Dg > Ishrana i dijete

NONI

(1/4) > >>

Sklerozica:

--- Citat: tamara ---Sklerozica je u jednoj od tema posvecenih MS-u opisao NONI sok. Ja sam se malo raspitala o njemu (privatno) i znam da se on u Maleziji koristi, izmedju ostalog za spravljanje lekova. Nasli smo taj sok, u vitaminskoj prodavnici u Kanadi, pa me zanima da li neko ima iskustva sa njim, kakvo mu je dejstvo na organizam, ukus i sl.
Hvala
--- Kraj citata ---

Sklerozica:

--- Citat: sand ---možda ovaj tekst pomogne...

Noni sok vrlo se dobro podnosi. Iznimno rijetko se mogu javiti nuspojave u obliku podrigivanja, proljeva ili blagog osipa, ali i te pojave nestaju nakon prekida uzimanja Noni soka. To se može pojaviti kod ektremno osjetljivih osoba koje su i inače osjetljive na prehrambene promjene, u sklopu citrusa. Koristiti ga mogu sve osobe, uključujući trudnice i dojilje.

Obzirom na opori okus i miris, nekim osobama Noni sok je manje prihvatljiv i podnošljiv. Okus se jednostavno i značajno može popraviti dodatkom nekog drugog soka. Miješanje sa drugim prirodnim sokovima nema poslijedica po aktivni sastav Noni soka.

Da bi se mogla procijeniti svrhovitost uzimanja, potrebno je redovito uzimanje, po potrebi i većih količina, kroz dulje vrijeme ( barem 6 mjeseci ) najpogodnije je uzimanje 2 x 30 ml. Kod većine konzumenata, Noni sok ubrzo pokazuje svoje pozitivne učinke i delovanja, ali da bi se vidio stvarni učinak, potrebno je uzimanje u trajanju najmanje 6 mjeseci. Ukoliko se ne pokaže zadovoljavajuće djelovanje, moguće je povećati ukupne količine.

mnogo više možeš pogledati na http://www.noni-borojo.com/
--- Kraj citata ---

Sklerozica:

--- Citat: tamara ---Hvala sand!   :D
--- Kraj citata ---

Sklerozica:

--- Citat: sand --- ;)
--- Kraj citata ---

Sklerozica:

--- Citat: lara ---ja sam pila noni sok.

U Hrvatskoj imaju dvije vrste, prva je čisti noni sok sa pravim ukusom (a ukus je katastrofa...kao da piješ zemlju) i druga aroma (okus borovnice) koji je podnošljiviji nepcu.

Litra Nonija u Hrvatskoj košta oko 350 kuna to je manje od 50 Eura i svaki dan se popije 0,05 mjerica na tašte.
Neko ludo poboljšanje (kako piše u uputstvima) ja nisam primjetila jedino mi je bila malo bolja koncentracija..

Mislim da njega treba uzimati duži period da bi se nešto dogodilo a što se tiče rezultata mislim da je to sve individualno
--- Kraj citata ---

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju