Asja, po meni si u pravu. To po malo zavisi i u kom obliku i koliko je vidljiv taj invaliditet koji nosimo.Ja sam, konkretno, u kolicima - da li mi verujete da ja uopste ne vidim sebe kao nemocnog invalida. Ja jesam invalid jer je to podrazumevano za osobu u kolicima ali pri tom, verujte mi, ja sebe dozivljavam skroz ravnopravno sa osobama za koje se ne moze reci da su invalidi.
U pocetku, sve je bilo mnogo teze, sve dok nisam prihvatila svoju bolest i svoj hendikep kao nesto normalno tj. kao deo zivota. Od onda vise volim sebe, bavim se sobom onoliko koliko mi treba - vezbam, citam knjige, dosta koristim kompjuter, internet, pisem seminarske i maturske radove (dakle i kintu zaradim), kucam po potrebi ako nekome nesto treba, mama br.2 sam mojim sestricima, pijem kafu s komsijama, komuniciram sa ljudima,... Radim na sebi svaki dan! Sto je najbitnije, - vrlo retko mi je dosadno!
ps. Pisete o tome kako Vas prihvata okolina - treba osmotriti kako mi vidimo svoju okolinu. Mi se uopste ne razlikujemo od drugih u posmatranju ljudi koji nas okruzuju.
Ljudi, treba imati pozitivne misli, treba voleti prvo sebe pa i ljude oko sebe.