Napisala sam podugacku poruku,ali mi se nesto zeznulo.pa je nestala.Zato evo ti kratak odgovor:najbolje da pregledas zakon sve pise.Sve druge kategorije invalida,bolje su organizovane,problemi su im dugaciji i drugacije se resavaju,Znas li od kada slepi i gluvi imaju svoja udruzenja i tako resavaju probelme?Od pre sto godina!A Udruzenja amputiraca su osnovan tek prosle godine pred kraj.To dosta govori,jel da?Amputirci imaju specifican problem kao invalidska kategorija,u to se najbolje razumem pa o tome i pisem.Da li si ikad cuo za problem invalida amputiraca u nekom udruzenju invalida koje okuplja razne kateogorije?Ja nisam.Pazi svrha emisije nije da resi problem ,nego da ukaze na isti ,a resavace ih Udruzenja amputiraca konkretno.Ovo bi bio dobar kontakt ,ispitivanje mogucnosti i naznaka problem kojih zaista ima bezbroj.Dakle ne mislim da je skretanje paznje javnosti putem medija na nesto o cemu eto ni ti ne znas nista,a ni ja ili bilo ko drugi (do skoro)-haoticno.Ja nisam clan ni jednog udruzenja,pa sam svom maloletnom sinu amputircu obezbedila normalan zivot.On ti je vredan,talentovan,drustven,normalan,vedar -jedna slatkara samo takva,a vodjena sam bila samo svojim osecajem za ispravno.Ali uocila sam ono o cemu govorim.Dakle,moj sin je dobio i dobice sve sto mu treba,ali videla sam mnogo roditelja dece amputiraca koji tu energiju nemaju.Zasto ne pomoci?Sve sto je dobro treba podrzati.Sutra ce se resavati problemi neke druge invalidske kategorij,i ja cu ih podrzati .Ako oni misle da se tako resava njihov problem,zasto bih ja mislila drugacije?Svaka kategorija invalia najbolje zna svoje potrebe i mogucnosti.
Da li znas da elktronska noga kosta 24000eura?Ima li neki roditelj u ovoj zemlji te pare?Dali znas da se jedna princeza rodila bez ruke i sada njeni roditelji kupuju vestacku ruku(a pitaj se odakle)jer to nije posledica bolesti.Jel ti stvarno mislis da je to super napravljeno?Da li mislis da ce emisija biti haoticna?
Ako autor proceni da zeli da se bavi ovom temom,onda cemo konkretizovati sagovornike i najvaznije teme prilagoditi onome ko ce sedeti u studiju.Znaci ovo je samo inicijativa.A koji problem,koliko od problema-to je kasniji dogovor.
Ne snam da li si gledao neki prilog u kome je bio i moj sin.Cak su i novinari ostali u soku kad su ga videli.Svi mu se nesto dive.Pobogu,ostao je bez noge,a ne bez mozga!Dozvolices da u njemu takvom ima i moje zasluge,a mnog toga su mediji zelela ja to ili ne.Umesto ushicenja sto kad svira osvoji nagradu(kao da svira nogama)-vise bih volela malo vise poverenja.Svi amputirci znaju o cemu govorim i koliko sam obavestena maksimalno podrzavaju moju ideju.
Posetila sam i sajt za amputirce i nisam iskreno saznala nista sto vec ne znam.Mnoge kontakte sam ostvarila i mnoga znanj dobila mnogo pre nego sto sam i otkrila sajt.Hvala svakako sto si me citao i dalje mislim da znam sta radim i da mi je pravac ispravan.