 09:34:51 pre podne »
HvalaTia,
Vec imam zakazano kod dvojicu lekara koji se bave konkretno tom problematikmom, pa cu videti sta ce da mi kazu. U svakom slucaju, ne zelim uletiti neinformisana u ovu avanturu. Hvala ti na mislenju i poddrsci.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Jun 12, 2009, 12:21:23 posle podne »
Ne razumem se, ali moj brat od strica je imao dioptiju 11 na oba oka. Mozda je jedno bilo manje, ne secam se tacno. Operisao je oci u Moskvi. To je bilo pre 25 godina, mozda i vise. Tada je imao mozda oko 12-13, ako se ja dobro secam. I skinuli su mu mnogo dioptriju i sada nosi samo sociva i evo sve ove godine je sve ok.
Nisam nista pomogla, ali hocu da kazem da to moze lepo da se zavrsi. Dobro se raspitaj. Nije ni operacija problem, ako resava stvari.
Bice sve ok!

Van mreže bebac

• Novi član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Jul 12, 2009, 10:24:44 posle podne »
i ja imam informaciju da su u toj klinici upropastili trajno oko umesto da ga ''izlece'', (tada je bila beba , u inkubatoru je izgubila vid na oba oka). sreca u nesreci je da su joj samo jedno oko operisali a za drugo su otisli u rusiju. rusi su rekli da su mogli spasitii drugo ali su nasi ovde zabrljali. i ja vam savetujem da jos negde odete, raspitate se detaljno, razumem ukakvoj ste situaciji jer i ja imam slican problem.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.