posto vidim da ima zainteresovanih evo vam par informacija o G.Trepci, tj. na koji nacin ja idem tamo.
G.Trepca je blaga vukoj****a, ali meni se bas to svidja. ne verujem u bajke da dovodi do izlečenja, ali u price o usporavanju i zaustavljanju MS-a da. licno, ne mogu da kazem da kod mene ima velikih poboljsanja, ali ja nikada tamo nisam bio duze od 10-ak dana, a kazu da je minimum 15, a najbolje 21 dan. u Trepcu idem pri kraju sezone (novembar) ili na pocetku (mart). izbegnem guzvu (u sezoni tamo ima najmanje par hiljada ljudi) i price o cudotvornim lekovima, glupe politicke stavove, ljudske sudbine, principe... odsedam privatno, odlicna soba, TV (jako je vazno u casovima dokolice), a i jeftinije je od hotela i nema obaveze odlazenja na dorucak, rucak, veceru, u odredjeno vreme. cesto na bazen idem vec u 07h, pa posle kupim novine i u sobi citam i dremam do podne. hranim se u restoranu "sumadinac" gde je rostilj odlican, a zena jos bolje kuva. taj restoran mi dodje i kao TV sala preko dana, a i pricam sa vlasnicima, cisto da ne zaboravim da govorim. odatle u toku dana odlazim na jos neke terapije (magnet, hidromasaza, vezbe, masaza). ipak, izgleda da je najbolje ici dva puta dnevno u bazen, a ostalo zaboraviti. mozda neka masaza, ko voli i kome prija. izmedju dva "potapanja" u vodu pozeljno je da prodje najmanje 6 sati, pa zato neke terapije idu ujutru, a neke popodne. kakogod, preko dana baza mi je pomenuti restoran, gde gledam TV, zderem, pijem kafu, citam novine, pricam, odlazim na terapije, vracam se... muz i zena koji drze taj restoran, njihovi sinovi i mestani koji se tu pojavljuju, vrlo brzo su mi postali prijatelji, pa je i to jedan od razloga zasto ne menjam ustaljeni ritual. generalno, jako dobri ljudi.
vec oko 19-20 casova odlazim u sobu. palim TV (uglavnom imaju svi satelitske, pa mogu da gledam sta hocu). u to vreme mi je ritual i da kuvam caj ( strasno!!!). gledam TV, citam knjigu, pijem vodu..., a od sutra sve ponovo.
napominjem da ja idem sam u banju (svakako da je bolje da imate drustvo), pa sam tome i prilagodio dnevne i nocne rituale. vikendom mi dodje voljeno bice, pa se neke stvari promene, ali ne za mnogo.
prijatelji me pitaju kako izdrzavam kad sam u banji, a ja odgovaram da mi bas ta opustenost, neobaveznost, pa ako hocete i delimicna samoca prijaju. naravno, ne verujem da bih tako mogao duze.
dakle, umesto da platim u hotelu pun pansion (oko 25 eura+terapije) ja za dvadesetak ( i manje) eura dnevno imam odlicnu sobu, TV, odlicnu klopu i sve terapije.
da ne zaboravim, osoblje zna ponekada da se vise pravi blesavo nego sto je neljubazno, ali u svakom slucaju, pobunite se cim vam nesto ne odgovara i drzace vas kao malo vode na dlanu.
eto, ja vas malo udavih mojom pricom.