Autor Tema: Ko, gde, kako ugradjuje ručne komande u automobile?!  (Pročitano 107348 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Ko, gde, kako ugradjuje ručne komande u automobile?!
« Odgovor #135 poslato: Maj 26, 2022, 09:45:09 pre podne »
Таква таблица у напредној Србији кошта 793 долара (87.532 динара). За цену од 38 долара овде ни скутер не можеш да региструјеш.
Колико видим на слици, имаш ручну команду за кочницу. Лева нога ти проблем?

Hendi-društvo

« Odgovor #135 poslato: Maj 26, 2022, 09:45:09 pre podne »

Van mreže Raki77

• Član
  • **
« Odgovor #136 poslato: Maj 26, 2022, 02:45:50 posle podne »
Hej  :n23: Ma obe noge su problem, imam jedan vid CP od rodjenja (mislim da ne moram da objasnjavam sta je CP, zar ne  ;) ) Te komande su spojene sa papucicama za gas i kocnicu tako da osim mene to auto moze da vozi i neko, kako ja kazem 'normalan' (automatik je). Da malo pojasnim sta sam mislio reci - dakle taj invalidski znak na tablici se ne placa nista dodatno; na to imam pravo jer mi je dokumentovana invalidnost; to RAKI77 je personalna tablica koju sam izabrao sam (i kosta $25 godisnje) a mogao sam i da ne izaberem pa bi me registracija za godinu dana na auto od 3500 kubika izasla nekih $13 sto je presmjesno, zar ne? Dalje, same te komande su me kostale $800 prije skoro 20 godina (septembra 2003-e) a obuka me izasla $1300 (20 casova; svaki cas obuke $65); uz regularnu provjeru funkcionalnosti (jednom godisnje) te komande traju evo bezmalo 20 godina i taj 'crni bombarder' (ha ha ha) je cetvrto auto na kome su bile; prva dva su bile limuzine sa 4 vrata, treci je bio isti kao crni (minivan) s kojim sam imao udes prije 3 mjeseca tako da sam morao da kupim novi a definitivno mi minivan bas odgovara zbog tzv mobility skutera (ako pogledas malo bolje tu sliku s tablicom vidjeces mene na skuteru dok sam sve to slikao); skuter koristim kad idem u soping a inace koristim stake. Ma, dobro pa sam ziv, sta sam sve prosao  :)hah

I da, ako nisi shvatio odakle ijekavica - Kninska Krajina  ;)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #137 poslato: Maj 27, 2022, 10:26:43 pre podne »
Да, знаем шта је ЦП.
Како год, цене регистрације су смешне у односу на нас. Још 3500 кубика... лелеее  :)hah

Van mreže Raki77

• Član
  • **
« Odgovor #138 poslato: Maj 27, 2022, 03:09:19 posle podne »
Otkad si postao Nislija?  :n5: (zivio sam jedno vreme u Nisu u izbjeglistvu). Pa pazi, tu se radi o olaksicama za ljude kao, da kazem mi; a recimo neko zdrav i prav da hoce da registruje takav auto registracija je skuplja; ja sam prije nekih 8 godina radio, imao istu tu tablicu ali kako nisam imao popust morao sam da platim punu cenu registracije sto je bilo oko $250 za 2 godine (popust vazi samo ako imas socijalu iliti invalidski dodatak a ja isti nisam imao kad sam radio). Generalno, ovdje je mnogo toga uredjeno za ljude kao mi. E da, da se nadovezem i na jos jednu stvar koju je neko ovde pomenuo a ja zaboravio da kazem - te komande uzmu otprilike 3 sata da se ugrade a generalno vecina komandi moze da se zavrsi za najvise 5-6 sati. Nema tu ono da traje ugradnja nekoliko dana i tako to. I jos nesto, znaci kad se komande ugrade jedino sto dobijes je racun da si platio i ne treba ti nikakav papir iliti atest u kolima; sve sto treba pandurima pise na vozackoj dozvoli na kojoj stoji da npr ja mogu da vozim samo auto sa rucnim komandama i to je to

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #139 poslato: Maj 28, 2022, 10:58:05 pre podne »
Могу само да пиииздииим. Овде у неким случајевима треба атест и за сијалицу.  ](*,)

Van mreže senna

• Član
  • **
  • "ja sam dečak iz vode" Milan EKV
  • Grad: Kragujevac
« Odgovor #140 poslato: Jun 21, 2023, 11:38:41 pre podne »
Konačno sam ugradio ručnu komandu u auto. U pitanju je automatik VW Touran, a komanda je marke Carospeed iz Švedske

Van mreže senna

• Član
  • **
« Odgovor #141 poslato: Jun 21, 2023, 11:43:18 pre podne »

Van mreže senna

• Član
  • **
« Odgovor #142 poslato: Jun 21, 2023, 11:53:35 pre podne »
Skler, ako su slike prevelike obriši ovu poruku, okačiću manje slike

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #143 poslato: Jun 22, 2023, 10:20:12 pre podne »
Како ради та команда? Видим везу са кочницом али ми гас није јасан.
Колико те коштала уградња? Атест?

Van mreže senna

• Član
  • **
« Odgovor #144 poslato: Jun 23, 2023, 10:53:26 posle podne »
Uređaj košta 130000 din sa ugradnjom, a atest 3300 u AMSS + 4900 vanredni tehnički.
Auto je automatik, a komanda radi tako što se  ručica povlači unazad za dodavanje gasa, a gura napred za kočenje, potrebno je neko vreme da se vozač prilagodi u smislu lakšeg dodavanja gasa i kočenja, pošto mi se dešava još uvek da letim pri kočenju i da škripe gume pri polasku

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #145 poslato: Jun 24, 2023, 10:16:41 pre podne »
Јеси ли добро написао: 130.000 (сто тридесет 'иљада)?! Оно на сликама је све што се тиче уређаја? Нема још неки део који се не види?
Рука ће да се увежба.  ;)

Van mreže senna

• Član
  • **
« Odgovor #146 poslato: Jun 24, 2023, 12:52:58 posle podne »
Sve je tako kao što sam napisao.
Na prvoj slici se vidi dugme na ručici i kabl sa donje strane koji je povezan sa elektronikom auta, a služi za tzv hill assist odnosno da ukoči auto radi promene smera kretanja. Može se jednom rukom ukočiti auto, a potom rukovati istom desnom rukom sa menjačem

Van mreže senna

• Član
  • **
« Odgovor #147 poslato: Jun 24, 2023, 01:15:50 posle podne »
Evo i ponude za ručnu komandu

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #148 poslato: Jun 26, 2023, 10:38:25 pre podne »
Искрен да будем, нисам ни приметио то дугме и каблић доле док ниси напоменуо. Сада сам увећавао слику да бих то видео.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.