Život, potrebe i mogućnosti. > Život i podrška

Sajt poslovi.infostud.com nudi oglase za posao dostupan osobama sa invaliditetom

(1/1)

naca:
Infostud pokrenuo inicijativu zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Sajt poslovi.infostud.com pokrenuo je nedavno dugoročnu inicijativu kojom želi da da podršku zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Naime, u poslednjih mesec i po dana, postavljeno je preko 160 oglasa za radna mesta dostupna i ovim kandidatima, što je otprilike 10% od ukupno postavljenih oglasa na sajtu poslovi.infostud.com u ovom periodu. Oglasi u kojima se osobe sa invaliditetom podržavaju da konkurišu za posao označeni su posebnom slikovitom oznakom u vrhu oglasa i mogu se pronaći i putem napredne pretrage na sajtu.

Među 74 firme koje su  do sada raspisale oglas za radno mesto dostupno i osobama sa invaliditetom, nalaze se ProCredit Banka, Delta Generali, Hemofam, mobilni operateri VIP i Telenor, Le Belier Livnica iz Kikinde i druge. Radnih mesta najviše je bilo u oblastima informacionih tehnologija, grafičkog dizajna, medicine i farmacije, tehnologije i građevine a raspisan je bio čak i jedan oglas za vozače.

Na ovaj način, sajt poslovi.infostud.com želi da ohrabri kandidate sa invaliditetom da se jave na oglas za posao, bez straha da će biti diskriminisani, Iako osobe sa invaliditetom mogu da konkurišu na bilo koji oglas za posao, poslodavci koji su svoj konkurs označili kao dostupan ovim ljudima, žele posebno da ih podrže u odluci da se prijave za posao, iako to ne znači da će oni biti favorizovani u procesu selekcije. Takođe, cilj inicijative je i ukazivanje poslodavcima na postojanje i ove grupe ljudi, često sposobne i stručne u određenim radnim oblastima.

Sa daljim jačenjem ove prakse, poslovi.infostud.com veruje da će se povećavati i broj poslodavaca koji će svoje konkurse označiti kao dostupne i osobama sa invaliditetom.


Izvor poslovi.infostud

Navigacija

[0] Indeks poruka

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju