Dg > Multipla Skleroza

Banje

(1/88) > >>

Sklerozica:
Banja Gornja Trepča

ATOMSKA VODA - NADA ZA OBOLELE OD MULTIPLE SKLEROZE
NEUROPSIHIJATRIJSKE BOLESTI
- Multipla skleroza,
- Stanje posle prelezanog mijelitisa i encefalomijelitisa,
- Adhezivni spinalni arahnitis,
- Postraumatske mijelopatije,
- Cerebralna paraliza, mono i polineuritisi,
- Neuroze, neurastenije, distonije i depresivna stanja

http://www.gornjatrepca.rs/
http://www.svet.co.yu/?state=3&izdanje=1&broj=195&clanak=6611

Mataruška banja


- reumatska oboljenja (zapaljenski reumatizam, sistemske bolesti vezivnog tkiva, degenerativna oboljenja kičmenog stuba i vezivnog tkiva, vanzglobni reumatizam)
- ginekološka oboljenja (primarni i sekundarni sterilitet)
- posttraumatska stanja i sve njihove posledice (povrede i prelomi kostiju i zglobova, hipertrofija mišića)
- neurološka oboljenja, odnosno oštećenja centralnog i perifernog nervnog sistema (pareze i plegije ekstremiteta, multiple skleroza, lezije, interverebralnih diskusa i stanja posle operativnih zahvata)
- oboljenja perifernih krvnih sudova (Birgerova bolest, ateromatoze, artirioskleroze, varikoziteti)

http://www.mbbanje.com/MBsrb.htm

Bogutovačka banja

Bogutovačka Banja - poznatija kao "Neuro Banja" svoje epitete o "čudotvornoj lekovitosti", "raju za živce ", "izvoru novog života, za relativno kratko vreme svoga postojanja, stekla je zahvaljujući delotvornoj mineralnoj vodi, izvanrednoj klimi bez magle, mešanja vazdušnih struja i naglih promena pritiska. Smeštena na šumovitim ograncima planine Troglav na 520 m nadmorske visine, sa nezagađenom životnom sredinom i lekovitom mineralnom vodom temperature 25'- 27' C, postiže izvanredne rezultate U lečenju sledećih oboljenja:

· neuropsihijatrijska oboljenja psihoneuroze,neurotični sindrom, labilnost vegetativnog nervnog sistema, neurotske glavobolje, migrene, neuralgije, multiple skleroze, posledice poliomielitisa;

· funkcionaina oboljenja srca i krvnih sudova – neuroze srca,povišeni krvni pritisak, labilne i paroksizmalne tahikardije, nepravilan rad srca vezan za nervnu razdražljivost, rekonvalescencije reumatičnog endokardita i miokardita,oboljenja i funkcionalne smetnje u perifernim krvnim sudovima (varlikoziteti, trombofiebiti)

· pojedina reumatska oboljenja – naročito kod osoba sa oštećenim srcem i krvnim sudovima: degenerativni i vanzglobni reumatizam, gonartoze, spondiloartroze i si.

· pojedina oboljenja organa ze varenje izazvane prenadraženošću vegetativnog nervnog sistema: spazam jednjaka, gastralgije, kolon iritabilni (prenadraženost debelog creva), spastični kolon (suženje debelog creva) itd.

http://www.mbbanje.com/BBsrb.htm

Sklerozica:

--- Citat: Peca_Le ---Interesuje me sta mislite o banjama, koliko mogu da pomognu u lecenju (ma sta to znacilo) naseg stanja.
--- Kraj citata ---

Sklerozica:

--- Citat: mzsmomic ---Nisam metuzalem ali bolujem odavno,jedina banja u kojoj sam bio je Gornja Trepča.Mogu vam kazati da je meni odgovaralo da tamo idem.
Upoznao sam mnoge koji se kunu u nju,znam ih po imenima .

Nema laži nema prevare,neki su bili u kolicima neko vreme ali se to popravilo,da l je u pitanju banja ili šta drugo neznam sve usvemu treba probati ako se može.
Ja nemogu za sada mi je preskupo ako bude mogućnosti ići ću!
Znam dosta o njo pišite!
--- Kraj citata ---


--- Citat: mzsmomic ---DOSTA TI MOGU REĆI O TOJ BANJI AKO TE INTERESUJE.USLOVI SU U STACIONARU BILI LOSI,BIO SAM TAMO 10-15 PUTA.AKO IDES ONDA APRIL ILI OKTOBAR,MALO LJUD STOVERUJMI MNOGO ZNACI.

AKO NE MOZEŠ DA HODAŠ BAR MALO ILI AKO NEMAŠ PRATIOCA
OKO HRANE MOŽE BITI PROBLEMA, MENZA JE UDALJENA OKO 150 METARA TO SU BAJATI PODATCI IZ 2003 TAKO DA TI SAVETUJEM DA SE SE PRE SVEGA DETALJNO OBAVESTIŠ VECINA OBOLELIH ZNA ZA BANJU!
POZDRAV!


AKO HOĆEŠ JOŠ TRAŽI!
--- Kraj citata ---

Peca_Le:
Danas sam zvao u banju Gornja Trepca i dobio par informacija. Interesovao sam se za smestaj i uslove, jer planiram krajem avgusta da odem malo tamo. Evo sta mi je ljubazni zenski glas odgovorio:
- slobodnih mesta ima od 25. avgusta (samo jedna trokrevetna soba u stacionaru, na spratu i u dvokrevetnim bungalovima). U hotelu Fontana ima mesta od 23. avgusta.
- pansion (prenociste, 3 obroka i koriscenje vode) je 1700 dinara
- moze se naci mesta u privatnom smestaju (oko 7 eura krevet)

Peca_Le:
  Rezervisao sam mesto u banji od 5. septembra. Prvi put idem i videcu kako je. 
  p.s. Ako nekog zanima cena - 1550 din pansion (bez terapija).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju