Uh, odakle da počnem...imam i komentare i pitanja:)
Prvo, što se gradskog prevoza tiče, uredno sam kupovala karte i otkucavala ih, sve dok mi kontrolori dva puta nisu rekli da ja ne treba da kupujem kartu! Vide da sedim i vide da imam štap i rekli su mi da kad god hoću i mogu izvadim besplatnu kartu za prevoz -sada BusPlus i to da odradim preko Udruženja da se ne bih cimala i čekala redove. Ovih dana ću se čuti sa udruženjem na mojoj opštini i predaću im sve što imam od potrebne dokumentacije.
Sada mi jedna stvar uopšte nije jasna. Da li uz Rešenje o obračunu penzije dobijam i Rešenje o invalidnosti i pozitivno-negativno Rešenje vezano za naknadu za telesno oštećenje( biće negativno, jer nema povrede na radu), ali ne znam šta se dešava sa Rešenjem o tuđoj nezi i pomoći...sve sam to predala kada sam podnosila za penziju, i rečeno mi je u Aleksandra Kostića da veštače po svim zahtevima.
Za gotovo sve subvencije potrebno je to Rešenje o tuđoj nezi. A Zakon jasno kaže ko ima pravo na tuđu negu...opet...
Ako je neko u potpunosti izgubio radnu sposobnost i ide u inv.penziju, nekako mi je logično da dobija i tu novčanu nadoknadu...u Udruženju za cerebralnu paralizu mi je rečeno da svi njihovi članovi to dobijaju.
Pošto sam bila zaposlena to pravo ne ostvarujem preko Centra za socijalni rad, već preko PIO Fonda.
Moje pitanje glasi-kako novčanu nadoknadu za tuđu negu dobijaju i oni koji još rade?