Autor Tema: Subvencije  (Pročitano 119859 puta)

Van mreže drasko

• Novi član
  • *
Odg: Subvencije
« Odgovor #60 poslato: Septembar 24, 2011, 03:31:25 posle podne »
Ja sam juče dobio markicu za prevoz.
I to ovu novu Busplus.

Dovoljno je da se pojavite sa fotokopijom i originalom lekarskog nalaza gde vam se potvrđuje bolest i to je to.

Slikaju vas sa ovim novim kamerama, kopiraju ličnu kartu i za 10-ak minuta ste sve završili.

Markica je trajna sa oznakom B9.

Pozivom na Dispečerski centar (00-24): 2629-019 možete dobiti informaciju koje sve dijagnoze ulaze u ovu subvenciju.
Ja sam je dobio na osnovu MS.

Hendi-društvo

« Odgovor #60 poslato: Septembar 24, 2011, 03:31:25 posle podne »

Van mreže david

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: nema mi spasa...
  • Grad: underworld
« Odgovor #61 poslato: Septembar 29, 2011, 12:46:52 posle podne »
ja danas dobih legitimaciju (plastiku) za prolazak kroz naplatne rampe...bez parica... :ye1: :ye1: :ye1: :ye1: :ye1: :cheers: :cheers: :cheers:
predao: kopiju L.K. kopiju saobracajne, overenu kopiju telesnog ostecenja...i to je to... :n1:

Van mreže nadezda

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: Ns
« Odgovor #62 poslato: Septembar 29, 2011, 03:20:59 posle podne »
 Trebam  i  ja  pokaznu  da  napravim , ovako  stalno  placam  prevoz  :m2:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
« Odgovor #63 poslato: Januar 09, 2012, 04:31:13 posle podne »
Uh, odakle da počnem...imam i komentare i pitanja:)

Prvo, što se gradskog prevoza tiče, uredno sam kupovala karte i otkucavala ih, sve dok mi kontrolori dva puta nisu rekli da ja ne treba da kupujem kartu! Vide da sedim i vide da imam štap i rekli su mi da kad god hoću i mogu izvadim besplatnu kartu za prevoz -sada BusPlus i to da odradim preko Udruženja da se ne bih cimala i čekala redove. Ovih dana ću se čuti sa udruženjem na mojoj opštini i predaću im sve što imam od potrebne dokumentacije.

Sada mi jedna stvar uopšte nije jasna. Da li uz Rešenje o obračunu penzije dobijam i Rešenje o invalidnosti i pozitivno-negativno Rešenje vezano za naknadu za telesno oštećenje( biće negativno, jer nema povrede na radu), ali ne znam šta se dešava sa Rešenjem o tuđoj nezi i pomoći...sve sam to predala kada sam podnosila za penziju, i rečeno mi je u Aleksandra Kostića da veštače po svim zahtevima.

Za gotovo sve subvencije potrebno je to Rešenje o tuđoj nezi. A Zakon jasno kaže ko ima pravo na tuđu negu...opet...

Ako je neko u potpunosti izgubio radnu sposobnost i ide u inv.penziju, nekako mi je logično da dobija i tu novčanu nadoknadu...u Udruženju za cerebralnu paralizu mi je rečeno da svi njihovi članovi to dobijaju.

Pošto sam bila zaposlena to pravo ne ostvarujem preko Centra za socijalni rad, već preko PIO Fonda.

Moje pitanje glasi-kako novčanu nadoknadu za tuđu negu dobijaju i oni koji još rade?

Van mreže nikola_b

• Zabranjen
  • Pevajte u mladosti,život treba živeti!
  • Dg: ALS
  • Grad: Nova Pazova
« Odgovor #64 poslato: Januar 09, 2012, 07:56:15 posle podne »
Džudi,lepoto moja,gde nađe da Rešenje vezano za naknadu za telesno oštećenje - biće negativno, jer nema povrede na radu,gde to piše u kom zakonu,ja sam čitao pravilnik  to tamo nepiše?!

PS. neznam odgovor na tvoje pitanje ...........

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #65 poslato: Januar 09, 2012, 10:27:32 posle podne »
piše nikola na sajtu pio,piše i u mom ličnom rešenju za telesno,nisam ga ja posebno tražila,no su mi oni sami u PIO to otkucali,imam telesno oštećenje al nemam pravo na nadoknadu jer je meni nastalo kao posledica bolesti...

Naknada za telesno oštećenje

Pravo na novčanu naknadu za telesno oštećenje imaju osiguranici kod kojih je, zbog povrede na radu ili profesionalnog oboljenja, došlo do gubitka ili bitnijeg oštećenja pojedinih organa ili delova tela.
http://www.pio.rs/lat/novcane-naknade.html
i u zakonu,član 37
http://www.pio.rs/images/dokumenta/Zakoni/zakon_o_pio_2011_lat.pdf

a i imamo temu o tome
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php?topic=4089.0

o tuđoj nezi i poslu smo pisali u više tema na forumu,ima jedan konkretan odgovor

http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php?topic=3958.msg228307#msg228307

i još jedan...

http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php?topic=2304.msg112177#msg112177

Citat: Džudi
ali ne znam šta se dešava sa Rešenjem o tuđoj nezi i pomoći...sve sam to predala kada sam podnosila za penziju, i rečeno mi je u Aleksandra Kostića da veštače po svim zahtevima.

to bi trebalo kao i ostala rešenja da ti stigne na kućnu adresu... :m1:

udruženje ti svakako može pomoći i savetima možda i neke stvari oni odrade za tebe,kao što je to za busplus kartu,zato najbolje kod njih da vidiš na šta sve imaš pravo  :ok:

Van mreže enadedic

• Član
  • **
« Odgovor #66 poslato: Januar 09, 2012, 11:12:09 posle podne »
Tuda pomoc i nega je medicinska kategorija. Nema nikakve veze sa tim da li je neko zaposlen ili ne.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #67 poslato: Januar 09, 2012, 11:22:37 posle podne »
hvala Ena Dedić na tebe sam i računala da ćeš objasniti  :n20:

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #68 poslato: Januar 10, 2012, 10:48:16 pre podne »
e drugari sklopio sam ugovor sa telekomom....za internet i pretplatu za fiksni...
internet: Click 1    1536/256 Kb/s    1.532,82 je prava i puna cena, a za osobe sa inavaliditetom je sve isto osim cene, cena iznosi negde oko 590 dinara!
fiksni sam dobio 300 besplatnih impulsa i pretplatu u pola, znaci 255 dinara...kada uzmem u obzir da sam sve to placao 2300 dinara, ispada ovo lepa racunica...  :n1: :n1:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #69 poslato: Januar 10, 2012, 11:03:06 posle podne »
Davide, jel može malo više detalja oko realizacije.

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #70 poslato: Januar 10, 2012, 11:14:20 posle podne »
naravno...
u telekomu ce naravno pokusati da vam kazu da nema tarife za osobe sa invaliditetom, ali IMA!!!
Potrebna dokumentacija za umanjenje pretplate za fiksni telefon je RESENjE O TELESNOM OSTECENJU...narvano ne ispod 80%
isto tako i za internet...ako ste vec umanjili telefonsku pretplatu za internet vise nemorate da nosite resnje, zato sto ste vec ubaceni i njohov sistem...
ovo je sa njihovog sajta:
Da li osobe sa invaliditetom imaju pravo na popust?
Osobe sa invaliditetom imaju pravo na popust u dve situacije:

Ukoliko podnose zahtev za već postojeći priključak – popust je 50% na pretplatu i 300 besplatnih impulsa mesečno.
    Ukoliko podnose zahtev za novi telefonski priključak – popust je 80% na ukupan iznos za novi priključak, po ostvarenju zahteva 50% popusta na pretplatu i 300 besplatnih impulsa.

Popust mogu ostvariti korisnici ili članovi njihovog domaćinstva samo ukoliko su invalidi prve kategorije.

Popust se odnosi isključivo na jedan analogni telefonski priključak, a zahtev za njihovo ostvarivanje se podnosi u korisničkom servisu uz neophodnu dokumentaciju.
Vidite da se i tu ne spominje INTERNET i da se spominje samo PRVA kategorija, ja sam TRECA...znaci dovoljno je resenje sa procentom opet kazem 80%!!! znaci da postoji opcija paketa za NAS...jer ja sam je ostvario 28.12.2011...samo je uslov da nemate nikakvu postojecu ugovornu obavezu u momentu trazenja paketa za OSI...a ako je imate, onda sacekate da vam taj promo period istekne...
ja sam sasvim zadovoljan brzinom koju imam...a u kucu imam vise kompijutera, sto znaci da se koristi maksimalno...

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
« Odgovor #71 poslato: Januar 11, 2012, 12:09:14 pre podne »
Davide, u Bulevaru K. Aleksandra, u poslovnici Tekoma, kada je moja mama kupovala tel. i sklapala Ugovor, sama službenica mi je ponudila net i telefon, jer sam rekla da sam OSI.

Rekla je da to može odmah da se odradi, čim donesem papire, a pošto imam PCM uređaj, podnosim zahtev i za skidanje tog uređaja kako bih mogla da imam ADSL i net njihov... I moje iskustvo sa Telekomom i MTS-om gde imam biznis paket je odlično.

U MTS-u neću da skidam taj broj...zbog velikog popusta..tako je sklopljen Ugovor i taj paket koristi veliki broj korisnika, na toj mreži.

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #72 poslato: Januar 11, 2012, 08:30:55 pre podne »
Dzudi, to je samo jedna od retkih koja ti je rekla...vidis njihovo zvanicno obavestenje, moze fon, moze ovo, a ostalo nigde nisu spomenuli...  ;) ;)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #73 poslato: Januar 11, 2012, 08:47:53 pre podne »
Davide  ,imam g 35,i ostecenje 50%.znas li mozda imam li i ja popust na telefon,bas sam htela da se raspitam u vezi toga u posti.Mislaila sam da se to moze ostvariti samo na osnovu dg ili ?

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #74 poslato: Januar 11, 2012, 08:49:35 pre podne »
nazalost nemas...popust kod nas mozes da ostvaris skoro za sve sa minimum 80%...pa do 100%...

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.