Autor Tema: E-book čitači  (Pročitano 25211 puta)

Van mreže Nesli

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 3840
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
Odg: E-book čitači
« Odgovor #30 poslato: Septembar 04, 2011, 08:27:15 posle podne »


Neposredno pred početak sajma IFA 2011 u Berlinu, Sony je predstavio nove interesantne uređaje. Među njima je Reader Wi-Fi, za koji kompanija tvrdi da je najlakši čitač e-knjiga na svetu (168 grama, debljina od 8,9 mm).
Mala težina svoj uzrok ima u izboru materijala za kućište - korišćena je plastika umesto aluminijuma. Pritom, moramo primetiti da dizajn veoma podseća na starije Xperia telefone iz Sony Ericssona. Bilo kako bilo, ova atraktivna spravica radi na Androidu, doduše uz poprilično modifikovan interfejs, a njen 6-inčni E Ink Pearl crno-beli ekran podržava multitouch upravljanje. Inače, displej je rezolucije 600 x 800 pix i sposoban je da prikaže 16 nijansi sive boje.

Reader Wi-Fi ima 1,3 GB ugrađene memorije, ali i microSD slot, sa podrškom za module do 32 GB. U softver su ugrađene prečice za brzo traženje informacije preko Googlea ili Wikipediae (odlično kada, primera radi, želite da proverite neku istorijsku činjenicu iz romana).

izvor i komp. text: mobihobi

Hendi-društvo

Odg: E-book čitači
« Odgovor #30 poslato: Septembar 04, 2011, 08:27:15 posle podne »

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.