Autor Tema: Koliko je rano dijagnosticiranje vazno za MS  (Pročitano 77912 puta)

Van mreže Kaja

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Koliko je rano dijagnosticiranje vazno za MS
« Odgovor #105 poslato: Mart 22, 2009, 07:31:53 posle podne »
U prvom licu,meni nikada nisu rekli koji oblik MS-a imam,sama sam zakljucila po tome kako se osecam mada su me zbunjivale magnetne rezonance gde je na svakom nalazu  u zakljucku napisano:mr nalaz odgovara difuznom demijelinizacionom oboljenju koje je u poredjenju  sa pregledom od aprila 1996 god. u evoluciji.Likvor mi je bio pozitivan na ms isto '96 god. a zadnja magnetna rezonanca (avgust 2008)je pokazala nove lezije.

Hendi-društvo

« Odgovor #105 poslato: Mart 22, 2009, 07:31:53 posle podne »

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #106 poslato: Mart 22, 2009, 08:21:56 posle podne »
Istrazivala sam malo i dosla do zakljucka da benigna ms nije uslovljena brojom, velicinom i pojavom novih lezija, t.e. u mnogo slucajeva sa puno lezija na MR oboleli imaju veoma retko neuroloski ispadi i obrnuto, sa mli broj lezija, i bez evolucije, stanje obolelih se pogorsava. To je veoma enigmaticno.
Drago mi je sto se osecas ok i sigurna sam da je tako, megu ostalom,  zato sto vezbas. Pozdrav!

Van mreže homer

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
« Odgovor #107 poslato: Oktobar 02, 2009, 12:07:35 posle podne »
Medjusobna saradnja lekara specijalista je možda važnija od saradnje pacijenta i lekara. To je moje lično mišljenje, iskustvo me na to navodi. G37.9, H48.1, I10.0, F41.2, ja mislim da je i ovo od dijagnoza dovoljno, a imam ih još.

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #108 poslato: Oktobar 10, 2009, 06:27:04 posle podne »
Verovatno da je mnogo vazno. Medjutim,bez obzira na vreme od 13god.,koliko sam ja u posmatranju,bolje je i to nego da pogrese. Moj Dr.mi je to objasnio da jeste neka sistemska bolest,nije siguran koja      je   100posto. Kortikosteroide sam dobijala ranije,sada je on protiv istih,mogu da dovedu do osteoporoze u mojim godinama.To ne pobija vaznost tih lekova,nego samo da ih nece dati dok ne bude siguran.Mislim da znate da sam u obs. Ms,kao i moj sin sa 27godina.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.