Autor Tema: Mleko  (Pročitano 35831 puta)

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
Odg: Mleko
« Odgovor #15 poslato: Jul 27, 2009, 04:59:30 posle podne »
Ali zato je mleko od kobile dobro za MS. Tako kazu...  :-\

Hendi-društvo

« Odgovor #15 poslato: Jul 27, 2009, 04:59:30 posle podne »

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #16 poslato: Jul 27, 2009, 05:04:56 posle podne »
A kako doći do tog mleka?  :-\

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #17 poslato: Jul 27, 2009, 05:28:30 posle podne »
Ne znam kako doci do njega. Meni se jako svidelo kad sam procitala da je ono prirodno gazirano.  8)
Citat
kobilje mleko, tačnije njegov kiselomlečni produkt, kumis. se smatra za "napitak heroja", prilično je žitko, prirodno gazirano i lako se peni. Osim osvežavajućeg ukusa, ono je i snažno antibiotsko sredstvo,

Van mreže dokadole

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • I make shit happen!
  • Dg: G35
« Odgovor #18 poslato: Jul 29, 2009, 01:26:14 posle podne »
Ne znam kako doci do njega. Meni se jako svidelo kad sam procitala da je ono prirodno gazirano.  8)

To kad piješ ko da piješ šampanjac a posle žurka  :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
al u glavi  :a14:

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #19 poslato: Jul 30, 2009, 03:03:53 posle podne »
Mlijeko i mliječni proizvodi za duži život?
29.07.2009.

Osobe koje su u djetinjstvu konzumirale veće količine mlijeka i mliječnih proizvoda imaju veću očekivanu životnu dob, tvrde britanski i australski znanstvenici.
U istraživanju čije je rezultate objavio znanstveni časopis Heart je sudjelovalo 4374 osoba rođenih 30-ih godina prošlog stoljeća.

Pokazalo se kako ispitanici s najvećim unosom mlijeka i mliječnih proizvoda imaju stopu smrtnosti koja je za četvrtinu manja od one zabilježene kod ostalih sudionika istraživanja, pišu istraživači sa sveučilišta u Bristolu i Queenslandu.

Istraživači napominju kako je već poznato da kalcij ima pozitivan utjecaj na kontrolu krvnog tlaka, te da produženi povišeni krvni tlak povećava rizik za moždani udar.

Uz to, konzumacija mlijeka i mliječnih proizvoda je povezana s prisutnošću hormona po imenu IGF-1, čija je povišena koncentracija uključena u smanjenje rizika za zatajenje srca.

Ceo tekst: Plivazdravlje

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #20 poslato: Avgust 01, 2009, 08:28:57 posle podne »
Jeste li za čašu gaziranog mlijeka?

Ovisnici o gaziranim pićima odsad mogu uživati u novom proizvodu. Poznati svjetski proizvođač bezalkoholnih napitaka Coca-Cola izbacio je na tržište novi napitak - gazirano mlijeko
Coca-Cola na tržište je izbacila novi proizvod pod nazivom Vio. Riječ je o neobičnoj mješavini obranog mlijeka i gazirane vode s dodatkom voća koje se prodaje po cijeni od 1,50 dolara.

Novi proizvod dio je Coca-Colinog projekta Pro Life koji se bavi razvojem proizvoda na bazi mlijeka. Gazirano mlijeko ima svega 120 kalorija, a proizvodi se u četiri ukusa: mango-breskva, šumsko voće, tropsko voće i limun.

Gazirano mlijeko zasad je pušteno u prodaju samo u New Yorku, a njegova daljnja sudbina i razvoj ovisit će o uspjehu na tamošnjem tržištu. Ako se Njujorčanima svidi, u gaziranom mlijeku uskoro će moći uživati i ostatak Amerike i Europa.

Ceo tekst: Tportal
..........
Zanimljivo, zanimljivo...

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #21 poslato: Avgust 01, 2009, 08:51:52 posle podne »
Em mleko ,em s ukusom voća ::) ,kako ne mirišem te kombinacije ni one jogurte s istim. :-\

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #22 poslato: Avgust 01, 2009, 08:54:22 posle podne »
Joj,ja volim voćni jogurt  :D

Van mreže Lena

• Član
  • **
  • Kad kuješ sreću,ne udaraj bližnje po prstim
« Odgovor #23 poslato: Avgust 01, 2009, 08:57:02 posle podne »
I ja, i ja uh sada bi mogla jednu jogobelu sa jagodom

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #24 poslato: Avgust 01, 2009, 09:05:38 posle podne »
Ali ovo ce biti uz sve to jos i gazirano! 

Van mreže Lena

• Član
  • **
  • Kad kuješ sreću,ne udaraj bližnje po prstim
« Odgovor #25 poslato: Avgust 01, 2009, 09:07:19 posle podne »
E sad ne znam kako će to da svari moj želudac...  ::) ali mislim da mu neće biti problem lako se mi dogovorimo  ;D

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #26 poslato: Avgust 01, 2009, 09:22:37 posle podne »
Ja ovu temu ne smem više da pogledam,diže mi želudac :-\

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #27 poslato: Avgust 02, 2009, 03:43:37 posle podne »
MLEKO - najsavršenija hrana na svetu! (naravno za teliće)

Kada se kaže mleko obično se misli na kravlje mleko. Priroda je to mleko odredila za hranjenje telića i samim tim odnos hranljivih materija i njihov kvalitet se bitno razlikuje od majčinog mleka. Mnogobrojna ispitivanja su dokazala povezanost konzumiranja mleka i mlečnih proizvoda sa raznim zdravstvenim problemima, od grčeva kod beba do raka dojke kod žena. Ispitivanja su takođe pokazala da je 80% svetskog stanovništva koje konzumira kravlje mleko alergično na ovaj proizvod.

Ustaljeno je mišljenje da mleko treba piti zbog obilja kalcijuma i proteina koje sadrži, što ne odgovara baš potpuno istini (tj. zanemaruje se druga strana medalje). Postoje mnogo bolji izvori kalcijuma od mleka, a to su sojine prerađevine, sojin sir - tofu, kao i integralne žitarice, naročito susam. Od povrća, kelj je izuzetan izvor kalcijuma. Na kraju krajeva odakle krave dobijaju kalcijum?! Do sada nisam video ni jednu kravu (ne tele!) koja pije mleko (a verujem ni vi) da bi zadovoljila svoje potrebe za ovim mineralom.
...............

Što se tiče mlečnih proizvoda (jogurt, kiselo mleko, sir...) tu je situacija malo povoljnija jer je pod uticajem određenih mikroorganizama došlo do razgradnje krupnih molekula proteina koji se nalaze u mleku tako da su ti proizvodi bolji za konzumiranje od slatkog mleka. Mleko sitnije stoke (koza i ovaca) nanosi mnogo manje štete ljudskom organizmu nego kravlje mleko.

Ceo tekst : Makrobiotika

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #28 poslato: Novembar 07, 2009, 11:59:17 pre podne »
Preporuka nutricioniste - beli napitak čuva zdravlje
Mleko za snažan imunitet
Autor: Biljana Tasić   07.11.2009.

Osobe koje redovno piju mleko imaju zdravu koštanu srž i jači imunitet. Razlog ovome je to što je mleko bogat izvor proteina za izgradnju tkiva i ugljenih hidrata neophodnih za stvaranje energije kao i važnih vitamina.
Malo poznata činjenica je da čovek raste sve do svoje 30. godine, a da tek nakon toga prestaje sa razvojem - kaže Branka Mirković, nutricionista. - Zato je mleko veoma bitno jer zadovoljava 30 odsto dnevnih potreba kalcijuma, 20 odsto dnevnih potreba belančevina, 30 odsto dnevnih vitamina B2), 30 odsto dnevnih potreba vitamina B12 i 20 odsto dnevnih potreba vitamina A - objašnjava Mirković. To znači da osobe koje redovno piju mleko imaju dobru i zdravu koštanu srž i jači imunitet. Takođe redovna konzumacija omogućava brz oporavak nakon velikih fizičkih napora i rešava probleme sa bolovima u mišićima i leđima, jer mleko uklanja kisele produkte iz krvi koji izazivaju bolove.

ceo tekst: BLIC

Ja pijem mleko ali ne mnogo.I kad pijem pijem dugotrajno.Toliko koliko ja popijem,neće mi ojačati imunitet. :)

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #29 poslato: Novembar 07, 2009, 08:40:52 posle podne »
 Slatko mleko retko pijem.Jogurte svih vrsta obozavam.
 Pokusavam da uzimam sa manje masnoca,ne uvek,zbog triglicerida i holesrerola.
 Sira skoro da uvek imamo,deca masan,ja mladi sir.
Sve u svemu dovoljno za organizam.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.