Autor Tema: Invalidska penzija  (Pročitano 73963 puta)

Na mreži naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • to je to,idem dalje...
  • Grad: Bg
Odg: Invalidska penzija
« Odgovor #165 poslato: Januar 13, 2010, 10:34:56 pre podne »
Pa ne znam.I mene to zanima,možda ima neko ko je čekao trajno rešenje po stažu,kao ti i ja,pa će nam reći.Moje privremeno rešenje je od decembra 2008.

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #166 poslato: Januar 26, 2010, 08:50:21 posle podne »
Dobih danas poziv za izlazak na IK.Ako budu i sada naoisali da lecenje nije zavrseno(xti put)  >:D
Da li znaju da su te dve bolesti,ili ti dijagnoze neizlecive-na zalost... :sad:

Van mreže daisy9nis

• Član
  • **
« Odgovor #167 poslato: Januar 27, 2010, 01:10:06 posle podne »
Moj muz je dobio ono rešenje da može da uveze auto kao invalid, i odredili su mu procenat invaliditeta na 70%, stim što mu se do sada malo pogoršalo stanje... On inače nema jedno plućno krilo, grudni mišić i dva rebra, i srce mu je oštećeno, ima neko uvećanje i ne znam šta još...
Sada bi hteo da podnese zahtev za invalidsku penziju, jer je 9 godina bio privatni preduzetnik, i kao takav uplaćivao u penzioni fond neke velike doprinose...
Čovek koji je načelnik PIA u nišu mu je rekao da izvrši neku uplatu pdv-a koja je bila zaostala i da posle toga podnese zahtev za invaliidsku penziju...On je sve to odradio i sada ide kod dr da mu da predlog za invalidsku penziju.
E sad mene interesuje , koja je razlika kad neko ode u invalidsku penziju kao običan radnik i kao privatni preduzetnik, ako neko zna...?
Jer su uplate doprinosa mnogo mnogo veće...

Van mreže daisy9nis

• Član
  • **
« Odgovor #168 poslato: Januar 27, 2010, 01:20:19 posle podne »
Daco hvala ti puno... Na zalost nemam pravo da ti odgovorim na pp...
Jos jednom hvala, svaka mi informacija mnogo znaci...Jer tek sada krecemo u tu borbu...

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #169 poslato: Januar 27, 2010, 01:55:02 posle podne »
Nema na cemu.Tu smo da jedni drugima pomognemo kako-tako.Nekada je i lepa rec kao i podrska veoma dobrodosla.Sada se raspisi gde god zelis i dobices dozvolu za pp.Samo napred!  :ye1:

Van mreže daisy9nis

• Član
  • **
« Odgovor #170 poslato: Januar 27, 2010, 02:08:44 posle podne »
Ja sve prvo dok iščitam, toliko mngoo stvari ima za koje pojma nismo imali...

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #171 poslato: Januar 27, 2010, 02:11:52 posle podne »
Samo polako,nikud ne zuri.Kada i koliko mozes.Mnogo ces naci,a sta ne znas pitaj.Ne znam ni ja mnoge stvari,a imamo administratora i modelatore koji razumeju "nas pocetnike".  :D

Van mreže daisy9nis

• Član
  • **
« Odgovor #172 poslato: Januar 27, 2010, 02:13:02 posle podne »
Pa naravno , to se razume.. Ovde smo da se pomognemo, na bilo koji način...

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #173 poslato: Januar 27, 2010, 07:04:36 posle podne »
Pa ne znam.I mene to zanima,možda ima neko ko je čekao trajno rešenje po stažu,kao ti i ja,pa će nam reći.Moje privremeno rešenje je od decembra 2008.
Ja ti samo mogu samo reci za iskustvo mog oca (koji je, inace otisao u redovnu, starosnu penziju). On je prvo dobio privremeno resenje, pa je onda "povezao" jos par godina staza. Posle par meseci, naravno, ko sto neko rece, uz licnu urgenciju, dobio je stalno resenje za penziju, i uz novi cek obracunatu razliku. Mislim da i invalidska penzija ne bi trebalo drugacije da se obracunava.

Na mreži naca

• Global Moderator
  • to je to,idem dalje...
  • Grad: Bg
« Odgovor #174 poslato: Januar 28, 2010, 12:59:03 posle podne »
Hvala Peco,i ja mislim slično,da će biti isplaćena razlika.Lično baš ne žurim da ja pojurim stvar,nek oni rade svoj posao.

E sad mene interesuje , koja je razlika kad neko ode u invalidsku penziju kao običan radnik i kao privatni preduzetnik, ako neko zna...?
Jer su uplate doprinosa mnogo mnogo veće...

Висина инвалидске пензиjе
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,1721.msg100852.html#msg100852

Van mreže ZlaZhenaBG

• Član
  • **
  • MS
« Odgovor #175 poslato: Januar 29, 2010, 02:02:56 posle podne »
Evo i mog iskustva vezanog za invalidsku penziju..Predala sam svu potrebnu dokumentaciju sredinom prosle godine i za 3 meseca sam pozvana na vestacenje gde me je primila jedna izuzetno fina doktorka sa kojom sam pricala i koja me je pregledala. Rekla mi je da posto mi fali 6 meseci za ispunjavanje uslova za penziju probamo da ustinemo i to tako da sam sad u novembru predala opet. Prosto ne mogu da verujem koliko nas cimaju inace, pa ono ni zdrav covek ne moze da podnese! Sa invalidske odlazite opet po papir u Nemanjinu i javljate se komisiji da vam produzi bolovanje, pa lekar opste prakse po doznake i tako u krug. Da li bas sve mora tako? Ja sam u procesu bivstvovanja po komisijama i lekarima u decembru dobila svinjski grip i moram priznati da mi je bas ostavio posledice od kojih ne mogu da se oporavim vec vise od mesec dana. Sad mi iskreno ostaje nada da ce se ova agonija konacno zavrsiti jer sam na bolovanju skoro 2 godine. U svakom slucaju bilo bi najbolje posetiti i psihijatra da Vam i on da svoju procenu i cula sam od mnogih da taj papir obicno uspeva da resi njihovo dvoumljenje oko penzije.

Van mreže david

• Član
  • **
  • Dg: nema mi spasa...
  • Grad: underworld
« Odgovor #176 poslato: Februar 12, 2010, 06:46:57 posle podne »
Evo i mene opet.
Isao sam na pretkomisiju u sr.mitrovicu. Vratili me, nisam imao pregled oftalmologa (ocno dno), uradih to i vratih se ponovo da predam dokumenta. Glavna doktorka pretkomisjie izasla mi je u susret zbog daljine i mog zdr. stanja i odmah mi overise obrazac da mogu da idem na prvostepenu komisiju. Predao sam u PIO fond papire i sad sam na cekanju, nije bilo komplikovano u mom slucaju i imao sam srece te su svi bili ljubazni. E sad jedino ne znam koliko cu dugo cekati na poziv za izlazak na komisiju, ako neko ima iskustva, a da je iz okoline Sremske mitrovice bilo bi mi drago da cujem kako je dalje isla i koliko se dalje cekalo na tu proceduru?!

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #177 poslato: Februar 12, 2010, 06:51:20 posle podne »
 Ja sam u NS čekao više od 4 meseca na poziv i još desetak dana na sam pregled. Ali bilo je leto i godišnji odmori...

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #178 poslato: Februar 12, 2010, 07:35:08 posle podne »
E narode da vas obavestim:I opet LECENJE NIJE ZAVRSENO!  ](*,)
Ne moze ni da bude dok "RELEVANTNI" doktor ne "krsti" tu imunolosku bolest od koje bolujem.
Jedino moguce resenje je da promenim lekara.Muka mi je od svega a pogotovu da se vise gledamo!   ;D
Da je kopao po moru da nadje rudu zlata iskopao bi nesto za 14.godina.Neverovatno,ali istinito,zivi primer sam.  :(

Van mreže ZlaZhenaBG

• Član
  • **
  • MS
« Odgovor #179 poslato: Februar 13, 2010, 11:33:39 pre podne »
Evo i mene opet.
Isao sam na pretkomisiju u sr.mitrovicu. Vratili me, nisam imao pregled oftalmologa (ocno dno), uradih to i vratih se ponovo da predam dokumenta. Glavna doktorka pretkomisjie izasla mi je u susret zbog daljine i mog zdr. stanja i odmah mi overise obrazac da mogu da idem na prvostepenu komisiju. Predao sam u PIO fond papire i sad sam na cekanju, nije bilo komplikovano u mom slucaju i imao sam srece te su svi bili ljubazni. E sad jedino ne znam koliko cu dugo cekati na poziv za izlazak na komisiju, ako neko ima iskustva, a da je iz okoline Sremske mitrovice bilo bi mi drago da cujem kako je dalje isla i koliko se dalje cekalo na tu proceduru?!

U glavnom se ceka oko 3 meseca ali s' obzirom da su pomerili starosnu granicu za penzionere koji zbog godina idu i koji su hteli da odu po starom zakonu, ko zna koliko ce sad biti cekanje. Ja se sve nadam da se i ovo uskoro biti gotovo jer mi je muka vise

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.