Autor Tema: Invalidska penzija  (Pročitano 73861 puta)

Van mreže Ljubomir

• Moderator
  • Pol: Muškarac
Odg: Invalidska penzija
« Odgovor #135 poslato: Decembar 21, 2009, 07:57:44 posle podne »
 Danas sam dobio rešenje za inv. penziju gde sam odbijen - to sam znao. I rešenje za telesno oštećenje - 70% , očekivano mada sada nešto razmišljam da, to i u rešenju piše, su mi uvažili dve od četiri dijagnoze vezane za srce. Te druge dve su srčane mane ali su malog stepena - to mi je potvrdio i doktor u Kamenici, tako da ne znam da li da uložim žalbu. Zanima me koliko dugo se čeka da se reši ta žalba tj. kada bih mogao da dobijem konačno rešenje - da li sve ide ispočetka pa treba opet čekati više meseci? I da li se ponovo ide na pregled?
  Voleo bih da dobijem bar 80% zbog popusta prilikom registracije vozila, ali ako treba da čekam opet pola godine  :m1:
  I na kraju: nisu mi poslali radnu knjižicu i ostalu dokumentaciju što sam predao, jel to neki propust ili ...?

Hvala na pažnji.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • to je to,idem dalje...
  • Grad: Bg
« Odgovor #136 poslato: Decembar 21, 2009, 08:04:21 posle podne »
  I na kraju: nisu mi poslali radnu knjižicu i ostalu dokumentaciju što sam predao, jel to neki propust ili ...?
Radnu knjižicu sam dobila uz rešenje o isplati,a ostala dokumenta nisu stigla.
Ja sve kao čekam da mi ih pošalju ,to izgleda treba da se ide i uzme ,a završila sam s njima (PIOm ) u septembru.

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #137 poslato: Decembar 21, 2009, 08:08:40 posle podne »
 Ma idem i ja sutra ovde kod nas je ispostava novosadske filijale da direktno čujem šta je najbolje da radim.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #138 poslato: Decembar 21, 2009, 08:32:03 posle podne »
Žena koja je radila moj predmet, rekla mi je pre 20 dana da je završen, napravljeno je novo rešenje sa usvojnom žalbom i od tada je moj predmet u daktilo odeljenju na kucanju. Ja bih ga ovim mojim bangavim nogama tri puta iskucao za dvadeset dana.
I dalje čekam...

Van mreže dragoljub 7

• Član
  • **
  • Osmeh na licu Uvek!
« Odgovor #139 poslato: Decembar 22, 2009, 06:14:56 posle podne »
Evo sad radim,povlasceno! ise nadgledam i ukazujem na greske i sta i kako treba dase uradi! Na razgovoru sam naisao na kranje ljudsko prihvatanje od strane poslodavca. Upoznao sam i sa svim mogucim smetnjama koje se mogu desiti, krajnje korektno sad sve funkcionise! Bio sam u drustvu ms srbije, tamo su odma reagovali i spojili mog poslodavca sa zenom koja bas radi na tim poslovima vezanim za radnu sposobnost zaposlenih, u razgovoru s njom naslo se i neka resenja sto se tice posla. Tako da negde krajem januara cu ici na procenu radne sposobnosti koje se nalazi pri trzistu rada, koje ce onda doneti odluku koje poslove mogu obaljati, s cim se poslodavac slozio. Izmedju ostalog ide nam na obostranu korist!

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #140 poslato: Decembar 22, 2009, 11:56:11 posle podne »
Nesto da pitam,ako iko moze da mi pomogne-odgovori.Nisam sigurna kako da shvatim sledece:Dr. mi rekao da radi predmet za IK,kao i za tudju negu.Te papire mi danas dao da predam u Domu zdravlja "Savski venac".Kaze tu je predkomisija.Nigde ne procitah,konkretno za tudju negu i pomoc. El se to podrazumeva pod istim predmetom-pa da oni procene,il nesto omanulo-fali?  :grr: :m1:

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #141 poslato: Decembar 23, 2009, 03:26:28 posle podne »
jel to bio "predlog za veštačenje sa izveštajem o zdr. stanju i rad. sposobnosti" ? Ja sam to dobio u domu zdravlja pa išao na "predkomisiju" u NS, oni overili i zatim sam predao u fond. Bio na inv komisiji i dobio dva rešenja: za penziju i za procenat tel. oštećenja. Mislim da se sve radi zajedno, znači i tudja nega. Najbolje proveri sa nekim ko to ima.

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #142 poslato: Decembar 23, 2009, 07:17:41 posle podne »
Jeste Ljubomire,bas taj predlog,da se ne ponavljam. E sad,cekam-valjda ce jos neko da mi javi(ko je imao iskustvo).Bilo-kako bilo sutra idem da ga predam u domu zdravlja za pretkomisiju.Hvala ti na ovoj informaciji,i ja pretpostavljam da sve ide u "paketu" al, nisam sigurna.   :m3:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #143 poslato: Decembar 23, 2009, 07:57:45 posle podne »
Nesto da pitam,ako iko moze da mi pomogne-odgovori.Nisam sigurna kako da shvatim sledece:Dr. mi rekao da radi predmet za IK,kao i za tudju negu.Te papire mi danas dao da predam u Domu zdravlja "Savski venac".Kaze tu je predkomisija.Nigde ne procitah,konkretno za tudju negu i pomoc. El se to podrazumeva pod istim predmetom-pa da oni procene,il nesto omanulo-fali?  :grr: :m1:

Mislim da će ti tuđu negu i pomoć odobriti po službenoj dužnosti. I meni je lekar opšte prakse popunjavao te papire za invalidsku penziju. Te papire sam predao i nakon par (više pari) meseci pozvali me na lekarsku komisiju. 2-3 nedelje nakon toga dobio sam četiri papira: 1.rešenje o IP, 2.obračun penzije, 3. stepen TO, 4.tuđa nega i pomoć.

Ipak, savetujem da popuniš formular u kome tražiš tuđu negu i pomoć. Taj formular dobijaš tamo gde i predaješ sve papire,

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #144 poslato: Decembar 23, 2009, 08:03:10 posle podne »
U domu zdravlja?Popunicu ga,imam ga u kuci,pa cu dalje da vidim-da li ce da prihvate,a mozda i upute kad prodjem pretkomisiju,pa da odnesem u pio.
Jos uvek nisam sigurna sta je po "pravilu"-njihove sluzbe?  ](*,)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #145 poslato: Decembar 23, 2009, 08:18:51 posle podne »
Ja nisam ni čuo za tu pretkomisiju, niti sam išao na nju. Formulare sam uzeo u dr Kostića (PIO) i popunio. Taj neki papir (popunjen) koji popunjava lekar opšte prakse sam jednostavno predao sa ostalim papirima.

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #146 poslato: Decembar 23, 2009, 08:28:08 posle podne »
Znas,dao si mi ideju.Ja cu ipak da odem direktno u pio u Nemanjinoj,pa sta bude.Ako me vrate u dz. :m3: A mozda i dr.pobrkao stvari? Kad mi je prepisao pogresne mg.pronizona,a da mi nije rekao da treba da delim na pola,niti je na kutiji u apoteci napisano 1/2.Jos se i ljuti,kaze i u prodavnicu se gleda artikal,i rok vazenja,on tako ubacio u komp(1/2)i on je ispravan-ja kriva.Njegova se vazi jer je on "visi"-ja obican pacijent...pre bi se reklo opitno kunic,koga vrte u krug vec godinama....  :m1: ;D

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #147 poslato: Decembar 23, 2009, 08:55:47 posle podne »
Mislim da možeš da predaš i u bulevaru Umetnosi na NBGD.

Van mreže dragoljub 7

• Član
  • **
  • Osmeh na licu Uvek!
« Odgovor #148 poslato: Decembar 24, 2009, 12:39:32 pre podne »
E ovako Daco, kako ti receno tako treba!
Ides u DZ Savski Venac,Pasterova 1. Tmo ti se nalazi pred komisija, kad ti budu rekli dolazis po svoju dokumentaciju i to odnosis u Nemanjinu. Sto se tice sta se sve trazi?! Meni su odma radili za IP i procenu telesnog ostecenja.
Kad dodjes u pasterovu 1 udjes soba 101 (mislim da je to broj al proveri na salteru) tamo se predaju dokumenti za pred komisiju.
Srecno Daco!

Van mreže Ljubomir

• Moderator
« Odgovor #149 poslato: Decembar 24, 2009, 04:58:46 posle podne »
Ma idem i ja sutra ovde kod nas je ispostava novosadske filijale da direktno čujem šta je najbolje da radim.

i rekli mi da idem u NS. Tamo tražiš i radnu knjižicu i ulažeš žalbu ali samo ponedeljkom i sredom od 7-8 do 13 časova.
 Zatim sam otišao u službu za zapošljavanje da mi kažu šta dalje. I tamo šok: nemaš, brale, ništa, nisi invalid, lepo ti nastavi da tražiš posao kao i ostali, nema veze što si operisao SRCE i imaš PEJSMEJKER, naši poslodavci su vrlo emancipovani, oni to razumeju i veoma su humani pa će gledati da ti izadju u susret i omoguće neko lagano radno mesto i neće zaposliti nekog zdravog i pravog umesto tebe. Zato glavu gore i marš na tržište rada.

Treba mi jedna mala pomoć: ako je neko podnosio žalbu na visinu Telesnog Oštećenja da li se ponovo predaje i radna knjižica i prvostepeno rešenje ili ono ostaje meni? 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.