Autor Tema: Jedna od priča iz života sa detetom koje ima Down sindrom  (Pročitano 34869 puta)

Van mreže olja

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: Bg
Jedna od priča iz života sa detetom koje ima Down sindrom
« poslato: Oktobar 20, 2008, 02:57:34 posle podne »
Sve priče roditelja, bar one koje sam ja imala prilike da vidim na netu i čujem od roditelja koji imaju decu sa DS veoma liče. Ipak, možda bi neko želeo da pročita i moju.

Ovo bi bila prva.

Pre dve i po godine rodila sam devojčicu u porodilištu na Zvezdari (Beograd). U osmom mesecu trudnoće dobila sam porođajne bolove i otišla u porodilište. Nikome ništa nisam platila, niti sam imala „vezu“.

Porođaju je prisustvovala babica i jedan doktor koji se šetao i s vremena na vreme bacio pogled na mene i osmotrio šta se tu dešava. Porođaj se završio bukvalno posle 15 minuta bez bilo kakvih intervencija. Bebu su mi kasnije, okupanu i prepovijenu stavili na grudi. Izvinjavam se ako nekog vređa, ali znam da samo majke mogu da se sete tog trenutka i da im u stomaku zaigraju leptirići i krenu suze radosnice kao meni sada dok ovo pišem.
Posle toga bebu su odneli u boks, a ja sam još jedan sat ležala na porodiljskom stolu.

U međuvremenu, samo pola sata posle porođaja, došla je doktorka neonatolog i doslovce rekla ovako (ove reči mogu da čujem i dan danas i pamtiću ih dok sam živa):“ Znate, vi ste se porodili prerano, recite da li ste imali neku infekciju kada ste ostali trudni i da li ste pili neke lekove.“
Odgovorila sam da nisam bila bolesna i da nisam uzimala nikakve lekove. Posle toga je nastavila :“ Znate, vaša beba je sva sirasta, mlohava i deformisana!!!“, a zatim je nastavila sa :“Znate ona ima kose oči....“

Bila sam očajna, još uvek ležeći na porodiljskom stolu. Naravno, telefoni, porodica, suze, suze, suze....

Dan kasnije mi je rečeno da je beba na kiseoniku u da će tu provesti neko vreme jer je ipak rođena u osmom mesecu, ima šum na srcu i da jednostavno treba da ojača.

Zamislite, sve mame u sobi dobiju svoju bebu da je vide a ja.... nema moje bebe...

Četiri dana sam ja dobijala raznorazne odgovore na pitanje zašto meni ne donose bebu.
Na kraju sam počela da vršim pritisak i uspela sam da u vreme podoja samo vidim svoju bebu koju je babica donosila bukvalno na nekoliko sekundi, to je trajalo tri dana.

7. dan u porodilištu
Doktorka neonatolog rekla mi je da pozovem supruga da dođe jer imamo „nešto“ da razgovaramo. Odmah sam znala da nešto nije u redu.

Kada je  suprug došao, uvela nas je u neku sobicu, izvadila neki papir i doslovce rekla:“Vaša beba je MONGOLOID!!!“ (doktor da tako kaže, ne postoji dijagnoza mongoloid, bar koliko sam ja informisana!), zatim je krenula da izađe i rekla da nas ostavlja da razmislimo šta ćemo sa bebom!?

Suprug i ja smo se samo pogledali i zagrlili, naravno ja sam plakala sve vreme, (to je za mene bila nepoznanica, svi znamo kako se i na koji način predstavljaju deca sa DS u javnosti (ovde ću naglasiti da je od tog predstavljanja tačno, po mojoj proceni  jedva  10%)).
Tog dana suprug i ja smo proveli celo poslepodne zajedno, naravno uopšte nismo „razmišljali“ šta ćemo uraditi sa detetom, već smo počeli da pravimo planove o tome šta ćemo raditi kad nas dve otpuste iz porodilišta.

8. dan u porodilištu
Redom su, dolazili doktor za doktorom koji su me ubeđivali da ostavim dete. Objašnjavali su kako deca sa DS rastu kao biljke u saksiji, kako su retardirani, ne mogu da žive dugo i samostalno, neće prohodati i progovoriti, neće je prihvatiti stariji brat, a jedna doktorka je bila ubeđena da nikad moj suprug neće voditi naše „retardirano“ dete za ruku! (ne mogu više o ovome, sad mi to ne smeta, ali verujte da se tada nisam ni trudila da to sve slušam, jer nismo mi imali o čemu tu mnogo da razmišljamo i odlučujemo, dete vodimo i to je to).

9. dan u porodilištu
Poslali su mi socijalnog radnika, koji je trebao da me ubedi da ostavim dete, čak su mi doneli papire da potpišem! To je bilo strašno!

Verujte mi da sam se plašila da zaspim koliko su me prisiljavali da ostavim dete!

10. dan u porodilištu
U jednom momentu dolazi suprug da me obiđe (ja sedim u sobici za doktore i slušam „onu“ doktorku kako priča  priču o retardiranoj deci, očevima koji ih ne vode...), okrenem se i vidim supruga na vratima.
Okreće se doktorka i u tom momentu ostaje bez teksta a moj suprug kaže:“Ovo Vam govorim poslednji put, taman dete nemalo ruke i noge mi ga vodimo kući i više nema mesta za takve razgovore!“...

11. dan
Tata je došao po ćeru i mene i odveo nas kući.

P.S. ovo je otprilike bio uvod, napisaću još neku priču iz našeg života, a isto tako bih volela da i ja mogu da pročitam još nečiju priču. Smatram da sa našim iskustvima možemo međusobno više da pomognemo nego bilo koji stručnjaci koji su u situaciji da decu vide nekoliko puta nedeljno na kratko. Mi koji živimo sa njima svakako možemo više da utičemo na njih i pomognemo im da porastu u divne ljude.

Hendi-društvo

Jedna od priča iz života sa detetom koje ima Down sindrom
« poslato: Oktobar 20, 2008, 02:57:34 posle podne »

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Jedna od priča iz života sa detetom koje ima Down sindrom
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 20, 2008, 05:12:29 posle podne »
Olja,hvala ti na otvorenosti i spremnosti da svoju priču podeliš s nama.A ti si jedna hrabra mama i meni je drago što si sa nama.Nadam se da ćeš naći sagovornike na ovom mestu.

O lekarima i "lekarskoj etici"se sve zna,odnosno neki od nas su naletali na takve lekare.Svaka im čast  . >:D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 20, 2008, 07:19:43 posle podne »
Olja, nije mi bilo svejedno dok sam čitao. Mnogo je jak udarac roditi bolesno dete ali na to dodati i profesionalnu hladnoću u kojoj nema ljudskosti je krajnje nehumano. Tužno je da se osoblje porodilišta, ponaša kao da radi na patologiji. Verujem da ti je trebalo mnogo hrabrosti da ovu priču publikuješ ovde. Na žalost, od mene možeš dobiti samo saosećanje u muci, ali se iskreno nadam, da će ova tvoja priča biti podsticaj za druge roditelje dece sa DS-om, da se uključe. Verujem da vi, između sebe, možete razmeniti dosta korisnih informacija i pre svega biti potpora jedni drugima.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 20, 2008, 07:28:35 posle podne »
Olja sve sto mogu da kazem je da nikada ne gubis veru i nadu.
Ono sto su Naca i Sklerozica napisali je isto sto bih i ja rekla.
Hrabra si i jaka i takva i ostani  :a7:

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 23, 2008, 02:17:52 posle podne »
Draga moja Olja, svaka cast i tebi i tvom muzu! Na hrabrosti, na veri i na ljubavi koju imate!
Mnogi roditelji napustaju svoje bebe, ja sam bila prisutna u bolnici u Tirsovoj kad je zena ostavila bebu jer je beba imala zuticu na rodjenju!!!! Sestrama je bilo mnogo zao zbog toga, pazili su bebu, cuvali, i bilo im je zao sto ce morati da prijave u dom za nezbrinutu decu :(! Dali su joj ime Dragana jer je bila mnogo draga devojcica :)!

Htela sam da ti kazem nesto drugo. Kad sam se ja rodila mojoj majci nisu dali da me vidi, da me hrani, rekli joj samo da "nesto nije u redu", ona nije spavala 3 dana uopste i onda dozivela nervn slom. Rodjena sam sa teskom srcanom manom.
Onda su joj rekli da necu dugo ziveti, koju godinu maksimalno, da se ne nada nicemu, necu hodati, mozak se nece razviti i bicu retardirana, defektna itd. Ja sam od rodjenja bila bolesna bukvalno, ali bukvalno, svake nedelje! To je bila agonija i za mene i za roditelje. Sa godinu dana u takvoj situaciji dobijem upalu pluca nepaznjom lekara!!! Niko nikada nije pomislio da cu doziveti 35-u a kamoli bilo sta drugo!
I na kraju, od svega toga, umesto da lekari ohrabre moju majku da se bori za mene i samnom, oni su je slomili i ona od tada vise nije psihicki dobro. Kako kaze, to sto su oni njoj rekli kad sam se rodila, i kako su joj to rekli, uz to da joj nisu dali da me vidi danima, bilo je dovoljno da se ostatak zivota ona leci na psihijatriji! Ona je sada ok, u penziji je, funkcionise, cak se i smeje u poslednje vreme, ali njen zivot bi bio potpuno drugaciji da su lekari u Narodnog fronta imali bar malo, malo lekarskog u sebi!

Ne dajte se Olja, vase dete ima srecu da ste vi njegovi roditelji! I budite jaki, to je za dete mnogo znacajno!
Svaka vam cast  :cheers:

Van mreže olja

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Novembar 13, 2008, 07:07:20 pre podne »
Priča iz prvih nekoliko dana posle rođenja našeg anđela

Krenuli smo kući srećni i zadovoljni što smo uspeli da „pobegnemo“ iz porodilišta!
Najgori deo sam pregrmela, a nadalje ću se već nekako snaći.

Dolazimo kući i šta god sad da napišem ne može biti verodostojno onome što sam u tom trenutku preživljavala i osećala.

Tog dana cela porodica je bila na okupu, kada smo konačno stigli kući svi su ćutali i plakali...
Da ste nekog tada pitali za razlog, verujte da, u tom momentu, niko nije znao razlog zbog kog plače, da li od tuge, ili sreće ili iz razloga što u stvari nema pojma o tome šta je „to“ što dete ima...

Stavili smo bebu na krevet poređali se oko nje u krug i gledali je kako spava.

I tako smo je zagledali, razgledali i bukvalno tražili njene „nedostatke“ koji su u otpusnoj listi prilično pobrojani!

Na svaki njen pokret ili trzaj skakali smo da je „vidimo“ šta to radi!

Ako se dete zaplače – katastrofa! To je trčanje po kući, tresu se ruke, šta se to dešava, panika (kao da deca u tom uzrastu mogu više!? Pa normalno je da bebe plaču, ali o tome tada ne razmišljate tako!)

Prvi podoj kod kuće
Obzirom na to da su nam u porodilištu rekli da ne može da guta, da povraća, da joj je jednjak deformisan..., mislila sam da neću umeti da je nahranim!
Međutim, uzmem bebu prislonim je na grudi a ona najnormalnije počinje da sisa! I to, ne tako halapljivo kao njen bata, ljubi ga mama.

Tih dana beba je uglavnom spavala (trebalo joj je,verovatno, da nadoknadi to što je ranije rođena). U vreme kad je bila budna volela je da se igra u krevecu čačkajući svoju posteljinu i igračkice koje su tu stajale.

I danas kao i dok je bila baš mala beba voli da se mazi, stavim je na grudi i mazim po leđima satima dok ona drema.

Zaboravila sam da vam napišem još i to da je moja ćera na rođenju imala 3400gr., bila dugačka 54cm, obim glave 34cm i dobila ocenu 9, i to rođena sa osam meseci, pitam se kolika bi bila da sam je nosila devet meseci?! (bata je na rođenju imao 4500gr., dužina 57cm, obim glave 35cm, ljubi ga mama, isekli su me do kičme da ga rodim!).

Što se tiče podrške okruženja, mislim na bake, deke... imam je i danas.
Najzanimljiviji je, naravno njen brata koji je tada imao 2godine i svoju ulogu u čuvanju sestre je veoma ozbiljno shvatio! Dok ona spava svi su „morali“ da pričaju tiho, kad ona zaplače ne sme da čeka, sve što se jede mora sa sekom da se deli i sl. (tako je beba sa svojih 15 dana života probala jabuku, bata je delio sa njom!)

Uglavnom, posle porodilišta sve je pesma!!

Sledeći put ću vam opisati naš prvi odlazak u stručne institucije.

Van mreže goge75

• Novi član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Decembar 01, 2008, 07:45:20 pre podne »
Olja znam kako ti je i ja sam prosla kroz sve to .Moje dete 3.2. puni 5 godina .Porodjena sam u Novom Sadu samo usla u deveti mesec 3570gr i 47 cm sa ocenom 9/10 .Receno mi je da sam rodila dete koje neće ličiti na normalnu decu.Imam tri sina drugo dete ima Down sindrom velika je maza i braća ga mnogo vole.

Van mreže olja

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Decembar 03, 2008, 12:29:34 posle podne »
Draga Gogo,

Želim ti dobrodošlicu ovde!  :a10:
Sad ćemo se, nadam se, družiti i razmenjivati lična iskustva. Od samog početka želja mi je bila da upoznam nekoga ko ima više iskustva u svemu ovome. Bez obzira što sam na ovom forumu, bar do sada, bila sama, našla sam podršku i razumevanje ostalih članova i VEOMA sam im zahvalna na tome!
Nadam se da ćemo se lepo družiti, naravno svi zajedno!

Van mreže olja

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Decembar 05, 2008, 09:03:43 pre podne »
Ovako je izgledao naš prvi odlazak u odgovarajuću insituciju gde stručnjaci rade sa decom koja imaju DS

...Izlaskom iz porodilišta završila se jedna patnja, ali otpočela druga...

Period od nekoliko meseci posle rođenja ćerke bio je paklen! O Down sindromu nisam znala mnogo, znala sam da je to genetski poremećaj, da je fizički izgled tih ljudi drugačiji, da su njihove sposobnosti drugačije...
Za vreme trudnoće testiranja su pokazala da je sve u redu.

Porodica je bila uz nas i to je bilo najvažnije!
Kada se nađete u „novoj“ situaciji logično je da imate mnogo pitanja na koje biste voleli da nađete odgovor. Naravno, očekivala sam da ću odgovore na svoja pitanja dobiti od doktora, međutim...

Na koja god vrata smo otišli da bismo dobili informaciju više bilo je uzalud!

Prvi odlazak doktoru bio je naravno u domu zdravlja kod pedijatra. Ispričala sam kako smo prošli i žena samo što nije pala u nesvest! To je bio prvi doktor koji se složio sa našom odlukom da dete odvedemo kući. Verujte da mi je tada malo laknulo. (Znate, kada na vas neko vrši pritisak da učinite nešto što ne želite i uporan je, naježite se od straha!)

Posle pregleda dobili smo gomilu uputa da idemo da nas „ocene“! A onda je bilo pakleno...

Istog dana na jednom mestu išli smo kod više „stručnjaka“ da nas pregledaju, svaki u svom domenu.

Prvi pregled – neurolog
Primi nas doktorka uredno ispiše na tri lista papira sve što joj je palo napamet da pita i krene sa pregledom: stavim dete na sto, ona joj priđe i počne da maše nekom olovkom a dete kao da je ne primećuje, uradi to još dva puta i kaže kako dete ne reaguje. Ja je jedva ubedim da pusti mene, priđem detetu i počnem da joj pričam a zatim krenem polako da se šetam po ordinaciji i dete krene da me prati!

Tresu mi se i ruke i noge jer posle svega što sam čula ne znam više u šta da verujem! („najgore“ od svega je to što ja kod deteta ništa ne primećujem!!! Potpuno se isto ponaša kao njen brat posle rođenja bez obzira na to što je rođena s početka osmog meseca!)

Posle se nastavlja pregled i naravno uvek uz moju asistenciju kao da je „mrzi“ da nađe način da stimuliše dete da napravi određene pokrete. Kada joj je beba na kraju počupala kosu i kad je shvatila da može da stisne pesnice i opusti dlanove završili smo. Njena ocena je da „nije strašno“!

Sledeći pregled – fizijatar
Jedva je od „silnog posla“ uspela da nas primi tog dana! Na našu sreću to je bio i prvi i poslednji put a izgledalo je, u kratkim crtama, ovako: tri lista ispisanog papira pa pregled. Skinem bebu golu i stavim je na sto. Ona priđe pa je uhvati za ruke i počne da „vuče“ na gore, naravno glavica pada (beba je imala blaži oblik hipotonije – vodili smo je, kasnije, kdo drugog fizijatra koji je napisao da mišićna muskulatura deteta odgovara njenom uzrastu!). Zatim joj stavi kažiprste u ručice i podigne od stola da beba „visi“ u vazduhu i zamislite molim vas „visi samo nekoliko sekundi“, valjda bi trebalo da visi sat vremena zaista ne znam te detalje. Zatim je uhvati za noge i pusti da visi glavicom nadole, a onda je za trenutak, kao da će da je ispusti na zemlju pusti i zatim uhvati za noge, u tom momentu dete rukicama reaguje kao da pokušava da se dočeka na ruke i istovremeno vrišti na sav glas, ore se hodnici!!! Meni prolazi jeza, nešto kao da me seče preko stomaka i naravno potoci suza od straha! Posle toga sledi još i poza desna ruka, desna noga, pa „bacakanje“ pa druga strana... Naravno, dete je promuklo od plakanja, jeca, jedva diše...

Sledeći pregled bio je kod ušnog lekara pošto su u otpusnoj listi napisali da dete ne čuje.
U ordinaciji dve mlade doktorke možda čak i mlađe od mene!
Pripremile instrumente, zvončiće, činele...prvi doktori koji nisu pisali na tri lista papira!
Dete, iscrpljeno, nema snage više da plače, leži i ćuti. Doktorka prilazi proizvodi različite zvuke i tonove i prati njenu reakciju. Posle izvesnog vremena, kad je videla da sam prebledela od straha kaže mi da se ne sekiram, da je sluh u redu i da čak fokusira određenu vrstu tona kao deca u uzrastu od četiri meseca!
Pomislim u sebi „O hvala ti Bože, da je bar nešto kako treba!“

Sledeći pregled – psiholog
Kada smo došli kod doktorke i kada je videla u kakvom je stanju dete poslala nas je kući!
Došli smo kod nje ponovo dva dana kasnije.
Na prvom pregledu doktorka je beležila detetove reakcije na različite nadražaje, ispitivala nas šta smo zapazili i ukazala na šta treba da obratimo pažnju kako bi mogla da odredi šta kod deteta treba stimulisati.
Zakazali smo novo viđenje za otprilike dve nedelje...
Tada je doktorka je odradila neku vrstu testiranja, da bi mogla da odredi u kom delu razvoja dete ima „zakasnjenje“ i šta je to što bi trebalo stimulisati i forsirati kod deteta. (ovo je deo koji se odnosi se na pitanje kako neko ko dete vidi dva puta mesečno može da zna šta je ono u stanju da uradi, a šta ne?)
Sa psihologom smo se videli još nekoliko puta u razmacima od 2-3 nedelje.
Posle toga, narednih osam meseci sam pokušavala da zakažem novi pregled i bilo je bezuspešno! Odustala sam, ali ne sasvim.

Rešila sam da stvar uzmem u svoje ruke!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #9 poslato: Decembar 07, 2008, 02:02:38 posle podne »
Uh, kakva priča. Strašno.

Van mreže olja

• Član
  • **
« Odgovor #10 poslato: Januar 16, 2009, 07:29:25 pre podne »
Naša prva «velika» bolest

Kada je moja devojčica napunila 7 meseci prvi put se razbolela. Dete je počelo da kašlje i bio joj je zapušen nos. Ubrzo je dobila i visoku temperaturu.
Obzirom da su bili praznici i da dom zdravlja nije radio krenuli smo u Institut za majku i dete (oni su tog dana bili dežurni).
Kada smo stigli čekali smo 3.5 sata da dođemo na red da nas pregledaju.
Konačno došli smo i mi na red. Doktorka je bila mlada i vrlo zainteresovana za njene stigmate koje su karakteristične za Down Syndrom, nije se baš puno bavila time što dete jedva diše i ima visoku temperaturu. Popi...la sam tada!
Neverovatno je da kad god sam, odlazila negde kod lekara svi su «zagledali» dete da vide «šta to ona ima, i šta joj fali», a uopšte se nisu bavili tegobama zbog kojih smo odlazili!
Te večeri smo otišli sa Instituta na moje insistiranje jer nisam htela da ostanem tamo sa detetom. Dali su joj da pije sirup amoksicilin.
Dva dana kasnije, stanje se pogoršalo, odvela sam dete kod njenog pedijatra i ona nam je dala uput da idemo na pulmologiju u dr Dragiša Mišović.
Kad smo stigli tamo primio nas je i pregledao doktor. Ispričala sam mu sve o njoj, od rođenja i on je bio drugi po redu (prva je bila detetov pedijatar) koji je rekao da bi bilo van pameti da dete ostavim u porodilištu. Bio je izuzetno nežan prema mojoj ćerki i taj trenutak ću dugo pamtiti! Takođe se postarao da dobijemo izuzetno dobar smeštaj u njihovoj bolnici.
Tamo smo provele 10 dana. Isprimala je terapiju longacef, bila prikačena na kiseonik i redovno sam je inhalirala svakog dana.
Za vreme boravka u bolnici bila je samo jedna doktorka koja je baš volela da se ruga tome što je moje dete, dete sa posebnim potrebama! (jednom prilikom kada je dolazila u vizitu sa mladim doktorima, moje dete je predstavila ovim rečima:„Evo, ovde imamo jedan Down Syndrom!“, na šta ja naravno nisam mogla da oćutim pa sam nastavila sa osmehom na licu „Ime joj je Tijana ako nekog interesuje...“)
Ostalo osoblje je bilo divno!
Kada smo odlazili većina je bila u strahu da ćemo se ponovo videti uskoro ali, na moju radost, nisu bili u pravu.
Posle toga prijateljica mi je predložila da pokušam malo sa homeopatskim lekićima. Probali smo ih i kod nas su delotvorni!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #11 poslato: Januar 16, 2009, 10:42:58 posle podne »
Citat
moje dete je predstavila ovim rečima:„Evo, ovde imamo jedan Down Syndrom!“, na šta ja naravno nisam mogla da oćutim pa sam nastavila sa osmehom na licu „Ime joj je Tijana ako nekog interesuje...“)

Е ако си јој рекла.  :D
Јел бар поцрвенела?

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #12 poslato: Januar 17, 2009, 12:22:54 pre podne »
I jos si Olja bila fina! Nisi pogledala u nju i rekla "A ovde imamo jednu neobrazovanu i nekulturnu budaletinu koja radi kao lekar"!  :a13:

Van mreže Goga

• Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Januar 17, 2009, 10:28:10 pre podne »
Draga Olja, danas sam prvi put bila na ovoj stranici i procitala tvoju pricu... moram ti priznati da sam vec kod tvoje prve price plakala... iz ocajanja, od tuge, od sramote sto postoje takve "kolege" i prosto ne mogu da dodjem sebi, ne mogu da verujem... Jos uvek mi je grlo stegnuto, knedla koju ne mogu da progutam. Sigurno cu ti napisati moje misljenje i moj komentar, kad se malko smirim. Za sada samo jedno: deca koja imaju Down sindrom su divna, vredna ovoga zivota i nase ljubavi sigurno mnogo vise nego mnogi "zdravi" ljudi. Znas i sama da su to osecajni, mili, divni andjelcici koji znaju da primaju i uzvracaju ljubav na poseban nacin. Zelim ti da i dalje uzivas u svojoj devojcici, da budes jaka u svakom kontaktu sa bezosecajnim, glupim i neobrazovanim "kolegama" i ljudima bez srca. Imas u tome moju iskrenu i bezgranicnu podrsku...

Van mreže pita

• Novi član
  • *
« Odgovor #14 poslato: Mart 23, 2009, 12:08:49 pre podne »
olja dok citam tvoju pricu kao da citam svoje misli,skoro kroz istu pricu sam i ja prosla.Ja imam devojcicu sa DS,ona sada ima 7 godina,ali da nesreca bude jos vecaona je sa nepune 3 godine obolela od leukemije,ALI HVALA BOGU,sve smo to izdrzali ona je bila dovoljno jaka da sve to pobedi.Ona je drugo dete po rodjenju inace ih ima 4 i sestre je obozavaju i uvek je brane od svih kritika.Glavu gore i kao sto kazu ono sto nas ne ubije to nas ojaca.Pozdrav od irene

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.