Autor Tema: Invalidska penzija  (Pročitano 73859 puta)

Van mreže Daca

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Invalidska penzija
« Odgovor #195 poslato: Mart 17, 2010, 08:37:06 posle podne »
Da dodam:moj lekar na IK je bio super.Pricao korektno,bas gledao papire,ali dg TRAZI sa potpunim pravom.Ne moze on da je postavi,vec neurolog,koji me "posmatra" toliko god.I tebi verovatno fali neki papir,ne moze drugacije da pise,ne smeju totalno da te odbiju-vec da pribavis...A to za par dana bese i kod mene a traje mesec i po.Meni je sve to i rekao na komisiji,samo je jos rekao da ce on da napise za penziju,ali "pobice" revizor bez dijagnoze.Tako rece-tako i bi...

Van mreže david

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: nema mi spasa...
  • Grad: underworld
« Odgovor #196 poslato: Mart 17, 2010, 08:42:34 posle podne »
mene je doktorka pitala od cega bolujem...ja navodim bolest po bolest, a onda ona trazi po papirima, dok joj u medjuvremenu zvrlji mobilni...a ona se izvinjava....samo da odgovorim na sms...tako da sam ja ispao kao sekretar neki...
Ja: Astma
Dr: trazi papir
Ja: HOBP
Ja: Emfizem bullosum
Ja: osteporoza
Ja: insuff renum gr I, ciste, policiste, uvecanje bubrega
Dr: mozete ici odgovor cete dobiti na kucnu adresu!!!

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #197 poslato: Mart 17, 2010, 08:49:05 posle podne »
Pazi kako je pametan:...Kada su postojale kategorije preostala radna sposobnost i pravo na skraceno radno vreme,ccc. To znaci da je bilo,da ne postoji vise,a ja dobih crno na belo da to jos postoji.U pravu si kad rece LZN.  :)hah

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #198 poslato: Mart 17, 2010, 08:54:28 posle podne »
mi dodjemo Ludi i Zbunjeni, a oni PAMETNI!!! :) xaxaxaxaxa

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #199 poslato: Mart 18, 2010, 07:09:16 posle podne »
Danas sam dobio rešenje da mi se žalba (na rešenje o visini tel.oštećenja) odbija. Ostaje mi mogućnost da pokrenem "upravni spor tužbom kod Upravnog suda u Beogradu". Imam 30 dana za to.
   Trenutno sam u konfuziji, ne znam šta mi je činiti, ali ako neću ništa izgubiti verovatno ću uložiti žalbu i tamo. Ali prvo moram da proverim da li sam zaista u pravu, tj. da li "insuficijencija valvule" spada u srčane mane. Moj lekar u institutu u sr kamenici kaže da to jeste srčana mana ali ko zna kako to sve vidi naš pravni sistem. Znači, prvo moram da pronadjem neki valjani dokumenat (pravilnik, šifrarnik i sl) gde se vidi da ta moja dijagnoza spada u srčane mane... Ako neko ima ideju - dobrodošla je  :ye1:

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #200 poslato: Mart 18, 2010, 08:17:49 posle podne »
Ljubo jedno je provereno a i sigurno:ta dijagnoza spada u srcane mane! Samo napred.  :ye1:

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #201 poslato: Mart 18, 2010, 08:36:11 posle podne »
 hvala na podršci :)

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #202 poslato: Mart 18, 2010, 08:51:12 posle podne »
Nema na cemu Ljubo,tu smo jedni za druge.Ja razmisljam sta da uradim,da se zalim ili ne?Zbog te dg. koja nije napisana (nedefinisana)-nema logike da pisem zalbu.A zbog ove stavke:postoji ili ne postoji-po zakonu (vazecem) tih 4 sata ili ne...raspitacu se jos koliko sutra.Uletela sam u vrzino kolo i moram da raspetljam ono sto su drugi zapetljali.Zapravo ja imam dg.m.s u Jagodini (i na izvestaju i na otpusnim listama),ali traze da se to potvrdi u BG.Drzava u drzavi... ](*,)

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #203 poslato: Mart 18, 2010, 10:21:43 posle podne »
Ljubo pogledaj ovde...

http://www.stetoskop.info/mkb.php

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #204 poslato: Mart 20, 2010, 07:33:37 posle podne »
 Hvala davide, na žalost na tom spisku nama mojih dijagnoza jer nije kompletan, znam da je izostavljeno dosta toga pa i moje dijagnoze... Video sam ih negde ali ne mogu da se setim gde, naravno da postoje, šifre su im I34.0 i I36.1

Van mreže gagani

• Član
  • **
« Odgovor #205 poslato: Mart 26, 2010, 09:52:16 posle podne »
Pozdrav svima :) Ja imam M.S vec tri godine. Jedva se krecem, ne mogu dugo da stojim ni dugo da sedim, kocentracija mi nije jaca strana, centar za ravnotezu mi takodje nije u redu, ma gomila stvari nije u redu... ali ne vredi da se zalim. Pisem vam zato sto mi treba savet... stvarno nisam sposobna da radim a u invalidsku ne mogu da idem jer nemam godine staza, naime imam samo 11 meseci i 24 dana registrovanog staza iako sam radela vise, jednostavno nas nisu pirjavljivali. Meni to tad i nije bilo toliko bitno nisam  insanjala da ce mi te godine znaciti. Mene zanima da li ja imam neku sasnu za invalidsku. Kada sam bila na komisiji za tudju negu doktor mi je rekao da trazim da idme na procenu radne sposobnosti. Sada sam sve spetljala ali me stavrno mrzi da sve lepo napisem. Ako neko ima neki savet bila bih zahvalna... Hvala

Van mreže naca

• Global Moderator
  • to je to,idem dalje...
  • Grad: Bg
« Odgovor #206 poslato: Mart 26, 2010, 10:41:52 posle podne »
Ne znam šta da ti kažem , možda treba da probaš
evo pogledaj temu od početka i postupak.
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php?topic=1721.msg70194#msg70194

Van mreže alisa

• Novi član
  • *
« Odgovor #207 poslato: Mart 29, 2010, 11:09:32 pre podne »
Dobih ja resenje za invalidsku penziju.Zna li neko da mi kaze koliko ce vremena proci od ovog resenja do konkretnog novca,tj.prve isplate?
S obzirom da cu sada imati vise vremena "vidimo cemo se" cesce.
Pooozzzz
                                  Alisa

Van mreže naca

• Global Moderator
  • to je to,idem dalje...
  • Grad: Bg
« Odgovor #208 poslato: Mart 29, 2010, 11:19:20 pre podne »
Ja sam imala neke peripetije,posle dobijanja rešenja,pisala sam žalbu,pa pošto je to potrajalo par meseci,odustala od iste(u suštini,ništa posebno ne bi dobila tom žalbom,al kao napisah je),al posle ponovnog dobijanja rešenja brzo mi je isplaćena penzija i sve mi je odjednom isplaćeno.
Mislim da će ti uskoro poštar zakucati na vrata,možda već u aprilu,ako ne tada,u maju sigurno ;)

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #209 poslato: Mart 31, 2010, 08:47:44 pre podne »
dobih resenje juce. odbija se zahtev bla, bla truc....u daljem tekstu Lud Zbunjen Normalan  :)hah :)hah :)hah sad sedim i pisem zalbu koju cu licno da odnesem u nemanjinu.

P.S. razmisljam da li da navedem da je organ vestacnja pod rednim brojem 12 vise gledala moje tetovaze u kucala sms poruke, nego li obratila paznju na mene i moje papire?!  ::) ::)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.