Već sam pomenuo ovde kako mi je jedna osoba rekla, traži sve što ti sleduje, inače će te pare otići ponovo za nekog Miladina Kovačevića. Dakle, naoružaj se strpljenjem, prvi korak si napravio predavši zahtev za utvrđivanje stepena invalidnosti. Sada ti ostaje da čekaš, ali kao što vidiš, svi smo čekali. U međuvremenu, polako se informiši o svojim pravima, a gotovo sve možeš da saznaš ovde na Forumu, što je kud i kamo bolje, nego da se patiš i sam tražiš po netu.
Ono što znam je da na toj prvoj lekarskoj komisiji ne treba da budeš baš poletan i uz svu medicinsku dokumentaciju pomeneš i najsitnije probleme koje imaš. Pretpostavljam da zbog svog problema imaš raznih poteškoća u funkcionisanju (verovatno se lako zamaraš, teže ideš uz stepenice, često ti je potrebna tuđa pomoć ...), pa u svakom slučaju još više potenciraj svoje probleme. Kada dobiješ prvi rezultat (stepen invalidnosti) videćeš na šta sve imaš prava sa tim stepenom invalidnosti (beneficije kod plaćanja komunalija, parking, uvoz...), a ako nisi zadovoljan dobijenim procentom telesnog oštećenja (a uglavnom ljudi ne budu zadovoljni), uložićeš odmah žalbu na visinu dobijenog procenta telesnog oštećenja. Pretpostavljam da će u ponovnom razmatranju taj procenat biti veći, a samim tim i veći broj povlastica na koje imaš pravo.
Kako bilo, naoružaj se strpljenjem, jer za sve te stvari treba vreme. Bez obzira što je zakonski rok 60 dana (za odgovor na tvoj zahtev), sve to traje mnogo duže.
Eto, udavih te ja, ali se nadam da sam ti skrenuo pažnju bar na neke stvari.