Evo možda ja pomognem:
Odlučio sam da tražim utvrđivanje stepena telesnog oštećenja. Jednostavno sam uzeo formular (u Nemanjinoj) i popunio ga. Nisam imao nikakav predlog, saglasnost ili šta već. Kažem, samo sam podneo zahtev ( uz zahtev i nešto medicinske dokumentacije, otpusne liste, izveštaje sa kontrola i sl.). Zahtev sam poslao poštom, preporučeno. Kroz par meseci su me pozvali na lekarsku komisiju. Kao pregledao me tip, kažem kao, jer mi je posle više neuroloških pregleda u Dr Subotića, ovaj bio smešan i krajnje nestručan.
Stiglo je rešenje na 40%.
Ulažem žalbu.
Ponovo me kroz par meseci zovu na lekarsku. Uglavnom i nema nekog pregleda, par pitanja i novo rešenje na 70%.
Dakle, nema nikakvog plaćanja, već samo malo strpljenja pošto sve to traje nekoliko meseci.
Iako nisam tražio novčanu naknadu za telesno oštećenje, oni su, po službenoj dužnosti i to uzeli u obzir i napisali mi u rešenju da nemam pravo na naknadu, jer uzrok nije profesionalne prirode.
Naravno da nisam izdržao i morao sam da odgovorim na ovu konstataciju o uzroku MS-a: "Vrlo hrabra konstatacija. Ceo svet ne zna šta je uzrok, ali vi znate sa sigurnošću šta nije".