Autor Tema: Ko, gde, kako ugradjuje ručne komande u automobile?!  (Pročitano 124592 puta)

Van mreže nabuko

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Ko, gde, kako ugradjuje ručne komande u automobile?!
« Odgovor #45 poslato: Maj 16, 2009, 09:20:15 posle podne »
@desant ja samo da se dopunim je li ovo sto nude u autodapt ovaj sistem Coroni-drive jesu li tu bitna najvishe i jedino kolica podrazumjeva se da je neki da li kobmi ili terenac ,vidjeh na sajtu da moze i u renault kongo ,pa me interesuje da li oni moraju adaptirati kombi ,terenac ili sta vec (ne brojim komande) i lift pomocu kojeg se sa kolicima ulazi u kola da li je na automatsko podesavanje ili mora drugo lice postaviti lift pri ulasku i izlasku iz kola...velika hvala unaprijed....
sve ovo pitam jer je meni jako tezak ulazak u kola mada je to mozda radi moje povvrede koja je prilicno visoka tako da trbusne misice su neupotrebljiv a i imam kolica kusehall 12kg ciji se naslon ne sklapa i onda su jako glomazna ubacit ih a i da ne pominjem nemoguci problem ulaska u auto...

Hendi-društvo

« Odgovor #45 poslato: Maj 16, 2009, 09:20:15 posle podne »

Van mreže desant

• Član
  • **
« Odgovor #46 poslato: Maj 18, 2009, 01:31:49 pre podne »
E moras mi biti malo precizniji u vrsti povrede ,pa da ti objasnim...ali pokusacu na neki nacin da ti pomognem..Terenska vozila ili dzipovi ne dolaze u obzir,samo  kombi vozila ,koja se preuredjuju za ljude u kolicima,mada ovdje u Swedskoj uvoze ta auta iz Kanade i Usa ,sa spustenim pragovima ,radi lakse adaptacije..Auta se voze sa  elektricnim kolicima tj ,na mjestu vozaca imaju kao nekakve konzole na koje ti naidjes sa elektricnim kolicima i koja se onda kao zakljucaju na te konzole..Kongo takodje dolazi u obzir ali moras imati ili rampu ili lift da ulazis u njega,nisam to licno vidjeo ali pogledacu informaciju..Obicno kongo vozi normalna osoba a od zada je prilagodjen prostor za kolica tj za invalida u kolicima,da bude kao suvozac..evo ti jos adresa pa mozda nadjes intresantno,samo znaj da su ove vrste adaptacija izuzetno skupe(ovdje to placa drzava ,pa zato i vozima ,a nisam bas siguran kako ces ti to rijesiti,mozda je najbolje naci auto sa takvim komandama,mada tu je problem ogranicenja sa godinama)www.hedemoraanpassning.se   www.permobil.se 

Van mreže desant

• Član
  • **
« Odgovor #47 poslato: Maj 18, 2009, 01:35:06 pre podne »
Te adaptacije  rade posebne firme i u Swedskoj ih ima  ih 10-ak koliko ja znam..To je ovdje biznis,jako su skupe te adaptacije,ne mislim na komande ,ali na sve ostalo  ..kao napr  robot200(sam ubacuje i izbacuje kolica)liftovi razni ,sjedista specijalan ,prebacivanje svih komandi na jednu ruku i tako dalje..

Van mreže nabuko

• Član
  • **
« Odgovor #48 poslato: Maj 18, 2009, 04:30:23 posle podne »
@desant hvala ti puno na inormacijama ...sad kad pregledah sve ove sajtove ni ne znam sto mi treba ustvari trebalo bi mi sve :) shalim se naravno... sto se tice moje povrde ona je zahebana i za doktore (diagnoza praplegia)al ukratko receno meni je kicmena mozdina ocuvana ali su mi osteceni periferni nervi tako sam nepokretan od predjela zeludca pa na dolje ruke su mi ok potpuno ali me hebe ravnoteza a i to sto zbog visine ostecenja ne mogu koristiti trbusnjake pa mi zbog svega toga jako tezak ulazak i izlazak iz kola gotovo nemoguc bez necije pomoci ... e sad ja bih vishe volio voziti neko manje auto od kombija mislim dje cu s kombijem po gradu da li pstoji neki sistem koji omogucava lakshi ulazak i izlazak u da kazem manje auto ... od svega me najvishe interesuje ovo sto si rekao u vezi da se nadje auto sa takvim komandama -da li mi mozez reci kakav je to problem sa godinama i gdje se moze naci i koliko otprilike kosta  takav automobil ...velika hvala unaprijed ...

Van mreže desant

• Član
  • **
« Odgovor #49 poslato: Maj 19, 2009, 12:38:29 pre podne »
kada ljudi prodaju auto sa komandama ovdje ,ili je doslo do srmtnog slucaja invalida koji ga je vozio ili ljudi nabavljaju novo auto,posto drzava pomaze za nabavku auta i komandi ,ranije je bilo 7 godina a sada 9.Znaci u ovom drugom slucaju auta su stara 9-10 godina a po zakonima u Srbiji nisam siguran dali imas pravo uvoza..Auta mozes naci i na dresi www.mobile.de...i na dnu stranice imas  behindertengerecht  To  su ti invalidska auta u Njemackoj,puno ih ima vise nego kod mene u Swe..Kod mene nekada neleti ali ne bas cesto

Van mreže nabuko

• Član
  • **
« Odgovor #50 poslato: Maj 19, 2009, 05:51:16 posle podne »
@desant hvala velika za sajt nasao sam i dilera iz autodapta u taliji posto sam u cg pa mi lako doci do njih ...a ovo je nesto sto sam usput pronashao pa ako nekom zatreba http://rollxvans.com/currentinventory.aspx?IsNew=3&VanType=1
tu su cijene vec uradjenih i koriscenih i novih polukombija i karavana
da i evo ako nekom zatreba i ovaj sajt tu se moze svasta nac mada najbolje od svega po meni je onaj lift za kolica sto stoji na krovu
http://www.braunability.com/chair-topper.cfm
@desant hvala velika josh jednom ...

Van mreže desant

• Član
  • **
« Odgovor #51 poslato: Maj 20, 2009, 12:16:52 pre podne »
Nisam siguran da je taj lift za krov najbolji...imas druge liftove kao  npr robot200 koji ubacuje kolica od zada ,ovdje moras imati karavan auto Takodje postoji i lift koji ubacuje kolica na sjediste iza tebe..Ja ugradjujem robot 200 u novi auto koji sam kupio i bice gotovo do 3 juna..Kupio sam toyotu avensis zaista veoma povoljno ,bas od firme koja radi ove komande..Ovaj drugi lift mislim da je iz Italije i potrazi tamo.  Evo ti adresa  www.bewaintraf.com

Van mreže nabuko

• Član
  • **
« Odgovor #52 poslato: Maj 20, 2009, 12:30:38 pre podne »
@desant necu ti se vishe zahvaljivat :) mislim da cu se opredjelit za neku laksu varijantu da uzmem neki  Chrysler/Dodge ili kia carnival naravno polovne pa uradim potrebnu adaptaciju u Italiji mislim da je najlaksa varijanta voziti iz kolica e sad cekam da mi odgovore koliko te sve adaptacije zajedno sa rucnim komandama kostaju...

Van mreže desant

• Član
  • **
« Odgovor #53 poslato: Maj 20, 2009, 12:37:04 pre podne »
Ja sam probao takav auto ,chevorlet uplander 2008 uvezen iz USA.Ako imas neku kombinaciju da ga gupis u USA ,puno je jeftinije ,ali obavezno trazi sa spustenim pragovima..Ove koje gledas na slikama svi su sa spustenim pragovima ,prilagodjeni za invalida..Ta vozlila obicno vozaju ljudi u elektricnim kolicima Ja sam odustao od tog auta  ,cisto iz matematike,motor sestak ,4000 kubika i trosi zaista previse a ja sam ga probao bas u ono vrijeme divljanja cijena nafte..Samo da znas da su te komande izuzetno skupe

Van mreže nabuko

• Član
  • **
« Odgovor #54 poslato: Maj 20, 2009, 12:51:32 pre podne »
da da i misio sam da nabavim iz Amerike da im iskoristim ovu ekonomsku krizu u auto industriji no mi drug rece valjda ne mogu se uvesti polovnjaci iz Amerike mogu samo novi ...to cu josh provjeriti ...preptpostavljam da su skupe sve te komande bash i cekam odgovor pa da vidim koliko su nepristojni sa cijenama hebem li ih:) hvala na savjetima ...

Van mreže desant

• Član
  • **
« Odgovor #55 poslato: Maj 20, 2009, 12:56:12 pre podne »
Prosla godina je bila idealna za uvoz auta iz USA ili Kanade ,svejedno je,zbog slabog dolara ,bio je 30% slabiji nego danas..Evo ti jos jedna adresa pa pogledaj auta  tamo www.gmcanada.com I na stranici permobil.se imas puno o tim komandama i o autima iz USA

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #56 poslato: Jun 17, 2009, 11:56:48 pre podne »

Van mreže Taurus

• Zabranjen

Van mreže Taurus

• Zabranjen

Van mreže zeljkon80

• Novi član
  • *
« Odgovor #59 poslato: Septembar 22, 2009, 12:10:44 pre podne »
Ja sam se bas plasio u vezi sa tim sajlama.Ali ovo sa polugom je odlicno.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.