EX hendikep.info

Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: Art terapija  (Pročitano 3559 puta)
naca
Global Moderator
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Trudi se da uživa u zivotu, bez obzira na sve!

« Odgovor #15 poslato: Oktobar 07, 2008, 10:17:44 am »

Ja više ni dugme ne mogu da ušijem,nemam osećaj da mi je igla u prstima. Cry
Sačuvana
olja
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 07, 2008, 10:30:16 am »

Ali zato možeš da osmisliš pa će neko drugi to da uradi!
Uvek postoji rešenje, samo treba naći način!
Sačuvana
Asja
Multiple Serendipity
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Oktobar 07, 2008, 10:45:18 am »

ma kakvo jastuce, bez jorgana nista:)
Sačuvana
olja
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Oktobar 07, 2008, 11:09:06 am »

Jel vidiš kako može!
Sačuvana
Asja
Multiple Serendipity
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Oktobar 31, 2008, 07:48:31 pm »

http://www.mssociety.org.uk/a_chance_to_talk/ms_art/index.html
Sačuvana
Ena
Član
**
Van mreže Van mreže

Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...

« Odgovor #20 poslato: Oktobar 31, 2008, 09:56:10 pm »

A ja sam celu ovu godinu do jula meseca sklapale olovke za kladionicu.Stavljala minicu u telo i onda mali čepić to zatvori.Pošto lik koji je pravio te ulivke  je imao  mnogo grešaka i jako je sporo išlo a ja gubila puno vremena,tako da sam odustala.Dobra vežba za prste je bila sigurno jer je sve pipljivo i sitni čepići.A i heklala sam mnogo ranije a sada razmišljam ponovo da to počnem ali me nešto mrzi.
Vilerovih goblena sam uradila  seriju proleće,leto ,jesen,zima i uživala sam u tome.To sam radila u toku trudnoće.
Sačuvana
cecam
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 22, 2008, 01:21:58 pm »

Art terapija je odlicna i kao vid terapije , zabave i relaksacije. Ja sam slikar i to mi pruza visestruko zadovoljstvo. Posto nisam sigurna u rukama , slikam tehnikama u kojima koristim prste umesto cetkice ili olovke. Dobro je jer imam osecaj dodira sa predmetom koji obradjujem , a ujedno vezbam i koordinaciju. Pre sam mogla da radim i preciznije stvari , ali nije lose ni ovako. Preporucila bih svakome da radi bilo sta prstima , ne mora to da bude umetnicko delo , ali je delotvorno i psihicki i fizicki. Kadfa znate koliko ste truda i energije ulozili u neki rad , postanete ponosniji na sebe .
Sačuvana
Asja
Multiple Serendipity
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Novembar 25, 2008, 11:28:20 pm »

cecam da li bi mogla da nam na temi Izlozba slika postavis nekoliko tvojih radova (pre nekoliko meseci si nam pokazala neke slike) sa nazivom slika? I kolio si i imala godina kada si naslikala prvu sliku?
Koliko ja znam postoje posebne boje za slikanje prstima, koje ti koristis?
Sačuvana
cecam
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Novembar 27, 2008, 08:59:15 am »

Postavila sam neke slike u Izlozbi Smiley Bila sam jakomlada kada me pocela interesovati likovna umetnost , ali neki prvi ozbiljniji rad sam uradila u srednjoj skoli.Od tada sam pocela intenzivnije da slikam , eksperimentisem , ucim i pronalazim svoj stil .Vise sam slikala za sebe i svoju dusu , a od kako sam u invalidskoj penziji , slikanje je apsolutno moja preokupacija , jer sam od jednom imala mnogo slobodnog vremena i posvetila se tome , da ne bih razmisljala o nedacama ove bolesti.Tehnika koju iskljucivo koristim je pastel , jer se on radi prstima , a i svidja mi se kao tehnika jer nema 'popravki' i izazov mi je postici kolorit i valer sa njime , jer nije tako 'slobodan' kao uljane boje i tempera koji dozvoljavaju mesanje .
Sačuvana
daca
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 31, 2009, 01:24:57 pm »

Sto se samog crtanja tice,apsolutno sam antitalenat.Rucna radove obozavam,imam gomilu heklanih,vezenih sustikli i stolnjaka.Goblene takodje.Prvo su bili crtani,onda po semama iz novina koje su bile u to vreme kod nas.Na kraju i original vilerovi.E u kuci mi je jedan vilerov na zidu,ostali"spakovani".Stolnjaci i sustikle takodje,to sad nije "moderno".Sad ne mogu,ruke trnu,vid takodje nije za to,a tako bih volela jer me vez najvise psihicki opusta.Bice valjda bolje pa da nastavim.
Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info i autora tekstova. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.