Autor Tema: Invalidska penzija  (Pročitano 84870 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Invalidska penzija
« Odgovor #60 poslato: Oktobar 21, 2009, 10:32:06 posle podne »
Bobane pitanje je na pravom mestu.
Ne znam,ja sam od skoro u invalidskoj,prošle god avgusta,nije mi naznačen na rešenju kontrolni pregled,al ko zna možda me pozovu sami.
Kako je već Taurus negde napisao on ima na rešenju da će ga pozvati na kontrolni pregled,a oboje bolujemo od MS.
Možda je to samo pro forme,ili neka greška administracije,ko bi ih znao.

Nisam siguran da li na Resenju pise kontrola za dve godine ili na izvestaju lekara sa pregleda za penziju. Kad se vratim u BGD pogledacu, pa javljam. Kako bilo, nemam nista protiv da za dve godine utvrde da sam ozdravio, pa mi ukinu penziju.

Hendi-društvo

« Odgovor #60 poslato: Oktobar 21, 2009, 10:32:06 posle podne »

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: Bg
« Odgovor #61 poslato: Oktobar 21, 2009, 10:40:57 posle podne »
Ja sam ovo videla da si nam rekao
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,2247.msg101461.html#msg101461
Citat
1. Privremeno rešenje. Neka te to ne brine, neki ovde imaju privremeno rešenje i po 15 godina. Ne menja stvar, penzija ide, pa ide. I ja imam privremeno rešenje. Drugo, meni je određena kontrola za dve godine, verovatno da provere da nisam u međuvremenu ozdravio.
,pa sam zato pomenula

Svakako proveri pa nam javi .

Van mreže tatica

• Novi član
  • *
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 23, 2009, 02:29:30 posle podne »
Zdravo Naco!

Molim te da mi das predstavu o kom iznosu penzije se radi u tvom slucaju (nadam se da nije previse indiskretno pitanje). Imam 10 godina radnog staza sa veoma dobrom platom u poslednje 3 godine.
Hvala unapred!

Pozdrav.

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 23, 2009, 02:45:24 posle podne »
(nadam se da nije previse indiskretno pitanje).
Jeste i ne bih da odgovorim na njega,izvini,ali evo linka iz PIA po pitanju visine invalidske penzije.

Invalidska penzija

a kako je njeno odredjivanje usko povezano sa starosnom i evo linka o odredjivanju  starosne penzije :

Starosna penzija

Van mreže tatica

• Novi član
  • *
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 23, 2009, 03:09:41 posle podne »
Izvini Naco, nije mi bila namera da budem nepristojan...
Ono sto me muci, jeste da svi ljudi u invaldskoj penziji koje poznajem, primaju mizerne iznose. Jednostavno me strah finansijske neizvesnosti. Supruga radi, ima dobar posao, ali imam i dva mala deteta (jedno je djak).
Nadam se da mi nisi zamerila (mnogo)? :sad:
Pozdrav!

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 23, 2009, 03:13:54 posle podne »
Nisam zamerila,opušteno,samo mislim da je to lično pitanje i kao takvo nije za javnost  ;)

To što tebe muči,mučilo je i mene,ali tako nam je kako nam je. :m1:

Van mreže tatica

• Novi član
  • *
« Odgovor #66 poslato: Oktobar 23, 2009, 03:39:58 posle podne »
Valjda mi je tesko da se pomirim sa tvojom konstatacijom "kako nam je, tako nam je"

Pozdrav!

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #67 poslato: Oktobar 23, 2009, 08:24:21 posle podne »
Poslao: tatica
Ono sto me muci, jeste da svi ljudi u invaldskoj penziji koje poznajem, primaju mizerne iznose...

Sve nas su mucile iste stvari, ali u pravu je Naca ''to ti je sto ti je''. Tesko da mozes ti da utices na to.
Ali..., ako si imao prosecna primanja, ako je redovno uplacivan doprinos, ako dodas na to ''tudju negu i pomoc''... ''ubosces'', ako ne vise, onda sigurno prosek za republiku. Na to dodaj jos par hiljada popust za infostan, internet, parking, drumarinu, registraciju kola, telefon...

Van mreže homer

• Član
  • **
  • sto smo lepi i zgodni
« Odgovor #68 poslato: Oktobar 24, 2009, 07:15:58 posle podne »
Šta bi ste mi preporučili, imam oko 17 godina staža, knjigovođa sam. Po pravilniku o veštačenju, a imam vidnu oštrinu levo oko 0.05 a desno 0.1, a to mu dođe 80-90% telesnog ostećenja prema tabeli. Moj se neurolog još razmišlja oko dijagnoze g35. Trenutno mi je dao g37.9.

Van mreže homer

• Član
  • **
  • sto smo lepi i zgodni
« Odgovor #69 poslato: Oktobar 24, 2009, 07:18:45 posle podne »
Mislim na neurologa u Nišu, a u mom matičnom gradu mi neurolog uvek piše g35.

Van mreže dragoljub 7

• Član
  • **
  • Osmeh na licu Uvek!
« Odgovor #70 poslato: Oktobar 24, 2009, 08:31:16 posle podne »
I kod mene je G35

Van mreže homer

• Član
  • **
  • sto smo lepi i zgodni
« Odgovor #71 poslato: Oktobar 25, 2009, 11:15:00 pre podne »
Sad cu ja kao Pantic, jel ima ovde neki pravnik ili slicno.

Van mreže dragoljub 7

• Član
  • **
  • Osmeh na licu Uvek!
« Odgovor #72 poslato: Oktobar 25, 2009, 12:04:11 posle podne »
Koliko sam razumeo?! Ti nisi ni dobio predlog za izlazak na invalidsku komisiju?!
Al ja cu ti reci kod mene su sami da li predlog za invalidsku komisiju i to komisija za bolovanje, pitali me koliko imam godina staza i godina zivota i oni sami prokometarisali da bi trebalo da idem u penziju i da mi to nebude sok. U tom trenutku mi jeste bio sok, jos nisam bio upucen toliko u bolest. A reci mi jel si sad na bolovanju il radis?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #73 poslato: Oktobar 25, 2009, 03:55:48 posle podne »
Sad cu ja kao Pantic, jel ima ovde neki pravnik ili slicno.

Нема, на жалост.

Van mreže bocacu

• Novi član
  • *
« Odgovor #74 poslato: Oktobar 27, 2009, 02:25:50 posle podne »
evo i ja da se javim.danas sam bio na kontrolni pregled za invalidsku penziju.pitanje bilo kad pocelo koliko terapija sada kako ti je i na kraju rece idi kuci neces imati vise kontrolnih pregleda.niko i nepogleda dokumentaciju koju sam odneo.mislim da trajalo 45 sec,pozdrav od bobana...

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.