Evo ovako:
Da sam ostajo u drugom stanju kada sam predao zahtev za invalidsku penziju i uložio žalbu na privremeno rešenje, već bih se dva puta porodio. Dakle, podnosim zahtev i nakon samo 10.5 meseci stiže privremeno rešenje. Ulažem žalbu, jer mi nisu obračunali beneficirani radni staž na koji imam pravo po Zakonu. Prolazi devet meseci i stiže prva informacija. Predmet je završen i ide na kucanje u daktilo biro. Kucaju ga oko mesec dana!? Pre neki dan stiže papir da mi je žalba usvojena i da drugostepena komisija nalaže prvostepenoj da učini ispravku, tj. poništi prvobitno rešenje i uradi novo. Predmet iz centrale (dr Kostića ) do filijale (bul. Umetnosti) putuje nekih nedelju dana. Uspevam da dobijem referenta koji je primio moj predmet u bul. Umatnosti. Na moje pitanje kad mogu da očekujem Rešenje, referent odgovara: "Predmet je kompleksan, treba vremena da se prouči i uradi rešenje". Pitam, a šta je tu kompleksno (nije obračinat uvećani radni staž i treba ga obračunati)?. Referent odgovara, "eeeee, ne znate vi".
Epilog: mogu da očekujem rešenje, možda, do kraja januara.
I još nešto: za sve vreme rešavanja moje žalbe ne primam penziju.